Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky,
chtěla jsem se zeptat, jsem 31+0 tt a už týden mám pocit, že malej vyleze na svět dřív. V noci se budím s pocitem že mi odtekla plodovka. Asi jsem jen paranoidní, ale stejně. Jak jste na tom byly vy s takovými pocity?
měla jsem takový pocit od 36tt a malá se narodila o dva týdny dříve než bylo plánováno.
JO já mám taky ten pocit, ale já jsem vyplašená od doktorky která mi tím porodem hrozila, takže se na to snažím nemyslet.
aspoň že nejsem jediná s tímto pocitem. mě sice doktorka ničím nevyhrožuje, ale tento blbý pocit mám pořád..
Tak ja mela takovy pocit taky, od 35 tt jsem byla hospitalizovana pro hrozici predcasny porod , za tyden jsem uz byla zase doma, ctyri dny pred porodem jsem trochu spinila, pak to ustalo a den pred porodem jsem mela vytok s krvi i pres to me v poro poslali domu , ze to nic neni a nakonec se mala narodila do 18 hodin po vysetreni v porodnici - den pred terminem. Otevrena jsem byla uz asi tri tydny pred porodem..
kocicka18 píše:
Ahojky,
chtěla jsem se zeptat, jsem 31+0 tt a už týden mám pocit, že malej vyleze na svět dřív. V noci se budím s pocitem že mi odtekla plodovka. Asi jsem jen paranoidní, ale stejně. Jak jste na tom byly vy s takovými pocity?
Takový pocit jsem neměla, spíš naopak. Byla jsem přesvědčená, že porodím později, než mi psali v těhu průkazce (a taky že jo). Ale to že rodím a že jsem třeba i porodila se mi zdávalo!
Nikdy jsem však neměla dojem/intuici, že to bude dřív…
Je to tak, že se bojíš, že porodíš dřív nebo si tak jen vysvětluješ svoje sny a nebo ti „něco“ opravdu říká, že to bude dřív?
Upřímně, já ani nevím jak ten pocit konkretizovat. Sny o porodu ani nemám. Asi bych to spíš nazvala že něco mi říká že to prostě bude dřív. Je teda pravda že tenhle pocit mám už od začátku těhotenství, ale poslední týden fakt sílí..
Já jsem měla taky ten pocit, asi od 28 tt, myslím, že to bylo dost ovlivněné mojí ségrou, která porodila 33+0. Nakonec jsem porodila po vyvolávačce 40+0 ![]()
kocicka18 píše:
Upřímně, já ani nevím jak ten pocit konkretizovat. Sny o porodu ani nemám. Asi bych to spíš nazvala že něco mi říká že to prostě bude dřív. Je teda pravda že tenhle pocit mám už od začátku těhotenství, ale poslední týden fakt sílí..
Nevsugeruj si to
Vím, že je to těžké na to nemyslet, ale snaž se myslet na to, že se má u tebe v bříšku dobře a ještě tam pár týdnů zůstane! ![]()
nemyslet na to, u prvního těhu jsem nevědla co mě čeká a pocity jako popisuješ jsem neměla, dcera se přenášela, u drzhé jsem byla taky v pohodičce, a pak v 37TT přijela tchýně, rozčílila mě a už jsme jeli na porodku. chce to klid a nenervovat se, má to na to taky veliký vliv
Ahoj, já jsem od začátku těhu věděla, že budu rodit dřív, nic moc tomu nenasvědčovalo, prostě vnitřní pocit… tř měs. před porodem jsem ještě domlouvala s mamkou její dovolenou, na který termín pojede říkala jeden tam jsem jí řekla, že asi ne a pak navrhovala druhý a tam jsem jí řekla, že poslední den pobytu už nezaručím / nezdá se mi to /. Jela na první a už byla týden doma, když já porodila a bylo to přesně ten poslední den druhého možného pobytu.
/a dva týdny před termínem /
Nenervuj se, mimi ví, kdy má přijít ven na svět a ty to stejně neovlivníš. Maximálně buď připravená jej přivítat dříve… na pocit dám a vždycky se mi to vyplatilo.
/ i jsem věděla kdy otěhotním… /
A teďka doufám, že se do mě všichni nepustí…
Nikdo nemůže vyvráti, že něco mezi nebem a zemí neexistuje…
já měla pravý opak tvého pocitu, myslela jsem že svý dítě donosím až do termínu a ještě budu přenášet
no ale nastal rychlý zvrat a já porodila už v 29+0t.t.
ale vše naštěstí dobře dopadlo ![]()
a ty na takový myšlenky vůbec nemysli, protože svý dítě jistě donosíš
dle mého už ti nastal strach z porodu, proto ti to vrtá v hlavičce ![]()
tak ja vedela, ze to bude brzo, otvirala jsem se od 24tt, kazdopadne ten den rano jsem zadny pocit nemela, i kdyz mi pak doslo, z epriznaky byly
a voda praskla v 11
petullle píše:
já měla pravý opak tvého pocitu, myslela jsem že svý dítě donosím až do termínu a ještě budu přenášetno ale nastal rychlý zvrat a já porodila už v 29+0t.t.
ale vše naštěstí dobře dopadlo
a ty na takový myšlenky vůbec nemysli, protože svý dítě jistě donosíš
![]()
dle mého už ti nastal strach z porodu, proto ti to vrtá v hlavičce
Petulle a jak dlouho byla mala na JIP, teda 850g to uz je sila, moji nedonosenci meli 1990 2240