Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
obracím se s dotazem. Tři dny mám pocit jakoby „něčeho“ v krku. Jakoby mě tam něco tlačilo. Je to hrozně nepříjemný, první večer jsem měla strach abych se nezačala třeba dusit. Objevilo se mi to po tréninku v posilovně a vůbec nevím co to je. Napadlo mě, že by to mohlo být od zad ale nevím jestli je to možné když záda mě nebolí. ![]()
Nemáte některá zkušenost? Děkuji ![]()
Na štítnou žlázu mě nedávno vyšetřovali kvůli úbytku váhy ale to se nakonec vyřešilo a ta je v pořádku. Jinak nic jen to „něco“ v krku.
@Ademe2 píše:
Ahoj,
obracím se s dotazem. Tři dny mám pocit jakoby „něčeho“ v krku. Jakoby mě tam něco tlačilo. Je to hrozně nepříjemný, první večer jsem měla strach abych se nezačala třeba dusit. Objevilo se mi to po tréninku v posilovně a vůbec nevím co to je. Napadlo mě, že by to mohlo být od zad ale nevím jestli je to možné když záda mě nebolí.
Nemáte některá zkušenost? Děkuji
už se mi to stalo taky několikrát, jako bych při každém polknutí cítila nějakou věc, nejde to ani zapít, zajíst, nic. Zrovna teď to cítím taky, pociťuju to s přestávkami cca 5 let, vždy to zas odezní…taky nevím co to je
na krčním mi nic nenašli
Asi jsem to blbě napsala, ne 5 let v kuse, ale asi tak 3× do roka ![]()
Tzv. knedlík v krku se dělá při nemoci, je možné, že se něco rozjede, ale také to může být alergická reakce, pokud by se špatně dýchalo, tak zajet na orl. Jestli máte doma něco na alergii, tak zkuste vzít, pomáhá to od otoku
Ted jsem se na netu dočetla, že to může být nedostatek hořčíku. A je pravda, že když piju Magnesii mám pár dní klid. Dost často mě i bolí hlava a to taky může mít suvislost. Taže zítra si skočím pro hořčík a začnu pít Magnesii pravidelně a snad to bude dobrý ![]()
@LadyTommy mě už se to stalo několikrát. Ale ted, že se mi to stalo hned po té posilovně a od té doby to neustoupilo tak mě napadla souvislost se zády. Tak uvidím co ten hořčík.
@Ademe2 píše:
Ahoj,
obracím se s dotazem. Tři dny mám pocit jakoby „něčeho“ v krku. Jakoby mě tam něco tlačilo. Je to hrozně nepříjemný, první večer jsem měla strach abych se nezačala třeba dusit. Objevilo se mi to po tréninku v posilovně a vůbec nevím co to je. Napadlo mě, že by to mohlo být od zad ale nevím jestli je to možné když záda mě nebolí.
Nemáte některá zkušenost? Děkuji
Příspěvek upraven 05.04.18 v 09:49
A kup si magnezium s B6 toto magnézko za podpory vitamínu B se dobře vstřebe a tělo ho využije. Bez béčka, ho bez užitku vyčůráš. A ještě tě uklidním, že pitím magnézky si hořčík, neboli magnézium do těla nedodáš. Ta petka má zanedbatelné množství. Mojí mamce ji doktor dokonce zakázal pít, že zanáší cévy.
Jeden čas jsem to měla taky, měla jsem to v kuse asi 10 dní, strašnej pocit " něčeho" jakoby tom dulku dole, pořád sem se to snažila zapíjet, odkašlávat, kolikrát sem fakt s vervou snažila to vykašlat
a fakt nic nepomáhalo.. v tý době, jsem prožívala těžký období, stres, nervy, ale nepřikládala jsem tomu váhu.
Ale pak sem si začla všímat, že pokaždý, když sem byla mezi lidma, bavila se a neužírala se…nepociťovala jsem to…jakmile jsem byla sama doma, hnedle knedlík v krku..a jak sem se začla " zklidnovat" zmizelo to, takže u mě to bylo jasně z nervů… ![]()
Moje mamka to měla od krční páteře, takže pokud se to objevilo náhle a po posilovně, tak ta souvislost se zády je možná.
Já to mám běžně od hrudní páteře, stačí mi si párkrát zajít na masáž.
Ahoj, já byla kvůli dlouhotrvajícímu pocitu předmětu v krku na ORL, tam mi řekli, že je to alergického původu, mám na té zadní sliznici v krku puchýře, které jsou vyvolány alergií a mění svou velikost podle síly reakce. Mám je tam už chronicky, zvykla jsem si ![]()
A také si pamatuji, jak se mi změnil pocit v krku, když jsem chodila dva měsíce o berlích, taky to byl pocit cizího předmětu, ale souviselo to s páteří, jak tady píšou holky ![]()