Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jedorázové kalhotky mají nohavičku, pružnou gumu v pase a jsou síťované, tzn.prodyšné, což je po porodu důležité, proto se používají i porodnické vložky, nemají zdola igelit, tudíž dýchají a je menší riziko z infekce. Nutnost to není, nikdo ti to nenařídí, ale dáš za to pár kaček a pokud ti to nebude vyhovovat, nos co je libo a nijak zvlášť netratíš. Gel z dub.kůry je na hemeroidy, resp. celkově na křečové žíly.
Já bych bez kalhotek nepřežila. Jsou prodyšnější a hlavně ušpiněné vyhodíš a nemusíš v porodnici prát. Případně přepereš a jsou do půl hodiny suché.
Stačí ti pět kusů… já je přepírala a nosila první týden i doma, než jsem přestala hodně krvácet.
pět kusů do porodnice doma jsem měla už svoje…
dubová kůra je na hemeroidy… pokud na ně trpíš.. i na stehy a jejich hojení by mohly zabrat.. ![]()
Já je nosila ještě asi 14 dní po porodu
oni jsou totiž děsně pohodlný
A měla jsem jich 6ks(dva balíčky) a prala jsem si je v ruce
Sice jsem je měla pak skoro až pod uši
ale prostě byly super
prodigy222 píše:
Já je nosila ještě asi 14 dní po poroduoni jsou totiž děsně pohodlný
A měla jsem jich 6ks(dva balíčky) a prala jsem si je v ruce
Sice jsem je měla pak skoro až pod uši
ale prostě byly super
když si vemeš, že jedny levnější vyjdou cca na 15,– Kč a ještě blbě seděj…tak je lepší si je za 15,– koupit u vietnamců bavlněný, budou pohodlnější a můžeš je pak taky vyhodit…
taky jsem to tak dělala…
já si ty jednorázový kalhotky koupila, ale bohužel nebyly moc pružný, měla jsem ty od Canpol babies, takže jsem si musela vzít svoje, naštěstí jsem si jich do porodky vzala víc a ty jednorázovky jsem předem nezkoušela, no byly mi malý. Jinak ty síťovaný co mi dali v nemocnici byly pohodlný, jenže jsem je ušpinila a vyhodila a až potom zjistila svůj omyl. Jinak dubová kůra má plno možností, je dobrá na hemeroidy, ale taky na odřeniny, podlitiny a plno jinýho, když pohledáš, tak určitě vyhledáš k čemu je dobrá.
ja je nosila mesic, krvacela jsem a bolela me jizva, takze jsem potrebovala vysoke jednorazove, aby to nemackalo jizvu, uz mam nakoupeny dalsi na porod
Mě teda ty síťovaný seděli nejvíc. Byli moc pohodlný, vše větralo a hned suchý když se přeprali.Dvoje bohatě stačili. Jen jak psala Prodigy222, tak se po těch 14-ti dnech vytahali, ale určitě bych je doporučila. Tak mě teď Prodigy napadlo… měli jsme je ještě 14 dní nosit a natáhli by jsme je i přes prsa… mohli držet vložky do podprsenky ![]()
trace píše:
Mě teda ty síťovaný seděli nejvíc. Byli moc pohodlný, vše větralo a hned suchý když se přeprali.Dvoje bohatě stačili. Jen jak psala Prodigy222, tak se po těch 14-ti dnech vytahali, ale určitě bych je doporučila. Tak mě teď Prodigy napadlo… měli jsme je ještě 14 dní nosit a natáhli by jsme je i přes prsa… mohli držet vložky do podprsenky
No jinak, já jsem si je hodlala nakoupit a nosit je i normálně, ale po tom, co mě v nich jednou zahlíd můj mužskej a vytřeštil oči s vyjádřením „babičkááá“
tak jsem je ze sebe shodila a už si je nevzala. Já je opravdu ve finále měla až pod prsa ![]()
Jjinak zakladatelko, jsou dva druhy. jeden je normálně kalhotkovej a ten je úúúplně na prd, protože nejsou pružný a ještě tref velikost, že
a druhý jsou s nohavičkama, síťovaný. Počkej, zkusím pohledat po netu, který jsem měla já. Ny normální i když taky s názvem „porodnické“, jsem měla na sobě asi hodinu a musela jsem je sundat. Ty nohavičkový jsou fakt bomba.
Taky tak… manžel když mě v nich viděl, tak prý jestli mi nebude zima
a ať nechytnu vlka ![]()
Nejleší jsou ty bombarďáky z lékárny (zdravotních potřeb). Jsou jakoby s nohvičkou, vyšší, síťované. Pohodlné, pružné, lepší, než normální kalhotky. Měla jsem i z DM a ty byly blbé.
ahojky, možná je to blbá otázka, ale k čemu jsou vlastně jednorázové kalhoty a jsou opravdu tak nutné? A ještě k čemu se používá gel z dubové kůry?