Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
http://images.zbozi.cz/…3a120000.jpg
Záleží na odsávačce, ale z vlastní zkušenosti to nevím. Vím jen že si maminy vždycky chválily ty elektrické nebo takové co vypadaly jak rozprašovač. Hrozný jsou tyhle -obrázek nahoře a prý i s balónkem. Ty na obrázku vysloveně mordují prsa a jsou spíš vhodná na odstříkání pokud máš prsa jen nalitá, ne na pravidelné odstříkávání.
Ahoj…tak nám v porodnici vůbec nedoporučili používat nějaké mýdla na intim. hygienu a ani moc na tělo (parfemovaného) at miminko cítí maminčinu vůni prý je nejlepší ze začátku po porodu jen voda. Jinak oblečení jsme měli v porodce půjčené košilka ponožky a zavinovačka.
jo tak snad jí mají i tady v Nymburce v porodnici…příští týden jdu na kontrolu tak snad mě pošle Dr. konečně na ten monitor a já se budu moc informovat jak to tam chodí. protže jinak by člověk musel opravdu táhnout půl baráku
já se naty vložky od Chicca zeptám, ale asi pochybuju že je tady budou mít, tak koupim nějaký…(známá mi slíbila že mi je doveze od chicca, ale nevím kdy) tak abych měla aspoň něco…
lééénuša- no já byla dnes v porodnici, ale teda pobíhání sem a tam, všude udělají kousek, všude to chodí jinak, takže jsem byla zmatená a pak i zjistila že čekám zbyečně, že se musím na ten monitor narvat jinak by mě nevzali…
, no a taky jsem se těšila, že se něco dozvím ale p. primář mě dnes neprohlížel, prý podle monitoru je vše v klidovém stavu, mimčo krásně reaguje, ale že mě dnes prolížet nebude, že mě nebude trápit, až příští týden, protože zkrátka rodit ještě nebudu, i když termín mám za 13dní
, no tak jsem ráda, že je vše v pořádku ale zklamaná, že jsem myslela, že se něco málo dozvím ![]()
werro- takže první dny nemám používat ve sprše ani spchový gel třeba? nejelpší je jen voda tedy?
Fakt je to všude jiný. Já třeba v nemocnici byla jen 1× na ultrazvuku ve 20.týdnu, jinak si vše dělá má lékařka. Teď v pondělí jdu natočit kardiotokogram a opět k mé lékařce.
takhle nám to doporučili setřičky v porodnici a v předporodním kurzu…mě na šití nejvíc ulevovala chladná voda a vzhledem k tomu že jsem si spodek sprchovala po každé návštěvě wc, tak si myslím že pokaždé použít mýdlo by nebylo moc zdravé a asi by to mohlo ty jizvy vysoušet…na tělo se dají koupit i neparfemované mýdla a krémy ty jsou v poho ![]()
Lucko,ano kloboučky jsem moc ocenila,protože kojení tolik nebolelo.Střídala jsem to,jednou s kloboučky ,pak ne.Byla to velká úleva.Já rodila v Podolí a odsávačku mi tam půjčili,elektrickou,a to hodně bolelo.Měla jsem pocit,že mi to utrhne bradavku.A elektrická dělá docela i kravál,když jsem si chtěla odsát ve tři ráno,nešlo to,protože bych budila ostatní mamky na pokoji.Proto jsem si koupila ruční a sama jsem zvědavá,jak to s ní půjde,ale jak se tak dočítám,ty ruční prý stojí za prd!!Chci ji použít jen na ten začátek,co se prsa nalejou,tak mám koupenou už použitou a po těch pár použití ji zase pošlu dál!!!
Epidurálu jsem se taky moc bála a když mi to doktor píchal,tak jsem ho přesvědčovala,že se mu to nepovede,že cuknu,že mám bolesti a nemůžu držet,jak on chce,atd.Najednou to bylo,ani nevím jak to dokázal.Pak se mi po zádech projela velice příjemná chladivá vlna a já najednou necítila vůbec žádnou bolest.Díky tomu jsem se konečně po 40 hodinách vyvolávání a bolestí,začala otevírat.Do 5h byl malej na světě.
Dnes jsem byla poprvé v poradně v porodnici a už jsem jim tam vyplnila papír,že epidurál chci!!!
Lucinko tak to mě dr dneska prohlížela..monitor jsem měla taky v pořádku…ale jinak žádná změna…pořád jsem otevřená jen na prst a nic moc se nechystá
…včera večer jsem už dostala vyloženě depku, že už chci, aby to přišlo a ono pořád nic..no zase jsem do tří nespala
…poslední dny to tak je pořád, že čumím do rána do zdi a přes den jsem utahaná jak kotě ![]()
Estrelitka- ahoj Janísku, takže to jsme na tom asi stejně…akorát, že mě neprohlídl vůbec takže vůbec nic nevím:-) No nemyslím si, že bych měla rodit před termínem, spíš až po. Ale naštěstí se mi spí docela dobře, takže ani na to tolik nepospíchám. Ty už by jsi chtěla to mít za sebou? a kdy jdeš znovu? Já zase v útery…
.
A jak dlouho to trvá ta procedura s pícháním epiduralu? a Pak ta úleva přichází už za chvíli? ![]()
Lucka13 píše:
Estrelitka- ahoj Janísku, takže to jsme na tom asi stejně…akorát, že mě neprohlídl vůbec takže vůbec nic nevím:-) No nemyslím si, že bych měla rodit před termínem, spíš až po. Ale naštěstí se mi spí docela dobře, takže ani na to tolik nepospíchám. Ty už by jsi chtěla to mít za sebou? a kdy jdeš znovu? Já zase v útery….
lucinko já jdu opět v úterý…
ty noci jsou pro mě poslední dobou strašný, nejen že se mi blbě leží kvůli břichu, ale hlavně nedokážu vypnout hlavu..pořád na něco myslím a ne a ne usnout ![]()
lucka 13: tak mě epidural píchali ani jsem necítila tu umrtvovací injekci a tu do páteře taky ne ani tlak nic…prý to trvalo asi 20 min. říkal manžel
mě to přišlo jako 5min…a bolesti přešli asi po 15min…a ještě mi to mělo porod urychlit… ![]()
no tak to se skoro na epidurál začnu těšit
, je moc dobře, že něco takového existuje. jen aby se to stihlo ![]()
Lucka13 píše:
no tak to se skoro na epidurál začnu těšit, je moc dobře, že něco takového existuje. jen aby se to stihlo
To se musím zeptat přítele,jak dlouho to píchnutí trvalo,já si myslela,že to bylo hned,možná trochu déle,než berou krev.A účinek byl taky rychlý,než anesteziolog odešel,už jsem nic necítila.Jak rychle to začalo působit,tak rychle to i přestalo.Přesně za dvě hodiny najednou zase bolesti,to byl mžik.Pak jsem dostala další dávku,ale to už jsem potom cítila slabé kontrakce.