Za 2 týdny termín

894
10.1.11 12:59

Za 2 týdny termín

Ahoj maminky, stále projíždím emimino, všechny možné diskuze a deníčky a tak. Termín mám už 24.1. strašně to těhotenství uteklo. Cítím se naprosto skvěle, až na to samozřejmě, že jsem neohrabanější. Ani se necítím na to, že už to je za chvilku a já bych měla porodit holčičku :mrgreen: . Také jste to tak měly? Jsem prvorodička, až na nějakou teorii, nevím co porod obnáší. Ale moc se těším na miminko. Zdá se mi neuvěřitelné, že v tom mém malém bříšku může být miminko, které bude za chvilku venku. No pokud tedy nebudu přenášet :think: . Chtěla jsem se zeptat. Prakticky celé těhotenství mám výtok bez zápachu, barvy. Poznám tedy pak až to bude plodová voda? a ještě jedna otázka-po porodu co jste používali k mytí? myslím tím, je nějaká speciální intimní hygiena na spodek? A pak ještě co mě napadá, co vzít za oblečení pro malou z porodnice? Mám takovou huňatou kombinézku a samozřejmě fusak. Ale co vše pod to? Děkuji moc za veškeré vaše rady a typy :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2806
10.1.11 13:06

Ahojky, tak já mám termín za 4 týdny a také neustále projíždím emimino abych se ještě něco dozvěděla :-) opravdu to tak strašně všechno uteklo, žeš se mi tomu nechce ani věřit :lol: Mám stejný problém…prvorodička (taky čekáme holčičku) a nevím co ten porod obnáší…i když u každý je to prostě jiný :nevim: Otázky které pokládáš jsou zcela na místě…s tím oblékáním taky pořád nevím…co všechno na to mimčo nabalit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
10.1.11 13:06

ahoj
vytok je hustejsi, plodovka je proste voda
obleceni jsme meli body, dupacky, kabatek, cepici, rukavice a teply fusak
a chtela jsem pouzivat intimni gel, ale hrozne to palilo, takze jen obycejna voda to jistila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
10.1.11 13:11

Ahojky tak na mimco sebou - nám jsou necelé tří tydny a máme bodycko s kr. rukavem, overal, pres to ji davam slaboulinke teplacky - jak kdy zalezi jestli je nad nulou nebo pod nulou, mikcu a pak ma bud kozisek nebo kombinezku. Takhle ji loupnu do fusaku ale my mame hodne teply fusak s odnimatelnou vnitrni vlozkou takze zalezi jak to mate vy. Mimco by pry melo mit jen o jednu vrstvu vic nez ty, jinak my mame pod fusakem polozenou teplejsi deku aby na ni nesla zima od spoda, preci jen v tom kocarku jen lezi a nehybe se. Takze bych volila neco takoveho. My kdyz sli 21.12. z porodky tak jsme meli na sobe bodycko s dl. rukavem, dupacky a pak uz jen kombinezku a fusak ale bylo docela teplo.

No a k vytoku neporadim-ja ho cele tehu nemela az tyden pred porodem jsem zacala spinit a den nez se mala narodila mi uz unikala plodovka ale jen na vlozku - zadna kaluz , ale pozna se to - unikala mi cely den. A k hygiene - ja bych si nebrala nic na intimni hygienu. V porodnici ti stejne doporuci se nejvic sprchovat cistou vodou me rikali klidne i 15× denne. Takze ja lezla porad do sprchy i doma.Az po trech tydnech po porodu pouzivam lactacyd pro intimni hygienu jinak jsem se sprchovala jen cistou vodou,ale opravdu casto.

Přeju krasny pohodový porod, je to to nejkrasnější co mužes zazit tak se na to těš ! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
10.1.11 13:12

Lééénuša- jéééé tak to je moc pěkné, tak to máme takřka po sobě:-) No moc těch otázek není, já ani nevím na co vše bych se měla ještě ptát, nebo co nevím a co bych měla vědět, je to těžká situace :lol: Moc gratuluji k holčičce :srdce: . A jak se cítíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
10.1.11 13:12

gratulace! a preji co nejmene bolestivy porod.

Me odtekla plodovka rano v 6, zadne konkrakce vyvolavacka ve 14, 20 mala se narodila ve 4 rano nasledujici den.

Po porodu intimni hygiena? no mela jsem sebou lactacyd plus, jiny nez klasicky je vyroben pro tehotne a po porodu. Ale nepouzivala jsem, jen jsem sprchovala 10× za den. Takze doporucuji boty do sprchy, hodne porodnickych vlozek, pokud nejsou v porodnici,ani neni vhodne na utirani po sprse rucnik, spis porodnicka vlozka, podlozky a hodne vetrat…

Plodovka je cira voda urcite poznas

pro malou, obvykle byva v porodnici k obleceni kosilky zavazovaci, ja teda pouzivala svoje bodycka,dupacky

Příspěvek upraven 10.01.11 v 13:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
10.1.11 13:13

jinak bych si spis vzala nejaky kremik treba niveu na telo - jak casto se budes sprchovat tak voda vysusuje - ja mela pak uplne vysusene nohy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
10.1.11 13:16

krem na bradavky a paralen na teplotu po naliti prsou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
10.1.11 13:17

berushka18- Děkuju moc za odpověď, takže jen čistou vodou, no ono je to vážně asi nejlepší, takže za to jsem ráda. Do sprchy 15 x denně? No po tom porodu je asi ta sprcha příjemná každou chvilku, že? Navíc jde hlavně asi o tu intimní hygienu, která je po porodu dost důležitá. Jinak děkuju i za typ, že do kočárku pod fusak deku, já bych jí spíš dávala asi na fusak, ale tohle mi přijde logičtější. A mám si spodek něčím po porodu mazat aby se líp a rychleji hojil nebo vůbec ničím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
10.1.11 13:18

jizvíková- jojo krém mám už připravený a paralen můžu brát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
10.1.11 13:21

Monjie- no to je další věc, nevím jestli používat erární věci na mimíska nebo svoje. Ale asi stačí rozhodnout se až na místě až uvidím co a jak ne? Manžel dyžtak doveze:-), A neutírat ručníkem ale vložkou? Četla jsem také pár mamin, že používali k utírání kuchyňské utěrky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
10.1.11 13:23

spodek se nemaze, nekdo doporucuje na stehy normalni vepr.sadlo:) mela jsem i nejaky gel po porodu, ale vubec jsem nevyuzila stipalo to jak s…
a fajn je i dubova kura gel :roll:

Do sprchy po porodu 15× denne protoze po kojeni ocistky, koji se kazde 2-3 hodiny, po pouziti wc. krem na ruce, na telo, jeleni luj, teple ponozky

Stejne asi pojedete z porodnice v autosedacce? takze teplou kombinezu+fusak do autosedacky emitex nebo fleesovou deku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
10.1.11 13:24

ahoj uvidíš že po porodu zapomeneš na bolest tím když ti poprvé tvoje miminko položí do náruče.. budeš plakat štěstím!
byl to pro mě a mého muže ten nejkrásnější zážitek.. i když to samozřejmě bolí… ale je to tak specifická bolest… že za několik týdnů či měsíců si jí těžko vybavíš…
a když uslyšíš pláč miminka je to to nejkrásnější!
držím palečky a´t to jde hladce..... bez komplikací…
jinak na mytí jsem měla od sebamedu pro intimní hygienu… vyhovoval mi…
a spíš než strach jsem se naladila na to, že už budu miminko držet v náručí… :palec: :palec:
plodová voda nemusí prasknout.. mě ji píchali až u samotného porodu..
a jinak neboj to poznáš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
10.1.11 13:25

Téda holky vy mě všichni štvete, jak můžete říct že to uteklo :mrgreen: . Já mám do porodu 30 dní a odpočítávám každou vteřinu, nějak se mi pořád vleče a konec v nedohlednu :roll: . Pokud bude nějaké příště, chci určitě nějakou zkrácenou variantu :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
894
10.1.11 13:30

No mě to ale fakt uteklo:-) ale paradoxně zas říkám, že už si ani nepamatuju jaký to je nemít břicho a být zas štíhlá a ohebná :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí