Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Vanees- tak já asi nic pro malou kromě oblečení na cestu domů balit ani nebudu, možná nějaké to bodýnko do porodnice:-)…no a taky nevím jaký bude počasí až pojedem domů:-)…
jo já si taky myslí, že UTZ to pozná, zvlášt když jsme se pořád ujištovali:-)))
Ja mam asi 2dupajdy 2body a rukavicky s cepickou ty tenky bavlneny prej se davaji kdyz maji dlouhy nehtiky…par plenek a to je vse:)
Holky,taky jste tak utahané?Já když jdeme na chvilku na procházku,tak se pak doma už sotva hnu.Všechno mě bolí!!!!
Holky tak ze mě je čím dál větší lenora…vůbec si nedokážu představit, že bych měla víc fungovat…ale pak se přemluvím…někdy!
Dneska ospoledne sem aspo%n šla na procházku se psama a uvařila véču. Jinak sem fakt lenoch… ![]()
Jiťo, přeji aby to zítra dobře dopadlo a pokud tě přijmou, tak ať máš rychlý a bezproblémový porod a hlavně ať jste vs miminkem v pořádku. Jinak já jsem maliníkoý čaj pila od 36. týdne, i hráz jsem masírovala a dokonce i to lněný semínko proběhlo. A jka už jsem psala, tak porod byl rychlý a bez nástřihu, tak buď to byla taková náhoda nebo to opravdu k něčemu je.
Tak já piju maliník teprve 3 týdny 1× denně, tak uvidíme…ale pevně doufám! ![]()
Jíťo…držím pěsti, ať to zítra všchno dopadne dobře a pokud si tě tam nechají, tak ať to máš rychle za sebou…mě u prvního jen odtékala plodovka a celou noc se jinak nic nedělo…žádné kontrakce, nic, tak mi porod v podstatě pak od rána taky vyvolávali…2 kapačky a malý se narodil v 15 hod. přesně…šlo to, akorát bylo nepříjemný, že jsem byla pořád na lůžku a nemohla si chodit, nebo tak něco…ale jinak, NEBOJ!!! ![]()
Ahoj maminky,
už asi začínám trochu bláznit, jak se to blíží, tak se víc bojím aby se něco nestalo…dnes jsem 39+4 a cítím méně pohyby miminka…předevčírem mi jezdila břichem ještě pěkná boule až do boků a včera už to nebylo takové divoké…ani večer ani dnes ráno kdy se mimísek vždy vrtěl nejvíce. Je to v pořádku?
dnes jsem vlastně ještě necítila žádný pohyb, tak nevím jestli malá nespí…achjo ![]()
vůbec nic mě nebolí, dobře jsem spala…poraďte
Luci ja to s pohybama mam stejne:(min citim rano jsem ji citila uz treba v 6 a ted klidne az kolem obeda ale vzdy se nakonec ozve ale ne tak casto taky mi uz z toho hrabe a ani to nejsou kopance spis boulicky a vlny na kontrole mi rikala ze na konci mimi vic uz spinka nema misto a ze kdyztak mam zkusit sprchu na brisko nebo zaklepat aby se vzbudila snist meco sladkeho vetsinou to zabere aapon 2× se hne a vim o ni
Kdyby se ti to nezdalo tak si zajed na monitor a mas klid nez se desit
Vanees- nechci plašit, ale byla jsem zvyklá, že malá byla pěkná divoška, pořád mi rejdila celým břichem, kolikrát jsem jí vytlačovala až z boku a teď? no jo ale jsme u přece jen u konce, bříško mám malé, tak nemůžu chtít aby tam tancovala…jéééé ale fakt je to na hlavu, ještě pár dní vydržet…zkusím tu sprchu jak jsi psala…ať už se trochu zavrtí a budu klidná
a ty jsi v kolikátém týdnu Vanees?
Už se vrtíme:-) sladká buchtička zabrala asi…ale ráno jsem jí pouštěl an bříško hudbu a mluvila na ní, a snažila s ní trochu zatřást a nic, ale už
![]()
Tak super ![]()
Ja jsem teď zacatek 40tt uz bych si fakt přála aby vylezla pak akorát přemýšlím jak tam ma málo mista a aby bylo vse ok je to uz náročný i pro nás ale samozřejmě pro princeznicku vydržím vse:)
ja měla vlockovou kasicku a taky jsme vzhůru
Me teď akorát od večera častěji zvedne bezbolestive břicho ale spis mi to přijde ze to ma spojitost s tím jak se malá vrti uz nevím pozoruju vse
Musím si udělat nejaký aktivní víkend at na to porad nemyslím a nesleduji vse tolik ono nás to stejně nemine ![]()
Vanees- jééé tak aspoň že se nám holky ozvali:-))) ty už jsi 40? a kdy máš termínek?a kde budeš rodit?:-)
Jj dneska začínáme 40. Termín 27.1.Přesně za týden a rodit budu v Podolí co ty?
Ahoj holky, tak jsem zase tady a ještě pořád v celku
Špatně jsem spala, od půl třetí už jsem čučela do zdi, ráno blbý zažívání, takže začátek dne super.
No a pak jsem vyrazila do porodky na ten monitor a k doktoru. Monitor nejdřív na prd, tak mě položili na lůžko a točili znovu, byla jsem tam už přes hodinu, až mě brali křeče do nohou. Čekali jsme na doktora, byl zrovna u porodu, ale sestřička zlatá, ptala se mě, jestli mám sebou věci…řekla jsem narovinu, že ano, protože už mě doktor plašil s vyvoláním, koukla na monitor a řekla, že by to asi chtělo ![]()
Pak dorazil doktor, ani se neusmál, ani se na mě nepodíval, kouknul na graf a řekl, že klasika. Pak mě vyšetřil, prý ještě nejsem vůbec k porodu, že nález zatím těhotenský ![]()
No a pak koukal jen do průkazky a psal, nakonec z něj vypadlo, že v pondělí ráno nástup na vyvolání, že už mě déle jak přes víkend nenechá. Ale že se mám smířit s tím, že to může trvat taky dva až tři dny, takže rodit můžu třeba až ve středu, no super ![]()
Sestřička mě pořád hladila a pak mi doporučila víkendový sexíček s přítelem, prý mi klidně napíše doporučení, aby neměl strach ![]()
Zítra mě čeká monitor znovu a když to přes víkend nezačne, tak v pondělí nástup…