Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Nebreč Luci, malá bude pak ubulená ![]()
a nebo breč, občas ty emoce musí ven, dej si něco dobrého a už nic nedělej, hlavně ale dýchej ![]()
Jita.tutik- no rozdýchávám, je to zázrak. Já to prostě nechápu, taky nevypadala na to, že by měla rodit,i když včera jí to dr. řekl, že si myslí, že porodi v noci nebo dneska a ono to fakt vyšlo…no a mě začíná bolet břicho:-))) to si tím pláčem asi rozjíždím zas posly…
......
jéééé palačinky s ovocíčkem:-))) no tak to já jdu jen uklidit to vyžehlený prádýlko a pro dnešek padla:-)))) dneska se fakt stydím, vše mám rozdělané napůl a nemůžu se dokopat k tomu to dodělat ![]()
Luci tak to je hezky třeba uz to máme taky faky za dverma tak to je dobrý ze budete mít stejně stary děti já to mám tak taky s kamoskou ale ta uz ma mimi u sebe porodila předčasně tak jsou uz mesic v porodce ale vse je ok
Jito manžel chce byt taky u porodu jsem na nej zvedava
Ale urco bude oporou a budu rada jen si říkám co vse uvidi
Snad se z toho probere ![]()
tje taky pravda,ale těch 8 měsíců uteklo rychle.a nosíme přece 10 měsíců.
čtu,že se nemůžete ohnout to už ani já né pár týdnů,jsem jak velryba.
holky je to mazec zkrátka…Jestli to zvládnu, jako, že mi asi nic jiného nezbývá, budu na sebe tak pyšná
!!! jo máme to takhle krásně za sebou, od začátku to prožíváme spolu, posíláme si dárečky na prďolky ale jsme od sebe daleko, a teď úplnou náhodou jsme se v sobotu právě viděli osobně úplně poprvé a ona už je maminka
!!! no asi to nic jiného nebude než poslíčci, mívám je, takže mě bolení břicha už ani nerozhodí
, ale až to na mě fakt přijde, tak snad to bude jiné abych to rozeznala
…
Rendys- 5 týdnu ti uteče strašně rychle, to bylo u mě nedávno, i když musím říct, že pro mě je nejdelší tenhle poslední tejden a nakonec to možná bude dýl než tejden ![]()
holky a kdy máte termíny???já 24/27.2
noo poslíčci a bolesti porodní jsou opravdu úpe jiné.Před 3.5 lety co jsemrodila jarouška tak jsem měla poslíčky od rána 9hod až do 15hod pak mi praskla voda a teprv se to rozjelo to jsem křížila nohy,držela břicho
dole a hladila.A ve 20.12 se Jarda narodil.To jsem ho týden přenášela.Voda zkažená a Jarda měl pak 3 měsíce záět v očích do kterých ho píchali do kanálků ohnutou jehlou.Dnes je z něho chlapák a těší se a brášku
holky a kdy máte termíny???já 24/27.2
noo poslíčci a bolesti porodní jsou opravdu úpe jiné.Před 3.5 lety co jsemrodila jarouška tak jsem měla poslíčky od rána 9hod až do 15hod pak mi praskla voda a teprv se to rozjelo to jsem křížila nohy,držela břicho
dole a hladila.A ve 20.12 se Jarda narodil.To jsem ho týden přenášela.Voda zkažená a Jarda měl pak 3 měsíce záět v očích do kterých ho píchali do kanálků ohnutou jehlou.Dnes je z něho chlapák a těší se na brášku
Rendys- jo myslím, že to je pak úplně něco jiného:-)))já mám termín teď v pondělí 24.1., ale asi to bude o něco dýl nakonec…tak to sis taky užila s prvním…chudinka malej, jehlou jo?:-( a jak se těšíš ty na druhý bejbísko?:-) ![]()
Lucka13 píše:
Rendys- jo myslím, že to je pak úplně něco jiného:-)))já mám termín teď v pondělí 24.1., ale asi to bude o něco dýl nakonec…tak to sis taky užila s prvním…chudinka malej, jehlou jo?:-( a jak se těšíš ty na druhý bejbísko?:-)
Luciko jsem starší jak vy,čekám už 4té a poslední,ale každý můj porod byl jako poprvé,nenastřihli a stejně museli zašít nebo byli děti velké.
Nejhorší na tom je,že nás nechávají přenášet
a pak bývají následky.První dceru jsem přenášela skoro 14 dní a měla oboustraný zápal plic nebo se nalokala moc plodové vody a zlomenou klíční kost z následků jedné sestry co mi pomáhala loktem přes břicho.
Doufám,že budete mít holky někoho u porodu protože potřeujete oporu.
Rendys ja mám termín 27.1.tak to mas uz praxi po 4:)j tak snad se ti to ted povede v terminu a bez komplikaci!
Ja se pravé přenášení trochu bojím ze tam ma uz mimi málo mista a pak stav plodovky atd..
Jita.tutik píše:
Tuleň, tak to je hezký, to jsem ještě neslyšela
Taky už neplánuju žádný nákupy, hlavně představa zkoušení si něčeho v kabince, když se sotva ohnu je opravdu nemožná
Já uklízení ani žehlení neplánuju, ale slíbila jsem příteli k večeři palačinky s ovocem a smetanou, takže budu muset zvednout ten svůj pupík a zbytek té těžké váhy a začít něco dělat, no jen si to představím a už jsem unavená, božínku, v životě jsem nebyla takhle líná, no fuuuj
![]()
Tak jsem se chtěla opicit s palacinkama ale nemám náplň a nakoupit uz sed mi nechce
Tak jdu na chlebik se sunkou ![]()
Vanees píše:
Rendys ja mám termín 27.1.tak to mas uz praxi po 4:)j tak snad se ti to ted povede v terminu a bez komplikaci!
Ja se pravé přenášení trochu bojím ze tam ma uz mimi málo mista a pak stav plodovky atd..
tedka když jsem byla ve 30 týdnu,už jsem 35 tak měl malý 1.90 takže to bude asi velikán a taky mi řekli,že mám málo plodovky a má tam málo místa.Snad už nebudu přenášet,ale porodu se bojím
jak čert kříže.