Podestýlka pro hlodavce

39
29.5.24 07:41

Podestýlka pro hlodavce

Ahojky, chci se zeptat na zkušenosti s podestýlkou pro hlodavce. Pořídili jsme si dvě morčátka, koupili prozatím hobliny ale vzhledem k častému zápachu, zhruba i po dvouch a třech dnech měnění podestýlky, jsem se chtěla zeptat zda nemáte doporučení na něco lepšího, co popřípadě více pohlcuje pachy.. děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
29.5.24 08:09
@CindyNoxx píše: Více

Probiobed. Máme taky morčata, zkoušeli jsme vše možné včetně chovu na koberečkách, a tohle je zaručeně top. Dávám dospodu inkontinenční podložky (nebo přebalovací pro mimina, prostě něco nepromokavého a nasákavého) a na to pořádnou vrstvu toho probiobedu. Prodává se ve velkých pytlích, takže počáteční investice je trochu vyšší, ale vydrží hodně dlouho a minimálně týden netřeba klec čistit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
29.5.24 08:21

Když jsme měli kluky ještě v kleci, tak jsme používali osikové štěpky. Nelitali a nesmrdeli jako hobliny. Zkoušela jsem i asan, ale nevyhovoval mi. Pak jsme je stěhovali z kleci do výběhu co má metr na šířku a tři na délku. Takže kupovani podestylky by mě asi ekonomicky zničilo. Pořídila jsem pratelny inko podložky pro psy (stejný jako pro lidi, akorát kazovy), nastrihala je dle potřeby a na ně dávám takový ty koupelnový rohozky. Jsou akorát velký, jsou hezky měkký a sajou.
Peru 2× týdne. První várka je těch koupelnovych ve čtvrtek, zbytek v neděli. Samozřejmě dle potřeby poluxuju bobky.
Každému sedí něco jiného, je to třeba vyzkoušet. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.24 08:59

Já používala Asan a přes něj lehce posypat jemnýma hoblinama, aby měli „měkký pod tlapkama“ :mrgreen:
A záchůdky hlavně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
29.5.24 09:08
@Paní Bubáková píše: Více

Tak na záchodky naše morčata zvysoka kašlou, a to i když jsme se snažili je to naučit od miminek :mrgreen: Dělají si v tom tak akorát pelíšek :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.24 09:30
@unuděná píše: Více

U nás to taky prošlo jen u některých :mrgreen:, ale aspoň to ten nepořádek trochu zmírnilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný