Počůrávání dvouleťačky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13141
20.1.14 22:34

@Bufi někdo jim nechce nechávat dlouho plínu a někdo nechce po noci prát troje povlečení. Nejlepší je spokojená maminka, pak i dítě je v klidu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
20.1.14 22:41

Dítě bez plen ve 13 měsících je výjimka.
Holky, klííd. Můj taťka (děda) taky pořád říká, že koupí nočnk pro malého, já mu striktně říkám NE, děkuji. Je mi to jedno, co si myslí ostatní, půjdeme na to pomalu a nemíním travit čas vysazováním 20× denně a stresem nebo vychvalováním nebo neustálím vysvětlování..
Zkusit, objasnit - když bez úspěchu, pauza měsíc-dva atd (podle věku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
20.1.14 22:44

Maminky ja mam taky takovy problem malymu bude v 30.dubna 3 roky a ma na noc plinu ale pres den ne pocura mi 4 teplaky nevim jak na nej nekdy je bez nehody a nekdy ne. Hlavne on si nerekne a to jsem ho chtela dat do skolky ale to my ho nevemou kdyz se pocurava co? moc nemluvi to je taky problem ale porad si chce hrat s detma. Nevim si s nim rady on kdyz ho po trech hodinach vzdy posadim na zachod vycura se ale zapomenu po techtrech hodinach ho tam dat tak si nesedne bud na nocnik nebo na zachod sam tak nevim co budu delat porad mi nejak aby si rikal na zachod nevím :,( :,( :,( :,( :,(

Příspěvek upraven 20.01.14 v 22:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
20.1.14 22:49

Já si říkala, že něco dělám špatně, když starší byl bez plen přes den až od 2,5R (zdálo se mi, že na pískovišti mu snad jedinýmu z hromady dětí koukali z tepláčků pampersky, až takový jsem byla špión :mrgreen: ), ale když čtu, jak sice někdo sebere plenku skoro hned po narození, ale pak dítě 5× za den převléká a 3× za noc mění celou postel, tak to asi nebylo špatné. Na záchod si dojít uměl už 3/4 roku předtím (nočník vždy ignoroval, chtěl to dělat jako táta), ale nebylo to spolehlivé, ani na cestách venku jsem se nechtěla stresovat, tahat půl šatníku náhradních oblečků. A nehody neměl přes den nikdy (odplenkování na noc probíhalo náročněji, až ve 3R v létě, nehody byly poměrně časté, cca od začátku zimy jako když utne). Tudíž rada zakladatelce- já bych vrátila pleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
20.1.14 22:52

@Luciekar podle mě, dokud nedozraje, neřekne si. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
20.1.14 22:58

Bojim se ze na to neprijde do zari pak bych nevedela co delat snad jo hlavne ted jdeme na operaci nosnich mandli tak to bude neco s nim v nemocnici aby spal v klidu a v postylce to spi ale k rano prileze a usne vedle me

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
20.1.14 23:01
@Luciekar píše:
Bojim se ze na to neprijde do zari pak bych nevedela co delat snad jo hlavne ted jdeme na operaci nosnich mandli tak to bude neco s nim v nemocnici aby spal v klidu a v postylce to spi ale k rano prileze a usne vedle me

to máte čas až do září? Nechápu, proč se stresuješ už teď. Hoď se hlavně do klidu!!! To hodně pomáhá. Neboj, věř mu, že to zvládne sám.
Jen sem tam vem pleny, jestli už mu to nesepne. Když ne, tak zase vrať a zkus později.
Hlavně buď v pohodě ty. Malý se taky sklidní a třeba tě hodně překvapí.

Děti jsou hodně senzitivní na rodiče. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
20.1.14 23:04

@Luciekar do září je hodně času.. Neboj.

V té nemocnici budeš s ním, že? V nemocnici se nesmí spát spolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
20.1.14 23:08

Jo budu s nim v nemocnici nevim jak to bude probíhat uvidime my bysme chteli mozna druhy mimi ale prekazí tu tchyne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24441
20.1.14 23:19

No u nás si dcera začala sama běhatna nočník cca v 21 měsících, ale musela být nahulatá. Jakmile byla oblečená, tak se počurala. Takže jsme ji střídavě nechávali nahulatou a když jsme jí oblíkly, tak chvíli bez plíny, aby si zvykla, a pak plína. Na ven plína stále. Ve 2 a čtvrt roce už uměla chodit na nočník doma i když byla oblečená, takže doma bez plen (i když občas nehody byly), na ven až začalo být teplo, ale to tak nějak vyšlo. Od té doby krom toho když měla zánět močáku, je přes den bez plín. Sem tam nehoda. Ale na noc plíny stále, ale asi na to spát bez plíny není zralá, protože si nedojde, či nezavolá na noční čůrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24441
20.1.14 23:21

@Reniii, mě kdyby přítel/manžel nadával, že dcera všechno zničila, tak bych byla primárně na prášky z něho. Takže se může stresovat i z toho, zvlášť pokud se doma hádáte.

Předpokládám že je to i jeho dítě, tak ať ho naučí na ten nočník sám. Ale jinak, my máme taky pročůraný gauč a nejen pročůraný, také zlitý čím se dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
21.1.14 08:16
@Samamama píše:
Já si říkala, že něco dělám špatně, když starší byl bez plen přes den až od 2,5R (zdálo se mi, že na pískovišti mu snad jedinýmu z hromady dětí koukali z tepláčků pampersky, až takový jsem byla špión :mrgreen: ), ale když čtu, jak sice někdo sebere plenku skoro hned po narození, ale pak dítě 5× za den převléká a 3× za noc mění celou postel, tak to asi nebylo špatné. Na záchod si dojít uměl už 3/4 roku předtím (nočník vždy ignoroval, chtěl to dělat jako táta), ale nebylo to spolehlivé, ani na cestách venku jsem se nechtěla stresovat, tahat půl šatníku náhradních oblečků. A nehody neměl přes den nikdy (odplenkování na noc probíhalo náročněji, až ve 3R v létě, nehody byly poměrně časté, cca od začátku zimy jako když utne). Tudíž rada zakladatelce- já bych vrátila pleny.

no..tie maminky co zobrali plienku hned po narodeni, maju vyhrate, to je totiz bezplenkova komunikacna metoda a s ucenim na nocnik nema nic spolocne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
21.1.14 08:21
@Reniii píše:
@cuttysark
Myslíte že je ve stresu ze mě? No, tak to jsme v pr**** :?

skus si odpovedat sama. Deti su extremne citlive na stres rodicov a nevedia ho spracovat, citia, ze sa deje nieco zle, pretoze citia stres, ale nevedia co, boja sa, ze pridu o zakladne istoty a prejavuje sa to rozne, niektore deti maju zachvaty placu, niektore sa zacnu pocuravat atd… Vyrieste si partnersky problem naskor, takeho kona, ktory je schopny partnerke vynadat kvoli pocuravaniu dietata, by som kopla do rozkroku ani by si neuprdnul a postarala sa, aby zmizol z mojho zivota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
21.1.14 08:28

@Luciekar Do zari je spoustu casu… Jinak ty chodis na zachod taky az za tri hodiny? Ja teda tak dlouho nevydrzim… :roll: a to mam dospely mocovy mechyr. Me se vzdycky hodinu po tom, co neco vypiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
21.1.14 08:35

Jinak podle mne, curani na nocnik/zachod patri k zakladnim hygienickym pravidlum, stejne tak jako myti rukou. A to se proste musi trenovat a ucit. U myti rukou kupodivu nikdo neceka, az si zacne dite rikat samo… :think:

A super mi tu prijde rada, ze za pocuravani ditete muze vlastne partner zakladatelky a nejlepsi je ho vykopnout z domu :palec: To jsem se zase u ranni kavicky pobavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze