Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky.....tak jsem zde znovu…
stále 2v1 a ještě zřejmě nějakou dobu budeme:-) jo my holky držíme pospolu ![]()
Lééénuša-- tak já se hlásím, dnešní kontrola proběhla asi takto, nejprve monitor, sestra mi několikrát přišla zatřást s břichem, že mimčo asi spí a že se to dr.moc nelíbí, když je to v úplně klidovém stavu:-/jo kdybych přišla večer, to by koukali, co je to za tanec v břiše
. jinak pak jsem byla u primáře, vyšetřil mě konečně
, pohladil malé hlavičku, prý je už pěkně sestouplá, ale rozhodně mi dává ještě týden…nerad prý typuje, ale myslí si, že rodit bych měla v druhé půlce příštího týdne…termín je v pondělí, takže pár dní navíc, což bych vydržela ale nechci aby mi porod vyvolávali ale aby šla sama
…každopádně byl velmi veselý, tak jsme se spolu zasmáli a já jela domů…jo jinak mimochodem, v noci jsem měla ukrutnej průjem, to byl nářez
......vzbudily mě křeče a já byla úplně spocená…tak jsem mu to říkala, smál se, protože takhle pár porodů začíná…no říkal, že to je normální, že se to opravdu připravuje
......takže holky schazuju ještě dřív než vůbec porodím, ale byla to očista teda
…no a teď mi přivezli postýlku hotovou, tak se kochám
a už se těším až si jí načančám.....
a jak se cítíte vy dneska maminy? jinak počásko v praze docela ucházející, i to sluníčko svítí
![]()
Téééda, závidím, že ti to takhle řekl, to je super, alespoň něco, že?? O tom průjmu jsem taky slyšela, že se prý tělo samo začne čistit, něco jako místo klystýru, což je super, když to jde přirozeně, tak uvidíš, třeba už ti to vážně začíná. Držíme palečky ![]()
Já jdu na kontrolu zítra a takové zprávy by mě taky potěšily, tak uvidíme. ![]()
Lucka: tak myslim že můžeš být spokojená co ti pan doktor řekl, vypadá to teda příznivě a myslim že malá se sama ozve a půjde ven raz dva
a ten průjem, no holka všechno tomu nasvědčuje a to je dobře
teda zase aby tě to neprohánělo nějak extra…
Taky mi dneska přivezou postýlku a moooc se těším ![]()
No a kontrola mě čeká taky zítra, tak jsem zvědavá..i když já mám ještě nějaký ten týden čas, takže vy už budete mít nejspíše miminka u sebe
a já budu stále ještě čekat… ![]()
Jita.tutik, Lééénuša- holky no jo sice se něco připravuje, ale mít průjem víc jak týden před porodem, to mi není k ničemu ne?:-) ale kdybych měla průjem před porodem a nemuseli mi dělat klystýr bych zase docela brala
…no ale třeba jsem jen něco špatnýho snědla…nevím…každopádně jsem byla spocená jak vrata od chlíva
nic moc.....sice jsem se toho tolik nedozvěděla ale zpráva, že hlavička je pěkně sestouplá mě taky moc potěšila
alepsoň nějaká jasná věc a jistota
. Lééénuša, zítra nám musíš povědět ty, co bylo na kontrole jo?
Jita.tutik- jééé ty taky zítra na kontrolu, takže to samé…podělit se pak s novinkami a přeji aby vám řekli něco více zase
stejně si to nedovedu vůbec představit, že budu já rodit…
Jo kdyby ten klystýr nemusel být, bylo by to prima. Sice jsem jich dávala nespočetně mnoho (jsem zdravotní sestra) ale představa že to bude dělat někdo mě a pak to že se můžeš posr…
ihned po podání, no nic příjemného, ale zase lepší než aby to šlo i s miminkem.
Taky si neumím a nějak mi nedochází, že ,,já,, budu rodit, že to už opravdu přijde ![]()
Ahojky holky!
Tak se taky hlásím po poradně. U nás ale bohužel hlavička nesetupuje, pořád je hodně vysoko, na monitoru žádná kontrakce, poslíčci taky nic, malý taky spal, ani po zatřesení bříškem…nic…je to asi flegmoušek!?! ![]()
Příští úterý (kdy budu 40+1)jdu do FN do rizikové poradny, ale já pořád doufám, že se stane zázrak a už to budu mít do té doby za sebou!?! ![]()
Manžílek už mi říkal, abych náhodou nenosila bříško ještě 2 měsíce a pak jsem ho nevstřebala…vtipálek… ![]()
Jo a u nás hlásím ošklivo, déšť, mlha… ![]()
Luci i mě bylo řečeno, že se ještě nic nechystá , že prý minimálně ještě týden vydržím… a ejhle, večer už jsme jeli
.Takže tím bych se moc neřídila. Ale pokud máš už sestouplou hlavičku a nahmatal ji, tak to by mohlo být už každým dnem. Tak držím palečky, ať je to rychlý a ať už máš miminko u sebe.
Lééénuša- tak ty jsi sestřička:-)))tak víš aspon jak to vypadá a jak se to dělá, já ne, jen co si představím
…jo mnohem lepší než s miminkem, ale přeci jen, raději průjem doma:-)
…
Evelin****- ahojky, tak taky po kontrole…hlavička nesestupuje? no já se u sebe ani nedivím, mám tak malý břicho, že i kdyby neměla ještě sestupovat, tak se tam malá zkrátka nemůže jinak vejít
…a víte někdo co to přesně pro mě znamená, že hlavička je dole? to neznamená, že se začínám ale otevírat ne? už jsem z toho zmatená
.....Evelin a proč jdeš do rizikové poradny?
Jinak co se týče toho zatřesení bříškem, když to udělala sestra poprvé, tak jsem se lekla, co se to děje a proč to dělá…ale celý je to asi jen o tom, že zkrátka malá spinkala ne?
![]()
No když ti sestupuje hlavička, tak to plynule spěje k porodu, je to tak dobře a v pohodě se pak otevřeš. Mě nesestupuje a to se doktorce nelíbí…
To víš, že určitě malá jen spala…můj mrňousek taky…pak jsem ho normálně později cítila, před chvílí taky. Holt to chtěli jen vidět i na monitoru. Prostě se jim u nás líbí!!! ![]()
trace- jéééé tak to je taková hezká zpráva:-) no taky říkal, že můžu rodit klidně i zítra, nechtěl to moc odhadovat, ale já jsem se snažila z něj dostat nějaký odhad…tak tobě taky řekli týden a nakonec jste jeli?
, víš ale musím říct, že to by se mi líbilo asi o něco víc, už z toho důvodu, že bych si říkala mám čas a přitom bych rodila dříve, než čekat a čekat a mít po termínu…léčba šokem byla pro mě vždy nejlepší…nestresovala bych se dopředu:-)jéééé tyhle dny jsou takové dlouhé… ![]()
Evelin- jo já když šla z parkoviště do porodky, tak jsem cítila takový tlak v podbřišku, i mě chytaly jako křeče do třísel…a malou jsem cítila a pak při tom monitoru vůbec…tak jsem se lekla a nechápala, proč mi s tím tak třese…:-)ale teď už jsem jí taky cítila…vrtí se zas
a ona musí hlavička sestupovat postupně? a co se chystají tedy dělat? Ptám se, protože mě to zajímá ale nemusíš odpovídat ![]()
Jo sestřička, ale mám obavy, aby mi to nedaly sestry sežrat v porodnici
že jako nevím co dělat při porodu a tak..budu doufat že né. Hold taky nevím všechno.
Jinak klystýr není nic příjemného, ale zase to není nic hrozného co by člověk nepřežil
to ten porod spíš bude stát za to (bojim, bojim).
Lucka: myslim že kdyby si byla otevřená že by ti to doktor řekl, že to je jen opravdu sestouplá hlavička a to že třesou s břichem, tak to opravdu jen proto že malá spinkala, aby jí trochu povzbudili k pohybům ![]()
Evelin: tak třeba se to změní opravdu do tý doby a do žádné poradny nebudeš muset, nebo tomu s manželem trochu pomoc ![]()
Lééénuša- jo asi máš pravdu, to bych toho chtěla moc, ale i tak mě uklidnila ta zpráva, že něco se tam pohlo z místa
.....a za to jsem ráda… čím víc se to vše blíží, tím míň si dokážu představit jak to vše zvládnu, co vše mě asi čeká, jak vše bude probíhat apod…
![]()
Ono když hlavička nesestoupí, tak se prostě nezačnu otevírat…asi by tam se mnou naplánovali termín vyvolaného porodu… ![]()
A s manžílkem tomu pomáháme
, gruntuju, procházky, dokonce včera i vyjížďka naším terénním kostitřasem
, i malá sklenka vína, teplá vana…a žádná změna! ![]()
Ono holky zase líp, než kdyby sme tu musely řešit, že se nám miminka narodila o hodně dřív…v dnešní době je vlastně malý zázrak…porodit v termínu, no ne? ![]()