Počítač se nevypíná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65203
21.11.20 10:46

Prohledala jsem teda ruzne programy a zjistila jsem, ze se prestaly zavirat Teamsy. Ze i pres zavření krizkem a nastavení, ze se nemaji samy otevirat, stejne je chat v nich porad pusteny i se obcas otevře sam. Tak jsem to úplně zavřela a ted se povitac vypnul. Mohly to delat ony? Jinak mě teda prekvapilo, co je polozek ve spravci uloh, kdyz jsem mela jen otevreny Firefox, nic jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
21.11.20 10:50

No ano win a jeho zbytečné položky aby byl vždy připraven na točení kolečkem a hláškou bude to trvat jen chvíli 😂 ten teamsy se hodí na něco :lol: jako jestli vůbec funguje dobře? On se předpokládam sám spusti po zapnutí PC? Určitě může bránit vypnutí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
21.11.20 10:52

Dej do vyhledávače dole na liště hledat : msconfig. Tak máš položky po spouštění a můžeš je zakázat kromě antiviru ten se brání :lol: tedy ty co nechceš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
21.11.20 10:55

Myslím že by to zpravila návštěva na hodinu a kafe ;) trošku to prolezt vyčistit jak hw tak sw. Jen tak mimo téma Byl někdy PC čištěný od prachu? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
21.11.20 11:10
@vokishka píše:
Prohledala jsem teda ruzne programy a zjistila jsem, ze se prestaly zavirat Teamsy. Ze i pres zavření krizkem a nastavení, ze se nemaji samy otevirat, stejne je chat v nich porad pusteny i se obcas otevře sam. Tak jsem to úplně zavřela a ted se povitac vypnul. Mohly to delat ony? Jinak mě teda prekvapilo, co je polozek ve spravci uloh, kdyz jsem mela jen otevreny Firefox, nic jineho.

Ano, MS Teams může bránit ukončení Windows. Obecně, Windows se snaží před svým ukončením korektně ukončit všechny běžící aplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
21.11.20 11:22

@Prof. Farnsworth většinou to počínání win je na škodu třeba úplně prázdná baterie u notasu že se nevypnul je úžasná ani když byl tak nastavený :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
21.11.20 12:01

Pokud to nejde vypnout podržením zapínacího/vypínacího tlačítka, tak jde o problém na hardware. Detekce stisknutí tlačítka lze sice odchytit v operačním systému a nějak na ni reagovat, ale delší podržení tlačítka si řeší logika v rámci hardware. Může jít o problém na základní desce nebo zdroji. Operační systém pak může poslat požadavek na vypnutí, stejně jako to podržení tlačítka, ale někdo (možná že zdroj) v hardware na to nereaguje a tedy počítač se nevypne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
21.11.20 12:05

Stalo se mi to včera a mám stejnou zkušenost ještě od jednoho člověka s Windows, takže předpokládám, že to byl nějaký aktualizační balík.
Mně se místo vypnutí restartoval. Podařilo se mi ho normálně vypnout až přes správce úloh, myslím. Od té doby to jde vypnout běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65203
21.11.20 12:34
@JiříkMazlík píše:
Myslím že by to zpravila návštěva na hodinu a kafe ;) trošku to prolezt vyčistit jak hw tak sw. Jen tak mimo téma Byl někdy PC čištěný od prachu? :lol:

Cisteni je v planu v brzke době :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
21.11.20 13:17

@vokishka no jednou za rok je kompletní čištění jak stolní tak noťas a i spotřebiče z kuchyně ;) u stolního vezmu třeba zdroj do koupelny a pak nechám vyschnout sou čisté jako při koupi :lol: jinak většinou ofoukat stlačeným vzduchem trochu z citem a je to. @MrsNorris jinak win je po instalaci jako formule ale po 14 dní jak skútr :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65203
21.11.20 13:31
@JiříkMazlík píše:
@vokishka no jednou za rok je kompletní čištění jak stolní tak noťas a i spotřebiče z kuchyně ;) u stolního vezmu třeba zdroj do koupelny a pak nechám vyschnout sou čisté jako při koupi :lol: jinak většinou ofoukat stlačeným vzduchem trochu z citem a je to. @MrsNorris jinak win je po instalaci jako formule ale po 14 dní jak skútr :lol:

Skutr by byl jeste dobry, u nas neco mezi kolem a kolobezkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
21.11.20 13:48

@vokishka to už je zlí když to samo nejede :lol: :lol: ten můj stolní PC je zachráněný postupně z různých dílů ze sběrného dvora a funguje dobře a parametry na dnešní dobu pořád dostatečné :lol: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
21.11.20 13:48
@vokishka píše:
Skutr by byl jeste dobry, u nas neco mezi kolem a kolobezkou

Tak si odinstaluj to AVG a uvidíš, jak se to zrychlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
21.11.20 13:58

@Prof. Farnsworth no ten umí PC pěkně sežrat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
1.4.24 08:08
@vokishka píše: Více

A tys tady zase řešila pocitac, který tady neresim já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová