Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Réza- no já zatím nijak nechvátám na porod ale na druhou stranu bych nechtěla přenášet:-(. Tak uvidíme jak se bude chtít malé ven za námi
. Jinak spím docela dobře, ale mrskám se v posteli prý jako kapr:-) a je pravda, že o každém otáčení vím
a na malou taky lezu 2× za noc… ale dá se to vydržet ![]()
No to věřím
Hezky napsáno
![]()
jizvíková píše:Lucka13 píše:No ja se priznam, ze kdyz jsem poprve videla kluky, tak to se mnou absolutne nic nedelalo, patrila jsem mezi ty, kterym trva, nez se probudi materstvi, ono kdyz se clovek nevyspi, tak v sobe moc lasky nenajde
Réza-máš pravdu, až uslyšíme poprvé ty své křiklounky bude to nádherné. Vlastně to nejhezčí co může být. Poslední dobou si připadám jako blázen ale vše mě rozpláče, rozněžní, dojme:-)…Ale je to vlastně moc příjemný pocit. No pro sebe mám sbaleno tak půl na půl a pro prďouska se chystám zítra. A kdy máš termín ty?
Hamilton - ja si myslim zemi ho dr udelal ale nevim. Sla jsem den pred pporodem vecer do proodky - podezreni na unik plodove vody - tak me dr. vysetroval a hrabal se v me docela slusne a zacala ze me tect krev.. tak nevim.. ale jelikoz ja uz byla cca dva tydny pred porodem krasne pripravena tak jsem bolest necitila a kamaradka take - porodni cesty pripravene tak ji udelali hamilton a necitila nic… je to jak kdo a jak je dr. citlivy…
Beruško a nevadí, že bych brala ibalgin a k tomu kojila??
berushka18 píše:
Holky ja jeste 2× denne zobla ibalgin 400. Uplne mi to po ibalginu zaplaclo bolest ze jsem o nastrihu nai nevedela (ale nesedela jsem) takze jsem mohla litat okoloprcka. Mala mela ani ne den po porodu nespavou a plakala mi do dvou do rana takze mi byl vhod a sestricky mi ho zprvu nabizeli a kdyz jsem prisla po treti tak mi ho jedna sestricka dala s tim z ejsem jedina z maminek co tam na nej chodi ze jiny tu bolest zvladaji v pohode :/ jenze ja tam ani ne den po porodu , unavena litala porad okolo male , ktera chtela byt pricucla a byla jsem celou dobu na nohou, mala se chtela prisat, pak se pustila a prcla do pleny takze prebalit, do tzase rev tak prso a po prsu zase prebalit a takhle to bylo az do dovou do rana.. takze jsem si je pak nechala prinest od navstev a byl klidjinak ibalgin se muze i pri propusteni mi rikali ze ibalginu se bat nemusim ze ten normalne muzu a ted delaji nejaky setrnejsi - je oranzovy. Jinak jsme ho brala jen prvni dva dny, pak uz nebyl treba ale neni na skodu ho mit v zaloze…
Jéé to je dobře, také jsem registrovaná v Podolí ![]()
Monjie píše:
v Podoli nam davali cipky proti bolesti
Luci, také nechvátám, říkám si, že pak takový klid už mít nebudu nikdy
![]()
Lucka13 píše:
Réza- no já zatím nijak nechvátám na porod ale na druhou stranu bych nechtěla přenášet:-(. Tak uvidíme jak se bude chtít malé ven za námi. Jinak spím docela dobře, ale mrskám se v posteli prý jako kapr:-) a je pravda, že o každém otáčení vím
a na malou taky lezu 2× za noc… ale dá se to vydržet
No to určitě, v to také doufám
![]()
Lucka13 píše:
Réza- přesně tak.....snad budeme mít hodná a spavá miminka
Ahoj,plodovku poznáš teče a teče je to jen voda,do porodky jsem měla košilku,bodyčko,kabátek,dupačky,svetýrek čepičku a rukavičky,jo a teplý fusekle ![]()
Réza - ja normalne kojím v propousteci zprave z porodnice mam ze mimco je plne kojeno a rikali mi e kdyz bude bolest tak ibalgin normalne muzu. I po porodu jsem si mohla vybrat na bolest ibalgin neb čípek - ja si teda nedovedla predstavit si zavadet cipek kdyz me to tam tak boleo.. takze jsem volila ibalgin a ten se pry muze, u nas v porodce ho davaji ale brala jsem ho jen dva dny 2× denne. Pak treba kdyz te boli hlava ci cokoliv jineho tak ho taky muzes zobnout. V poro mi rovnou dali tu 400, ty slabsi me stejne nikdy nezabrali ale tenhle mi zabral krasne, ,mozna i proto ze ja zadne leky neberu, kdyz me neco boli tak radeji vydrzim ale v poro jsem ho brala jinak jsem nemohla skakat okolo male.
holky uzijte si posledni dny klidku, ja jsem rada kdyz mala spi chvili a mam chvilku pro sebe a to neni kazdy den
nekdy se ji moc spat nechce a chce pozorovat okoli ![]()
Doufám, že i já to budu tvrdit
![]()
Monjie píše:
Na Podoli nedam dopustit:)
Beruško a jaký má tedy název, Ibalgin 400 nebo slabší, silnější ne bo je to ten kanadský?? Bílá lahvička s modrým víčkem a javorový list na tom??
to je fajn, že se to může zobat a utišit tak bolest ![]()
berushka18 píše:
Réza - ja normalne kojím v propousteci zprave z porodnice mam ze mimco je plne kojeno a rikali mi e kdyz bude bolest tak ibalgin normalne muzu. I po porodu jsem si mohla vybrat na bolest ibalgin neb čípek - ja si teda nedovedla predstavit si zavadet cipek kdyz me to tam tak boleo.. takze jsem volila ibalgin a ten se pry muze, u nas v porodce ho davaji ale brala jsem ho jen dva dny 2× denne. Pak treba kdyz te boli hlava ci cokoliv jineho tak ho taky muzes zobnout. V poro mi rovnou dali tu 400, ty slabsi me stejne nikdy nezabrali ale tenhle mi zabral krasne, ,mozna i proto ze ja zadne leky neberu, kdyz me neco boli tak radeji vydrzim ale v poro jsem ho brala jinak jsem nemohla skakat okolo male.holky uzijte si posledni dny klidku, ja jsem rada kdyz mala spi chvili a mam chvilku pro sebe a to neni kazdy dennekdy se ji moc spat nechce a chce pozorovat okoli