Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj maminy
,
akorát řeším, jestli mám našemu mimču které se nám teprve narodí, schovat boty po Davídkovi. Jde mi o to, jestli mu tím nebudu od malinka ničit nožičky
Budu moc ráda za vaše názory a zkušenosti.
Děkuji
Ahoj já si teda nejdřív ze stejného důvodu nenechávala,ale pak jsem musela shánět nějaký do rezervy k těm drahejm tak ted už si je nechávám někdy jsme rádi že je máme.Jo a holinky a sněhule jsem nechávala automaticky na těch stejně neni nic zdravotního ani když jsou nový.
Nechávám, ale nedávám - mám je jako rezervní boty.
Holínky a boty do vody dědí, stejně jako cestovní papučky k babičkám.
Ada šmajdá, o to mám volbu jednodušší.
L.
ahoj, já je schovávám, ale stejně budu miminu pak kupovat ještě nové a ty druhé poděděné budou rezervní.Papučky vyhazuju, jendak nestojí tolik a jednak jsou po pár měsících hnusně otrhané a špinavé…
Dělám to jak holky… rozhodně nevyhazovat:o) Michalovi jsme koupili jen jdny kožeňáky na sezonu a občas byl problém že byly mokrý a neměl v čem jít… nebo jsem musela jak o život fénovat:o)
Boty by se dědit neměli ale já sem rozhodnutá že do 3l malé budu kupovat boty nový a pak samozřejmě taky ale už bude i něco dědit po starší - ty zachovalý nebo téměř nový protože babičky jsou aktivní…
tak moje tchýně ráda opakuje „na děcku nešetři na jídle a na botech“
ta bota se vytvaruje podle nohy kterou má každý jinou a pokud by ji nosilo jiné dítě tak si bude nohu ničit.
z toho mám docela strach protože moje ségra má nohu lehce zdeformovanou, musela na operaci. prý to je ze špatného stylu chůze nebo ze špatných bot.
ale nakonec do rezervy by se to schovávat mohlo ![]()
pa
Ahoj,
tak u nás taky tak, druhé dítko bude dostávat samozřejmě nové boty, ale po starší dcerce budou schovávané do rezervy.
My kupujeme po jedněch botech zatím (jedny zimní, jedny jarní, jedny sandálky, jedny tenisky), stačí nám to v pohodě, ale je mi jasné, že třeba když se mi dítko dopoledne komplet vymáchá v kaluži, tak mi boty během 2-3 hodin, co budeme doma, nestihnou uschout a na odpolední procházku boso jít nemůže a někdy bývá škoda sedět doma.
Takže jsem pro schovávání do rezervy pro případ náhlé potřeby.
Nám poslala moje máma „kvalitní kožené botičky“ asi po některé z nás. Nejdříve jsem je hodila do sklepa, ale teď jsme jeli k prababičce na venkov, tak jsem je byla vytáhnout, jakože ke slepicím se budou hodit víc, než ty nové za 600 Kč.
Boty jsme na dvorku nazuli, Barborka udělala 3 kroky a hned jsme jí zouvali! Šmajdala neuvěřitelným způsobem!
Byla jsem zastáncem toho, že boty určitě nové a nezděděné. Ale když se teď tak náhle oteplilo, ještě ráda jsem na půdu běžela pro sandály po tom starším
, aby se malej neupekl v uzavřených botech.
Já je taky schovávám už jen pro to abych nemusela řešit rezervní, malý v některých chodil měsíc, až bude další tak určo koupím boty nové, ale tyhle ty budu mit jako náhradní popř. na písek. Jitka
Mám schované snad všechny botky, i když opravdu jen jako rezervní. Už teď jsem byla ráda, jak se náhle tolik oteplilo, že jsem doma měla od kamarádky sandále „na lítačku“, že se Matý nemusel potit v botaskách. Říkám si - chleba nežerou, tak není co řešit, vyhodit se dají vždycky ![]()
Ahoj maminy,
děkuji za vaše názory a botičky si nechám jako rezervní ![]()