Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky holky, maminecky. Poslední dobou se mi špatně dychá, takovy pocit že se mužu zacít dusit a že se udusím. Prostě se nemůžu tak uplně nadechnout. byla jsem u psychiatra prý to mohou byt nervy a napsal mi Neurol 0,25. Tak nevím jestli mám zajít ještě na plicní? Jinak máte některá zkusenost s tím lékem případně stalo se vam některé taky to samé? Děkuji ![]()
Zasla bych si na alergologii.muze jit o astma, nebo alergii.
Mě takový stav trápil asi týden a dr mě poslala na plicní a bylo z toho astma ![]()
@Pookie já mám to samé, tím myslím ty pocity jako bych se dusila, mám zjištěnou panickou poruchu a beru AD. A po tom neurolu ti bylo jak?
Byla jsem na EKG a různých vyšetření, a nic mi nebylo, tak to bylo jasné. Neurol je na nic.Ale pokud ti pomůže, tak je to psychického původu.
Ale jinak bych šla na vyšetření, můžeš to mít od zad.
@wildcherry píše:
Zasla bych si na alergologii.muze jit o astma, nebo alergii.
Děkuji a tak na plicním by mi asi to astma zjistili ne? Já sem bezradná, fakt se bojím a ty léky co mi ten psychiatr dal, to je síla. Si vezmu tabletku a příjdu si jak sfetovaná:-(
@Pookie píše:
Děkuji a tak na plicním by mi asi to astma zjistili ne? Já sem bezradná, fakt se bojím a ty léky co mi ten psychiatr dal, to je síla. Si vezmu tabletku a příjdu si jak sfetovaná:-(
@Januliiik A copak ti na to astma dali jestli se mužu zeptat?
Nějaké dýchátko a nebo léky
, a zabralo to? Děkuji
Jdi na plicní. Moje mamča s tím byla u obvodního, dal jí na to Lexaurin a dusila se vesele dál. Měla to z antibiotik, na které má silnou alergii (obvoďák to věděl) a stejně trval, že to je od psychiky (v té době zemřeli můj táta a děda těsně po sobě).
Na plicní jsem ji dotáhla cca za rok. Zjistili jí astma z neléčené alergické reakce. Prý, kdyby se to léčilo hned, tak by to tak dopadnout nemuselo…
@Anonymní píše:
@Pookie já mám to samé, tím myslím ty pocity jako bych se dusila, mám zjištěnou panickou poruchu a beru AD. A po tom neurolu ti bylo jak?
Noo tak trosku líp ale z toho duvodi že mě doslova uspával, ja byla jak duchem nepřítomna:-(
anonymní přesně, já dostala taky astma z neléčené alergie, ale roky jsem uháněla doktorku ať mi dá doporučení, dala až asi po 5 letech, kdy už bylo pozdě ![]()
Jojo na plicni taky muzes. a ty trpis nejakym panickym strachem, nebo resis psych. problemy, ze ti psycholog predepsal leky? jinak mamce se astma rozjelo v dobe kdy ji umiral tatinek, ja v nemocnici na udrzeni, muj tatka resil problemy v praci, ona sama moc prace, nestihani, strach a bolest. duseni a dychani jak popisujes.do toho ji zjistili alergie co vse taky rozjely. a nebo muzes mit i jen alergii po ktere ti otecou sliznice.me se to stalo nedavno po kiwi a ananasu. myslela jsem ze se udusim. doporucila bych ti vzit si zyrtek, nebo fenistil v kapkach kdyz te to chytne ale nevim jestli je muzes v kombinaci s tema lekama.
Příspěvek upraven 30.08.12 v 13:51
@Januliiik píše:
anonymní přesně, já dostala taky astma z neléčené alergie, ale roky jsem uháněla doktorku ať mi dá doporučení, dala až asi po 5 letech, kdy už bylo pozdě
To je krava!!!mela si hned jit na tu alergologii. u mamky obvodacks taky krava a nechala to zajit tak daleko ze mamka ma invalidni duchod a leku ze je to hruza a kdyz ma kontroli vraci se s igelitkou:-(…
@wildcherry píše:
Jojo na plicni taky muzes. a ty trpis nejakym panickym strachem, nebo resis psych. problemy, ze ti psycholog predepsal leky? jinak mamce se astma rozjelo v dobe kdy ji umiral tatinek, ja v nemocnici na udrzeni, muj tatka resil problemy v praci, ona sama moc prace, nestihani, strach a bolest. duseni a dychani jak popisujes.do toho ji zjistili alergie co vse taky rozjely. a nebo muzes mit i jen alergii po ktere ti otecou sliznice.me se to stalo nedavno po kiwi a ananasu. myslela jsem ze se udusim. doporucila bych ti vzit si zirtek, nebo fenistil v kapkach kdyz te to chytne ale nevim jestli je muzes v kombinaci s tema lekama.On mi je napsal protože sem si myslela že je to z toho ale když se nad tím tak zamyslím a třeba poběžím 100m tak se dusím, nebo vcera jsem jezdila chvíli na koni protože mamka trvala na tom at si jdu trochu relaxovat a je fakt že sem myslela že už se nenadechnu a hned sem letěla pro pití..nevímtakže by to možná mohlo byt těmi plícemi a né mou psychikou…
@Januliiik na to astma bereš nějaké léky? to už máš do konce života, nebo se to těmi léky uplně vyléčí? ![]()