Pocit viny po rozvodu, mám důvod?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
108
21.6.14 02:22

Bůhví jak by to dopadlo, kdyby jsi se nerozvedla. Všechno je tak jak má být. Chápu Tě. Vykašlala jsem se před nějakou dobou na kluka, kterej kvůli mě opustil přítelkyni po osmi letech vztahu. Zbláznil se do mě a všeho se vzdal jen kvůli mně, tak dlouho za mnou chodil, až jsem povolila a začala s ním chodit, jenže z mý strany to nebylo nikdy tak silný jako z jeho, netrvalo ani rok a já potkala svýho nynějšího manžela a s tim klukem se rozešla. Zhroutil se, zhubnul asi 20 kilo, nesmírně ho to sebralo, hrozně se změnil a přerušil se mnou veškerý kontakty. Kdykoliv teď jedu kolem jeho zaměstnání a někdy ho zahlídnu venku kouřit, poleje mě horko, i když už je to dlouho a já doufám, že už je z toho dávno venku, pořád mám v sobě pocit viny, že jsem mu zničila život, asi ne navždycky, ale na několik let ano. Utekla jsem za jinym, a on byl přitom moc hodnej kluk, ale mě nakonec zkrátka oslovil někdo jinej. Ty jsi svýmu exmanželovi neublížila vůbec ničim. Zachovala si se správně. Je vidět, že to sama víš, jen Tě trápí ten pocit viny? I když víš, že bys ho mít neměla? Je dost možný, že ten pocit budeš mít ještě roky a roky. Hlavní je, že mozek zná fakta a nenechá ten pocit nad Tebou zvítězit. Myslim, že novej tatínek by toho dost vyřešil :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
589
21.6.14 04:00
@Anonymní píše:
Sháněla jsem mu bydlení, podnájmy, když je v průšvihu, tak se ozve a nikdy jsem ho neodmítla…asi jsem blbá.

No nakonec aby jsi si tema vycitkama ho nenastehovala zpet domu! Je zodpovedny za svuj zivot, 18roku uz mel, ty mas zodpovednost „JEN“ za sve deti a to navic jako matka i otec, kdyz on se jim nevenuje. Tak se venuj detem a vycitky svedomi dej stranou. Uz se to stalo, stejne to nezmenis. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vetřelec
21.6.14 05:40
@Anonymní píše:
@rokris a dá se s tím žít a nezbláznit se? Nevím co to je, asi pocit odpovědnosti k někomu, kdo se mnou šel kus života… Jsem asi divná, neznám jinou ženskou, která by v sobě tohle řešila.

Pocit viny není na místě, ale to že máš o něj starost, když tak po rozvodu zpustnul - to chápu, taky bych ji asi měla…
Má on nějak soudně určený styk s dětmi? Nebo už od začátku věděl, že se s nimi stýkat nechce?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.14 06:46

Díky všem za reakce…
On se o děti moc nestaral nikdy, nevěnoval se jim. Teď to dělá taky, moje mamka tvrdí, že to chápe, že mu vadí, že by je musel vracet. Já myslím, že je to hloupost…soudně daný styk nemáme, řekla jsem mu, že si je může brát a chodit za nima kdy chce, jen ať dá vědět, abych nic neplánovala.
Zpět si ho nenastěhuju, i když se přiznám, mě to US napadlo, neudělala bych to. Bylo to jednodušší v některých věcech, když s námi žil…když jsem řešila doktora sebe, nebo dětí, tak hlídal, když jsem běhala po úřadech, nebo nakupovala, tak taky, teď tahám děti všude sebou. Ale vím, že mě by to život trochu ulehčilo, děti by v tom měly zmatek, když by pak odcházel znovu, těžce by to nesly. A tím nemyslím se k sobě vrátit, jen tak na dohodu spolu fungovat.
Vím, že jsem mu život nezničila, ale bude mu za rok padesát. Je to jiné, než ve třiceti. On už se nevzchopí, nezačne žít normálně, nemá tu motivaci. Tvrdí, že jsem ho obrala o vše a věřím tomu, že to tak opravdu cítí. Říká, že pro něj život skončil. Ono je to těžký, všechno jsem za něj vždycky řešila a vyřizovala já, všechno jsem plánovala já, dovolené, výlety, návštěvy, to jestli se bude malovat, nebo něco co je potřeba doma. Od něj sem jen slyšela, že s námi nikam nejde, že na to se. e, že běhá venku celej týden, tak že o víkendu na to nemá náladu…ono bylo pořád něco, jídlo, co jsem uvařila se nedalo žrát, doma prý bordel, což nemyslím a mohl přiložit ruku k dílu. Kamarádka říká, že je s obdivem, že jsem vydržela tak dlouhou.
Táta k třem dětem se hledá těžko. Některé maminy řeší jeden závazek a bojí se, že bude potenciálnímu partnerovi vadit, já řeším tři. Někoho tedy mám, ale zatím je ve hvězdách, jak to s námi dopadne…X.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
21.6.14 08:04

Hele moje kamarádka našla super chlapa se třema klukama v době kdy už to vůbec nečekala. Ona teda v práci :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.14 08:04

Smir se s tim, ze kazdy zijeme svuj zivot po svem a nikdo nema moc rozhodovat ci menit zivot druhych :kytka: je to jeho volba a taky demostracka jeho ublizenosti. On to dela i proto, ze se ti msti. Vykasli se na nej, je to jeho boj. Zij v klidu s detma, nepis mu, at je vida, to je presne voda na jeho mlym - jeho ego si libuje. Proste ho mech byt. Je to tezke, sama jsem si tim prosla. Musis byt oporou detem, ony nechapou, proc nemaji tatu a ze nez takovyho, co je urazi, lespsi zadnej :hug: drz se, bude dobre. Dostanes se do stadia, kdy uz to resit nebudes a i jen ho videt s tebou nic neudela. Muj ex se taky s detmi nevida, porad mi cpe, jak beze m e zivot nema smysl a beze mne nemuze byt s detmi, neji, nespi, nemel dlouho bydleni…ale jen me tim vydiral, hazel vinu na me, aby se nemusel podivat sam na sebe. A kdyz jsem prestala chtit mu pomoct nejak, po case mu doslo, ze uz je mi to jedno a sam napsal „asi jsem te ztratil definitivne a je cas jit dal, vid“ a je klid.
 A.

• Citovat
  • Upravit
72725
21.6.14 08:12

Jeho problém. Buď ráda, že jsi se ho zbavila, neměj žádné výčitky.. můj ex po rozvodu taky blbě skončil. Ovšem já nejsem jeho máma, abych ho vychovávala. Já jen děkuju bohu, že jsem se ho „zbavila“ včas. Je fakt, že on jako otec funguje, i když v některých věcech je taky na baterky.. Ale to je jiná. buď v klidu, máš svůj život, děti díky Tobě klid :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
21.6.14 08:26

Myslím, že to, že nechodí za dětma, dělá tobě natruc, aby ses cítila, že za to můžeš ty, už podle toho jak ti na to odepsal… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
21.6.14 08:33

A napadlo tě, že by do tohoto stádia dospěl tak jako tak? Třeba ne hned, ale že by do chlastání a automatů vlítnul, dělal dluhy i v tom manželství, že bys řešila třeba exekuce… Buď ráda, že jsi zásadová žena a necouvla jsi.

A přestaň ho brát jako nějaké své čtvrté dítě. Nejsi za něj zodpovědná. Troska, která není schopná ani navštívit děti by mi za nějaké pomáhání fakt nestála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
21.6.14 08:35

Za me? Jsi uzasna zenska!!!Ale uz zij! Nemuzes za to, kam se dostal!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.6.14 09:30

Rok je ještě hodně krátká doba na to abyses s tím srovnala, dej tomu čas. On už se možná opravdu nezvedne, ale proto že nechce ne proto že by nemohl. Ty jsi sama na 3 děti, nevěřím že ti finančně nic nechybí a přesto jdeš dál. On se stará jen sám o sebe a ani to nezvládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.14 09:44

@terien tak jasně, že to není finančně žádná sláva…mám jen rodičák, alimenty 6000kč, protože jsem mu vyšla vstříc, aby měl na své bydlení. Příjmy má okolo 23 tisíc, dali by mu vyšší…teď tedy uvažuju o zvýšení. Přes letní sezónu má i 30 tisíc a já přemýšlím, jaké koupit dětem jogurty a boty. Plus mám tedy od sociálky příspěvek na bydlení, ale úplně minimální, oproti tomu co slýchám, protože bydlím ve svém. Je to tak 1500-2000kč. Hypotéka, i když malá, nikoho nezajímá. Teď bylo auto v opravě a úspory už docházejí…

• Citovat
  • Upravit
34473
21.6.14 09:57
@Anonymní píše:
@terien tak jasně, že to není finančně žádná sláva…mám jen rodičák, alimenty 6000kč, protože jsem mu vyšla vstříc, aby měl na své bydlení. Příjmy má okolo 23 tisíc, dali by mu vyšší…teď tedy uvažuju o zvýšení. Přes letní sezónu má i 30 tisíc a já přemýšlím, jaké koupit dětem jogurty a boty. Plus mám tedy od sociálky příspěvek na bydlení, ale úplně minimální, oproti tomu co slýchám, protože bydlím ve svém. Je to tak 1500-2000kč. Hypotéka, i když malá, nikoho nezajímá. Teď bylo auto v opravě a úspory už docházejí…

seš dobrák, já bych ho (po svých zkušenostech) nešetřila. Ty ho šetříš, utrhuješ dětem od huby a on to nosí do hospody a hází do automatů. Kdyby ty děti neodepsal tak budiž, ale takhle :pocitac: kde by děti byly kdyby jste měli oba stejný přístup. Představ si že by to celé bylo naopak, pomáhal by takhle on tobě? Ani náhodou, zničil by tě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.14 10:19

Tata chlastal, hral automaty penize jsme nemeli kolikrat ani na jidlo mamka si musela vsude pujcovat rikala mu ze se rozvede, ale on ji vyhrozoval, ze pokud se rozvede, ze ho bude mit na svedomi, ze se uchlasta..no co rozvedla se i tak rozdelili si penize z bytu, tata ten byt prochlastal skoncil na ulici a chlastal dal o nas zajem nemel a doted nema, alimenty neplatil, nekdy za nim sice zajdu, ale nikdy mu to neodpustim, clovek kdyz se rozvede nemusi takhle skoncit mel nas a my sme za nim chodit chteli a moc, ale nebyl zajem z jeho strany, mamka si to kolikrat taky vycitala, ale to prejde, navic neni proc, nebyl nesvepravnej. Mamka se o nas taky musela postarat a to o dve decka z jejiho jednoho platu bez alimentu kolikrat bylo taky dost na pytel…takze nic si nevycitej, nemas vubec proč! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5570
21.6.14 13:06

Anonymni, kdyby se s detmi stykal a „dopraval“ jim jeste jinak, tak bych nad alimentama privrela oci, ale kdyz na ne prdi? 8o jak uz tu nekdo psal, ma to prochlastat nebo se deckam koupi boty? Zazadej si o zvyseni…
a nad nim se netrap, tim, ze mu obcas vyperes nebo s necim pomuzes pomahas az dost :kytka: on muze obvinovat leda tak sebe, on am v rukach to, jak se mu dari a bude darit :nevim: ty to neovlivnis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí