Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, moje matka mě neustále straší tím, že budu rodit jako ona. Když jsem se narodila, měla jsem zlomenou klíční kost a můj bratr taky.Prý to bylo tím, že má zahnutou dělohu a že já jí určitě mám taky. Jsem z toho dost nesvá. Máte s tím někdo zkušenost? Omlouvám se za hloupý dotaz, ale dneska jsem z toho nemohla spat.
Milá maminka, jak umí povzbudit ![]()
Já měla úplně jiný porod než moje mamka..ona měla rychlý, krátký, téměř bezbolestný, já přesně naopak ![]()
určitě to není pravidlo, moje matka měla první porod příšerný, 18hodin, ještě mělo dítě špatnou polohu…já naopak rodila 4hod od prasklé vody, bolesti tak 3hod a úplně bez komlikací
Já jsem mamky první dítě a pro nepostupující porod jsem nakonec akutní císařovna.
Majda je taky moje první a bylo to úplně v pohodě.
Kdybys měla nějakou anomálii dělohy, která by mohla způsobit potíže, doktor by ti to řekl.
Moje dr. mi taky nejdřív říkala, že to vypadá na zakloněnou dělohu, že v tom případě by se mi mohlo lépe rodit na čtyřech, no nakonec ji mám „normálně“…
Neboj.=)
no předává ti informace které získala ona
to je normálka
já to měla takhle od mamky čxv bleděmodrém
a nakonec jsem měla porod lepší a kratší než ona ze všech jejích porodů ![]()
Mně naopak maminka uklidňovala, že určitě budu rodit jako ona. Pět hodin od prvních bolestí a jen malé komplikace nakonec. A měla pravdu. Jediné,v čem jsem se lišila, bylo, že jsem rodila osm a půl hodiny. Ale jinak brnkačka. To mě spíš strašila tchýně - třídenní porod,strašné bolesti a tak. Naštěstí jsem jí vypustila. Jinak bych zkončila v Bohnicích.
Nedej na nikoho. Každý porod je jiný a každá rodička ho jinak vnímá.
je fakt, ze kdybys mela naklonenou delohu, tak by ti o tom jiste doktor informoval, neboj! jinak prubeh porodu, u me 12h od odtoku vody a teda nic moc a mamka podobne. jinak jsem ted koukala na nejaky porad a tam porodnik rikal, ze porod se z 90% odehrava v hlave, ze zalezi, jak je rodicka sebevedoma a zklidnena…
Děkuju, už jsem klidnější. No moje mamka to asi myslí dobře, ale některé rady a názory by si fakt mohla nechat pro sebe ![]()
Já měla uplně na chlup stejnej
.Dlouhej,komplikace,kleště atd.. přesně na chlup stejně
.Mám ale uplně celej život vše jako ona
,takže sem se ani moc nedivila
no tak asi tě uklidním, každej porod je jinej, a děloha, nebo tvar se nedědí na 100%.Měla jsem první porord naprosto odlišný od mojí mámy, druhý taky a dokonce i naprosto jiný než byl ten můj první porod a teď se mi blíží třetí. Stejně tak je naprosto odlišné i každé těhotenství. Nejlepší by bylo, aby jste se na totot téma s mámou asi nebavily, zbytečně tě stresuje ![]()
ja asi podobne, mam mala dlhý porod, bolestivý, ja rovnako, rodila som 58 hodín (počítam od prvej kontrakcie) a skončilo to kleštěma
taky jsem mela vse jak mamka ale ona mi nic nerekla byvala bych to z obav rekla pri prijmu, protoze i babicka to mela spatny…rodila jsem dlouho a komplikovane…
Milá Laskecko, když budeš rodit desetkrát, tak každý Tvůj porod může být jiný, a nebo nemusí. Tvůj porod se může podobat porodu Tvé matky, ale taky můžeš rodit jak z praku. A v neposlední řadě je porod hodně o psychice, o důvěře v sebe sama, o těšení se na miminku, nebo o strachu a beznaději, že to určitě bude hrůza, že to nepůjde atd…Vyber si. A máma Ti tím strašením moc nepomáhá.
Neboj, předpoklady jsou spíš jakože budeš rodit dlouho nebo ne jako tvoje máma, ale že bude mít mimi zlomenou klíční kost ne. Zakloněná děloha se nedědí, já jí mám prý taky trochu zakloněnou a nic se kvůli tomu nedělo. Hlavně by ti to určitě už nějaký doktor řekl, že jí máš zakloněnou. A mámu s tím trochu pošli do kytek, takhle tě strašit před porodem.
eva valoi: souhlasím zcela, že je to i o psychice. Mi porod vyvolávali, bolelo to sakra teda, protože jsem se za dvě hodiny otevřela na deset prstů a ani jsem nestihla přípravu, ale strašně jsem se na malouě těšila a hlavně jsem věděla, že dneska musí ven, kvůli špatným monitorům a mé preeklampsi a nechtěla jsem císaře. Bolelo to hodně, ale už chvilku po porodu se mě doktor při šití z legrace ptal, měla jsem třicet stěhů i vnitřních, kdy prý další a já mu s psměvem řekla, že za rok. Koukal s PA docela slušně, ale já už jak měla malou u sebe vůbec nevěděla ja to bolelo a nevím to dodnes, prostě si tu bolest nevybavím. Neboj, všechno bude ok, držím palečky.