Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Lucka13 píše:
Holky, které byli dnes na kontrole nechť ať se dostaví sem a podělí se co je u nich nového.....
Ahoj holky muzu se pridat?termin mam 27.1.zatim z kontroly info CS6 tedy cipek zkraceny ale jinak se nic nedeje:))prenaset bych nechtela ale zase hlavni je ze maly nic nechybi tak se uklidnuju tim, ze nekdy proste ven musi ![]()
Jinak Lucka 13 ty bolesti mam podobny nekdy takova opakujici se krec a nekdy tlaky s tvrdnutim briska a tlakem na mocak to je treba nekolikrat za den a pak jako kdyz utne- taky uz pozoruju vse:))ale k nicemu mi to neni
Tak jsem zvedava jak dopadnem
takovy porod bych presne brala ![]()
trace- jojo plínky tady taky poskytujou, tak děkuju, to nebudu brát asi nic:-)))dyžtak tatnek přiveze a děkuju i že jsi napsala, co na sál a co až na šestinedělí, v tom jsem měla trochu zmatek:-) a fén je taky výborný typ:-))))a gel z dubové kůry v lékárně vid? a ten je na ty hemeroidy kdyby náhodou…?
Jojo je na hemeroidy, ale myslím i na drobná poranění, takže se dá využít i potom. Koupíš ho v lékárně, stojí kolem 60 kč.
Vanes- ahojky, vítáme tě:-))) tak to máš taky za pár
…no mě o čípku ani nic neříkal
, tak vlastně nic nevím, krom té hlavičky:-))))a jak se cítíš jinak?
Luci ještě na ten sál ručník , teplé ponožky a pokud je povoleno, tak cd s oblíbenou nebo relaxační hudbou…
trace- jdu to hned sepsat:-)))hudbu, no mě stačí když pustí blaník:-))))nevím moc jakou hudbu bych chtěla… ![]()
Luci ja s tim cipkem vubec nevim zda to na neco ukazuje
Protoze kdyz jsem se dnes snazila dostat nejaky odhad tak mi rekla ze to muze byt tyden nebo hodinu:)))
Hlavicku nevim jak jsme na tom
Jinak se citim dobre az na tu naladovost to uz mam nekdy nejak dost tak to odnese obcas manza proste uz se na mimi hrozne tesim a ta nejistota a cekani dela sve krom toho ze jsem jak neovladatelny tulen
Mimi je to nase 1.tak jsem napnuta
A chodite do poradny 1× meno 2× tydne?ja jdu ve stredu naposled jednou pak uz 2×
teda tribe uz ne…
Dnes na monitoru taky spinkala ani bubinek a zvonecek nezabral:)
Vanees- no já do poradny chodím 1×týdně vždy v úterý, v pondělí mám už termín ale přesto pokud do té doby nebudu rodit, tak v úterý jdu zas na to vše samé:-)))no myslím, že asi do té doby nebudu rodit:-)))no já mám taky takové pocity různé…poslední dny jsou už spíš trochu otravné:-)…ten pupík, teď ty poslíčci, bolesti zad:-( no celková zničenost:-)a malá mě všude tak tlačí…chudák, nemá tam moc místa zrovna…jinak včera mě manža tak naštval, že jsem e raději držela mimo něj, jinak bych vyletěla jak čertík z krabičky ![]()
Tak aspon vime ze je to vsude stejny:))
Ja to taky vidim na dalsi poradnu:(ja tomu zatim ani nijak nepomaham do terminu to necham jen prochazky a poklizeni doma
Jojo jsou ty dny ted nejak delsi zitra ma zase snad snezit:(tak to uz nebudou tak pohodove prochajdy ja sotva zapnu manzelovu bundu tak to otepleni bylo prijemny
Jinak brisko roste furt ted mi uz bohuzel zacalo trochu praskat a to to cely tehu vypadalo nadejne
Ahoj děvčata, tak mám za sebou dnešní kontrolu, trvala 4 hodiny a posílali mě od čerta k ďáblu a zase zpět ![]()
Doktor mi prohmatal břicho, vyšetřil a řekl, že hlavička už naléhá, že už jí cítí. Ohlásila jsem mu, že mám šílené otoky nohou a od té chvíle jen točil kolečkem a počítal.....pak řekl, že si myslí, že malá už neroste a že ty monitory taky nejsou nejlepší, takže by byl nejradši, kdybych dnes, nejpozději zítra porodila…no šok jak blázen ![]()
Pak následoval UTZ a monitor a zjistilo se, že malá vyrostla a monitor dnes poprvé v pohodě, asi se lekla a umoudřila se ![]()
Pak znovu kontrola a telefon na sál, kde řekli, že tam mají zítra plno, takže vyvolání nejdříve v pátek, to mě čeká další monitor a definitivní rozhodnutí.
Musím říct, že jsem se těšila až už porodím, ale stejně mě to vyvolání nějak zaskočilo, raději bych to nechala přírodě, ale zase pro klid v duši, až uvidím malou zdravou to stojí, takže udělám cokoliv…
Vanees- no já taky nebudu tomu nijak pomáhat…zkrátka to co dělám teď:-)
…oteplení bylo fajn, nechci aby ještě sněžilo a mrzlo, to se s prckama nikam nedostaneme
jinak mám pocit taky, že bříško roste pořád…každý den je napnutější ale zatím se drží, jen ty prsa mám popraskaný ![]()
Jita.tutik- co???
no tak to je hezký…a proč ti to chce vyvolávat? kvůli těm otokům? No takže to vypadá na pátek jo? No na prcíka se moc těším ale taky bych byla teda v šoku. Páni, tak to jsou zprávy.
a jak se jinak cítíš?
No já si připadám každý den víc a víc plnější, a neohrabanější a unavenější, ospalejší…
ani ven se mi nechce…achjo…no teď se pokusím něco vyžehlit
fuj:-)
Vanees píše:
Tak aspon vime ze je to vsude stejny:))
Ja to taky vidim na dalsi poradnu:(ja tomu zatim ani nijak nepomaham do terminu to necham jen prochazky a poklizeni doma
Jojo jsou ty dny ted nejak delsi zitra ma zase snad snezit:(tak to uz nebudou tak pohodove prochajdy ja sotva zapnu manzelovu bundu tak to otepleni bylo prijemny
Jinak brisko roste furt ted mi uz bohuzel zacalo trochu praskat a to to cely tehu vypadalo nadejne
S tím bříškem je to těžký, taky jsem si říkala, jak je super, že nemám žádné jizvičky, pak se ale překulil 36tt. a šup, během týdne byly na světě…no jo no, co se dá dělat, kůže není nekonečná ![]()
Bundu naštěstí ještě zapnu, ale kalhoty, to už je horší, všechny jsou mi malé, i ty těhotenské už mě mačkají, chjoo, no vyndala jsem všechny gumičky, tak už to tu chvilku nějak vydržíme ![]()
No to víš, úplně mě to dostalo, sice v duchu jsem s tím vždycky raději trochu počítala, ale když to najednou řekl, tak to bylo všechno úplně jiný…víš nějak si neumím představit, že budu vědět, kdy to začne atd., když to jde přírodně, tak si myslím, že to ženská tak nějak postupně přijímá, ale takhle naráz, no je to divný…vím, že je takových mamin spoustu, ale dokud se to netýkalo mě, tak mi to nějak nepřišlo ![]()
No nejvíc se mu asi nelíbily ty otoky, prý by mě měl radši už porozenou, pro klid nás obou, nevím, co si o takových větách myslet… ![]()
No uvidíme v pátek, prý mě ještě natočí a pak rozhodne. A přitom malá hezky od minula vyrostla a i ten monitor se jí celkem zklidnil…je to zvláštní, jsem z toho nějaká nervózní ![]()