Počůrávání dvouleťačky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
55
20.1.14 21:18

Počůrávání dvouleťačky

Ahoj zkušené maminky, chtěla bych Vás poprosit o radu ohledně nočníkování/WC. Naší malé jsou 2 roky a 2 měsíce a od léta 2013 (tj. od cirka 16ti měsíců) jsme ji sebrali plínky na den. Resp. zhruba do června jsme ji tak nějak seznamovali s nočníkem, posazovali, chválili pokud tam bylo. V létě běhala naholo a byly větší a menší úspěchy. No a s odcházejícím létem jsem ji plenky na den už nevrátila. Pleny má na spánek a delší vycházky /hlavně teď v zimě/. No a k jádru věci v průběhu října to vypadalo nadějně, volala když potřebovala, max si cvrnkla, ale od listopadu je to těžký boj, čůrá jak se jí zlíbí, když už volá tak až když teče, včas zavolá tak 1×-2× za den. Takže ji do zbláznění vysazuju na nočník i redukci odchytávám čas a je to na palici. Jediné na co volá včas je na bobek. A teď nevím a jsme z toho z manželem už zoufalí, co s tím dál. Chválíme když se povede což se v odchytu cirka co 1 a1/2 hodinky většinou povede, domlouváme když se nepovede, vysvětluju a mluvím dokola. Když se jí zeptám kam se dělá lulu tak ví přesně, slíbí že bude volat (ne že by dítko neslíbilo modré z nebe) ale výsledek - moje nervy v blázinci, pročůrané kde co :pocitac: :pocitac: :pocitac:. Poradíte prosím jak na ni? Vím že do léta daleko, ale chtěla bych od září do školky ale s takovou nevím nevím. Nějaké rady zkušenějších??? Prosím??? :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1342
20.1.14 21:24

Dala bych ji zpatky plinku a nestresovala bych ji tak par tydnu, pravděpodobně jste to uspěchali a ted se to vraci jak bumerang, Kamaradka udělala něco podobneho a stale se ji počurava a dost bych řekla, nemyslim to zle. Ale je asi zmatena. Ja vzala plinu ve 20m. a nehod asi tak pět a dva roky ji budou za 14dni. Takže rada vratit plinu, tu trenovaci.
edit. čtu to po sobě, ale fakt to nemyslim zle :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
20.1.14 21:26

Náš tříleťák se do teďka občas počůrá a skoro vždycky si přičůrne…
Myslím, že z toho nemusíš být tak v koncích u dvouletý. Vím, je to na hlavu. My ještě nechali zkontrolovat moč, jestli se náhodou nejedná o zánět, ale všechno bylo v pořádku, tak pro klid duše doneste moč k pediatrovi.
Myslím, že to je především tím, že se dětem prostě nechce zbytečně trávit čas na nočníku, je to pro ně ztráta času. Já dávám na nočník kdykoliv si vzpomenu a rozhodně to je pro nás oba pohodlnější používat nočník, jelikož furt šachovat na záchodě mě nebaví a ani děti ne, je pro ně pohodlnější se vyčůrat tam kde to je možné a ne se nikde zdržovat :mrgreen: Zkus vytrvat, je to běh na dlouhou trať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
20.1.14 21:33

Já si teda myslím, že by ses měla hodit do klidu, nějakou dobu z toho nedělat vědu, protože to se prostě ustálí. Naše tříletá se občas doteď počůrá, stává se to spoustě dětí ve školce, považuju to za naprosto normální…

Z toho, co píšeš, se zdá, že tě to dost trápí a hodně na tom lpíš - neblbni, je prostě malá, opravdu hodně dětí se odplenku někde kolem dvou a půl let… a se školkou se vůbec netrap, vsaď se o co chceš, že v létě už to bude naprosto v pohodě.

A taky ji tím možná i trošku stresuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1414
20.1.14 21:45

Jsme na tom podobne - v lete jsme ve 2 letech odplenkovali a od Vanoc je to zase jedna nehoda za druhou! 14dni to byl fakt ocistec - denne odflane tak sestery teplaky a bylo tam teda vse! Absolutne ignoroval nocnik!!! :zed: Ted uz se to zase zlepsuje - denne tak 2 nehody, ale uz zase zacina chodit sam na nocnik. Chce to cas - deti se obcas vrati o krucek dozadu… Za havarii netrestam, ale za uspech odmenuju. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
20.1.14 21:46

U dvouleté je to ještě ok ale co mám dělat já?
Holka 3,5roku, už měsíc se zase počůrává (nejedná se jen o účůrnutí). Moč ok, ledviny a močák si ultrazvukem nenechá prohlédnout, doktor říká že je nezralá. Doma všechno pročůrané, přítel na mě kvůli tomu furt řve, že nejsem schopná jedno dítě naučit na nočník a všechno jsme mu zničili…musela jsem jí dát opět plíny :?.
Nervy nemám na pochodu…nervy už někam odpochodovali :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2120
20.1.14 21:56

Male jsou ted dva roky a sme bez plen na den teprv tyden ale kazdy den se aspon 2× pocura. teorii zvlada dokonale, ale taky se s tim silene stresuju.na nocnik nebo zachod ji davam co 15 min a furt jsk blb se ji ptam jestli nechce curat. nerekne si sama. rekne jen ze se pocurala. myslite ze to jeste nechape nebo jak dlouho to potrva nez si sama rekne? Pokud ji nedam sednout tak nerekne ani slovo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
20.1.14 21:59

Vrátila bych ji plínku a přestala stresovat sebe i dítě. Podle mě se srovná, ani nebude vědět jak a začne si říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
20.1.14 22:00
@Reniii píše:
U dvouleté je to ještě ok ale co mám dělat já?
Holka 3,5roku, už měsíc se zase počůrává (nejedná se jen o účůrnutí). Moč ok, ledviny a močák si ultrazvukem nenechá prohlédnout, doktor říká že je nezralá. Doma všechno pročůrané, přítel na mě kvůli tomu furt řve, že nejsem schopná jedno dítě naučit na nočník a všechno jsme mu zničili…musela jsem jí dát opět plíny :?.
Nervy nemám na pochodu…nervy už někam odpochodovali :lol:

když nemáš nervy, nebude ti dělat problém poslat přítele do háje.
Jak jsi na tom ty? Jsi v pohodě? Může být klidně streslá z tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
20.1.14 22:07

Přijde mi, že jste jí plínu sebrali brzy. Nebylo to o tom, že by si sama říkala, le že jsi ji Ty posadila na nočník. A někdy se jí povedlo si říct. Já bych teda neměla nervy už skoro 3 měsíce pořád prát a čistit všechno. Teď přes zimu bych plínu vrátila a zkusila to zase na jaře. Mladšího jsem takto odplenkovávala na 3×. Poprvé asi ve 22 měsících, po týdnu pořád nevěděl co po něm chci, podruhé asi ve 25 měsících, to už jsem vydržela skoro 3 týdny, ale blížila se dovolená a on si pořád sám neříkal. Vyšlo to napotřetí asi ve 27 měsících a to už pochopil a šlo to celkem rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
20.1.14 22:07

Ve dvou letech bych ji plínu ještě nechala. Dle vlastní zkušenosti :lol: Malé jsou 2 a 3 měsíce a stále plínu má na spaní přes den a na noc. Nehody byly denně, hlavně bobina mi hlásila až když byl v kalhotech. Zlom nastal tak za poslední 3 týdny. Prostě k tomu musí sama dojít. Malá začla při dávání plíny říkat, že plínu ne. Přes den už je to ok a došla k tomu tak nějak sama. Mohla jsem se snažit ji hlídat, posazovat a stejně sem tam nějaká nehoda byla a sama si rozhodně neříkala (občas jo). Ted si opravdu sama začne slíkat kalhoty a kalhotky a sedá si na nočník. Chce to prostě čas a netlačit na ni s nočníkem :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
20.1.14 22:09

OMITES…do háje a ještě i jinam ho posílám furt ale jen v duchu, protože on je tady doma.
Já jsem na tom hodně špatně ale to je dlouhodobé a ona se počůrává asi měsíc…mám pocit že mi to dělá schválně, nemůžu si hledat práci, peníze mi docházejí…hrůůza :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12667
20.1.14 22:09

@Petranka79 plienku by som jej nedavala spatky, ale hodila by som sa do pohody a brala to proste tak, ze este nie je pripravena.
Rodic dieta neodplienkovava, ono sa odplienkuje samo, ked vyzraju vsetky nalezitosti jeho tela, ktore sa vylucovania tykaju.
Takze pohoda, netrestat za nehody, extra ten cely proces nekomentovat a neprezivat a nechat to na nu. Myslim ze vas brzo prekvapi. Mne sa mala odplienkovala v momente, kedy som to prestala riesit a nechala som ju nech si robi co chce (ale uvedomujem si to az zpetne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
20.1.14 22:10

@Kacka2 já jsem vždycky zkusila na den sebrat plínky. A když za dopoledne byly čtvery tepláky počurané, tak jsem mu plínky vrátila a zkusila zase za měsíce.
Zkoušela jsem teda od dvou let. Ale nějak se nechytal.
Pak jsem se na to vnitřně vyflákla a k tomu sjela babičku, co ho furt rvala na nočník, když tam byl. Uklidnila jsem se a řekla si, že to není podstatné a že jednou stejně začne.
Za týden byl bez plen sám od sebe 8o :jazyk: měl 29m

Příspěvek upraven 20.01.14 v 22:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10369
20.1.14 22:10

Taky řeším podobný problém, malýmu je už skoro 27 měsíců a stále je na plínách, protože nesnesu, abych měla všechno zničený :oops: Takže pořád dávám na nočník. Sám si skoro nikdy neřekne, jen když má spát nebo když nás chce ráno dostat z postele. Občas si vzpomene a že jde čůrat za čokoládku :roll: Když se ptám, tak nikdy nechce, ale vyčůrá se pokaždý…odplenkovávám s přestávkami už od léta a poslední skoro 2 měsíce intenzivně. Všechno chápe, jen se mu prostě nechce :nevim: Pokud ho nechám na chvíli bez plíny je schopnej pročůrat klidně 3 tepláky za půl hodiny a to mu plína suchá vydrží i přes 2 hoďky…asi to chce čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze