Pocit Nutkání na močení

1
21.8.24 14:28

Pocit Nutkání na močení

Dobrý den, jsem už docela zoufalá a nevím si rady tak se obracím na tuhle diskuzi. Už před měsícem s nástupem menstruace mě začal hrozný pocit na čůrání, přirovnala jsem to právě k menstruaci to já chodím víc často čůrat. Jenže po měsíci se to vrátilo před tím sem si pomohla čajem a brusinkama. tentokrát to mám zas a opět to přišlo s menstruaci. Teď je to mnohem horší nakonec sem šla k obv. lekari a dal mi atb. Ale v moči mi nic nenašly a atb asi moc nepomáhají. Pokaždé když jdu na WC tak přijde ten nepříjemný pocit jít zas. už nevím co mám dělat. Nevím jestli je to mocak nebo něco gynekologického, jsem z toho už psychicky vynervovana. Nikdy před tím sem na nic takového netrpela. Děkuji za každou odpověď. Budu vděčná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
153
21.8.24 14:43

Už jenom to „v moči nic nenašli ale dali mi ATB“ je špatně… je logické, že to nic nedělá, ATB nejsou paralen, mají být předepsány na základě nějakých pozitivních výsledků… za mně je cesta objednat se na urologii, není to nic hrozného.. mně na záněty pomáhá doporučená kombinace Blokurima + UtiproPlus, ale prvně bych zašla někam, kde se tím zabývají víc (na urologii vám minimálně vyšetří moč sterilně a lépe, než u obvoďáka, udělají UTZ ledvin, močových cest apod.)… Případně existují i cviky na posílení svalů pánevního dna - občas to má souvislost… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
21.8.24 15:10
@Aneri460 píše: Více

Trpěla jsem na záněty močáku několikrát do měsíce a nešlo se ho zbavit. Vždycky pomohly antibiotika, urinal, blokurima ale pak nic nezabíralo a mně se stálo vracely. Když si zadáte na netu „červotoč“, najde to dejme tomu kuru. Je asi na měsíc myslím a musí se opravdu doržovat postup braní prášků a pití čaje. Není to jen na močák, ale celkově na „zabití“ bordelů v těle a musím říct, že tomi pomohlo. Od té doby klid až teď asi po 5 měsících lehčí náznak, ale to jsem si vzala asi dvakrát blokurimu a dobrý. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2279
21.8.24 15:38

Zašla bych na gyndu na stěry. Třeba streptokok se v moči často neprojeví. Souvislost s menstruací - větší prokrvení v té oblasti a tím pádem větší dráždění? Už jsem i někde zaznamenala souvislost s endometriozou a ložisky někde na močáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
22.8.24 04:50

Pocit nutkání na močení může být spojený s hormonálními změnami během menstruace, ale pokud ATB nepomáhají a v moči nic nenašli, mohlo by se jednat o něco jiného, třeba o podráždění močového měchýře nebo gynekologický problém. Doporučuji se obrátit na gynekologa, který by mohl provést další vyšetření a zjistit příčinu. Zkus si také vést deník, kdy a jak často se příznaky objevují, což může lékaři pomoci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex