Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jito tak té vítám zpět v klubu:) tak to je tedy zakončení
Ale tak urco vedej co dělají a mimi je aspoň pod častějším dohledem tak si udělejte s manzou hezky víkend a třeba se prvek rozhodne sám jak to bude
Hlavně se ničím nestresuj ono to nějak dopadne a uzij si prdolku ještě poslední víkend v brisku
Doktor teda mohl byt víc milejsi ale zase je to jejich denni chleba tak se asi tolik nevznikl do toho jak to kort maminku která rodí 1.vyplasi co i druhorodicku
Ja mám taky ted na kontrolách sestřičky zlaty moc mily a MUDr jak kdy ale dá se to nic hroznyho
trace píše:
Jiťo, přeji aby to zítra dobře dopadlo a pokud tě přijmou, tak ať máš rychlý a bezproblémový porod a hlavně ať jste vs miminkem v pořádku. Jinak já jsem maliníkoý čaj pila od 36. týdne, i hráz jsem masírovala a dokonce i to lněný semínko proběhlo. A jka už jsem psala, tak porod byl rychlý a bez nástřihu, tak buď to byla taková náhoda nebo to opravdu k něčemu je.
Tak to závidím a to lněný semínko je nač?A jak se používá.
Díky moc za podporu.
Musím říct, že mi každý říká, ať se nestresuju, ať jsem v klidu a já musím ale říct, že fakt jsem, prostě to beru jak to je, jinak to ani nejde, je jasný, že na to pořád myslím, ale beru to jak fakt a je to ![]()
Doktora dnes omlouvá, že měl za sebou ráno čtyři porody, tak věřím, že byl z toho hotovej a pak ještě řešit mě, no nedivím se mu, asi bych taky neskákala radostí ![]()
Je sice zvláštní vědět, že je to poslední víkend s bříškem, ale zase si to plánuju pořádně užít, jen škoda, že přítel je zrovna celý víkend v práci, no nevadí, vymyslím něco alespoň na ty večery ![]()
Možná si dojdu na masáž, na něco dobrého k jídlu, dám kafíčko s kámoškama a prostě se hodím do pohody, abych měla na malou novou energii
a pak už to prostě nechám osudu, ona si s tím ta příroda a tělo nějak poradí ![]()
rendys314 píše:trace píše:Tak to závidím a to lněný semínko je nač?A jak se používá.
Jiťo, přeji aby to zítra dobře dopadlo a pokud tě přijmou, tak ať máš rychlý a bezproblémový porod a hlavně ať jste vs miminkem v pořádku. Jinak já jsem maliníkoý čaj pila od 36. týdne, i hráz jsem masírovala a dokonce i to lněný semínko proběhlo. A jka už jsem psala, tak porod byl rychlý a bez nástřihu, tak buď to byla taková náhoda nebo to opravdu k něčemu je.
Lněný semínko se pije, nejlépe se nechá chvíli nabobtnat a pak se vypije, je to rostlinka, který umí vytvářet gel a tím zvlhčuje cesty, ať už střevní nebo poševní, používá se na zácpy a taky na zvlhčení poševní sliznice ![]()
Ahojda všechny!!! Taky se mi malý ozývá čím dál míň…teď sem s ním trochu třásla a projela úplně jemňoučká vlnka, jako že co chci? ![]()
Jíťo…tak ti přeju, ať porodíš do pondělka sama…já taky uvidím, co mi v úterý řeknou v porodce…to mám zrovna termín…ale holky, u mě se nic neděje…já se dneska dokonce po delší době i vyspala…asi je to i tím, že kopanečků je podstatně méně…ale taky malého pořád pozoruju!!!
Buďte na jednu stranu rády, že se mrňouskové hýbou méně, alespoň se vyspinkáte ![]()
Na nás dnes v porodce koukali jak na blázny, když viděli, že se malá hýbe a hýbe a ne a ne dát pokoj, jedna velká tlustá čára pohybů, prostě z ní bude asi cvičitelka ![]()
Jita.tutik píše:rendys314 píše:Lněný semínko se pije, nejlépe se nechá chvíli nabobtnat a pak se vypije, je to rostlinka, který umí vytvářet gel a tím zvlhčuje cesty, ať už střevní nebo poševní, používá se na zácpy a taky na zvlhčení poševní sliznicetrace píše:Tak to závidím a to lněný semínko je nač?A jak se používá.
Ano Jíťa to napsala právně. Já jsem ho pila od 36. týdne, je to ale pro silné povahy
. Vařila jsem lžíci semínka pět minut ve vodě a pak scedila a ten vývar jsem pila, udělá to takový sliz
. Je dobré to třeba naředit džusem ale nějakým výrazným, pomeranč atd. jinka se to vypít nedá. Ještě teď když si vzpomenu
no fuj. Ale opravdu to asi pomáhá.
Jita.tutik- Ahojky mamino, tak ty jsi u nás zpátky? to jsme rády:-) no nic víc psát k tomu dnesku už snad ani nejde…všechno bylo řečeno. Aspoň, že sestřička byla tak milá když doktor takovej zpruzenej, i když jak píšeš 4porody za sebou hned po ránu, páni
ale teda je to hrozný, opravdu od čerta k ďáblu, jednou tak, pak zas jinak…
, no jo, ale co nám zbývá jiného než opravdu dělat co řeknou vid? Přeju ti aby se ti to rozjelo samo!!!Každopádně s tím sexíkem, včera jsem manželovi říkala, že o víkendu se budeme hodně milovat aby jsme tomu trochu pomohli
tak jsem taky zvědavá…
Jinak dneska jsem se vyspala výjimečně taky skvěle, dopoledne jsem trochu pracovala doma, teď jsem jela tramvajkou do města pro kazety do koše na plínky a pro koš na hračky co jsem objednala a jsem vyřízená…a mám ještě v plánu s úklidem dnes pokračovat
…ale procházka asi svědčila mě i malé, teď se vrtí a vrtí a to už i v tramvaji, seděla jsem jako pravítko a snažila se jí udělat víc místa aby se protáhla
, vypadala jsem asi jako exot.
No jinak já mám termín v pondělí ale jestli mi nic nebude, jdeme s manžou v pondělí ještě do divadla, kamarád hraje,tak nás pozval:-))) a v úterý zas do porodky na vše samé dokola
.....jéjéjéjé
to já jsem si ho šla taky koupit, ale omylem jsem si koupila sezamový semínko
, tak jsem se na to pak už vyprdla… ![]()
Vanees- Jo jinak já budu rodit v motole, jsem sama moc zvědavá jaké to tam bude..... ![]()
Jinak Jíťo, pana doktora bych asi poslala k čertu. Mohl říct, prostě je to v pořádku a přijďte v pondělí a vyvoláme to. No je vidět, že on nikdy těhotný nebyl a nerodil, jinak by se choval jinak. Neví co to je mít strach o toho mimíska v bříšku. Já jsem se setkala v porodnici s jednou sestřičkou a ta byla taky na ránu, si myslela, že jako prvorodička musím všechno vědět. No tak jsem ji s úsměvem u vizity setřela a měla jsem klid. Od té doby byla milá a spolupracovala. Oni si totiž myslí, že to musíš vědět automaticky.A nebo si to neuvědomují, jak v tom dělajídenně. Hlavně si holky nenechte nic líbit, pokud se vám nebude něco zdát, ozvěte se, pokud se nebráníte, tak si na vás chladí žáhu. Já jsem si pak říkala, však co, za čtyři dny jdu domů a už je třeba nikdy neuvidím, tak ať si myslí, co chtějí.
Jééé Luci, aby jsi to divadlo stihla
. Většinou jak se něco naplánuje, tak se to už nestihne. I já jsem to tak měla.
To se neboj, líbit si nic nenechám, na to mám dost tvrdohlavou povahu
, jenže horší je, že člověk není doktor, ani nikdy nerodil, ani si mezi nohy nevidí
, takže nám nezbývá než jim věřit. Můj doktor je zástupce primáře, má lééééta zkušeností, tak doufám, že ví, co dělá.
Nejhorší na tom je, že to pořád měnili, takhle mě straší už víc jak měsíc, začalo to tou hospitalizací kvůli monitoru a od té doby se to táhne, takže místo užívání si posledních dní s bříškem je to jedna kontrola za druhou a pak pokaždé jiný názor ![]()
No už aby to skončilo, sice jsem to chtěla přírodně, ale za ten klid to stojí, takže ať mi to radši vyvovají, já uvidím malou, ona bude v pořádku a pak už bude vše jak má být ![]()
Téééda, tak koukám, že ty naše chlapy čeká dosti náročný víkend
, ani nechci vědět, jak si musí připadat, když nám mají sloužit jako vyvolávači porodu
, ten můj na mě koukal jak na blázna …no sranda.
Jinak závidím koš na plenky, taky jsem ho chtěla, ale nějak jsem nenašla místečko, kam bychom ho v bytě dali, takže smůla, bude muset stačit kvalitní koš na odpadky…koupila jsem nový, tak snad to trošku nahradí a popelnice máme hned před barákem, takže to snad zmákneme i bez toho, ale myslím, že je to fakt super věc ![]()
Taky koukám, že jsi dnes aktivní…já nějak blbě spala, takže si tady můžu pusu vykloubit, jak zívám…asi si půjdu chvíli natáhnout zádíčka a taky malou, protože ji tady u notebooku pěkně mačkám a asi se jí to moc nelíbí ![]()
trace- no tak tím lépe ale…
Uvidíme, třeba se to rozjede tam, to by bylo nejlepší:-) Myslím to tak, že bych se bavila a nemyslela aspoň na to, že ten den bych měla vlastně rodit:-))) ![]()
no tohodle se trochu bojím právě v porodnici, aby mě tam nenechali 4 dny napospas s malou, když nevím nic…stejně nechápu proč takový lidi dělají v tomhle oboru, když k tomu nemají vztah…neměl by být pro ně problém přece nám vše ukázat, vysvětlit…to je to nejmenší co můžou udělat ne?
Jo a sezamový semínko taky dobrý
, to muselo snad chutnat ještě hůř než to lněný ![]()