Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mezi kontrakcema nebolelo nic, až teprve při blížícím se samotném porodu, asi dvě hodiny před, už i mezi kontrakcema byly bolesti, cca jako při MS.
Mezi kontrakcemi mě nebolelo nic, jak tu hezky psala @lovethelife, byla jsem někde uvnitř sebe
Nejhorší co se týče bolesti pro mě byly tak tři čtyři kontrakce předtím, než jsem mohla začít tlačit, pak to byla trošku fuška fyzicky, ale už to nebolelo… a najednou něco divně teplýho vyklouzlo ven jakoby nic, jako bych na tom tvrdě nemakala posledních sedm hodin
Z prvního porodu si díky následné narkóze skoro nic nepamatuju bohužel, ale druhý byl tak krásný zážitek, že ti to člověče i celkem závidím, já už to asi znovu nezažiju ![]()
Vyvolávaný porod, a byla to jedna velká a dloooouhá kontrakce. Nic víc si už moc nepamatuju, mám to po roce a půl v mlze. Asi mozek ví, co dělá, jinak bych do toho cca za 6 týdnů znovu nešla ![]()
Já měla porod vyvolávaný, takže jsem měla jednu dlouhou a silnou kontrakci cca 5 hodin. To jsem se modlila, aby už byl konec. Teď mě to čeká podruhé a doufám, že zažiju normální porod, co se spustí sám. Taky mě zajímá jaké to je.
Ahoj, byla by některá z vás ochotná podělit se o zkušenosti z porodu? L.
Jediná myšlenka - do háje já už dítě nechci, ať už to nebolí, vyndejte to ven, já končím
Já se mezi kontrakcemi usmívala jako by nic
povídala jsem si se švagrovou, hopsala na míči a dobrý
přišla kontrakce tak jsem to prodýchala a zase mi jela pusa
i když já se usmívala i během porodu.. tak nevím jestli se mnou není něco špatně
![]()
Já měla oba porody bohužel vyvolané, takže bolest jako čert skoro porad. Pamatuju se, ze jsem ječela, já už nechci, já už to nevydrzim… a vydrzela
![]()
Taky oba porody vyvolávané, jeden kapackou a druhý tabletou takže kontrakce velké a skoro žádný prostor pro vydychani. Já furt pocitala a prohlížela si věci ve vitríně
![]()
Já měla přirozený porod a byla to jedna velká kontrakce, žádné pauzy myslela jsem, že mi někdo rve páteř z těla ven.. Taky byla malá za dvě hodky venku… Takže je to úplně individualni
![]()
První porod vyvolávaný-jedna velká kontrakce a peklo. Druhý porod přirozený- bolel, samozřejmě, ale bolest posledních několika kontrakcí se rovnala bolesti, které jsem u toho vyvolávaného měla od začátku.
Hlavně po druhém porodu jsem byla hned použitelná, po prvním jsem měla ještě po dvou týdnech problém si sednout