Přesun mrtvého psa

Anonymní
28.5.24 10:23

Přesun mrtvého psa

Zdravím,
mám dotaz, který je trošku bizarní a netradiční, ale již nějakou dobu mě velmi tíží a upřímně nevím, co mám dělat. Prosím vás, abyste nekomentovali zakopávání psa na zahradě. To, že jsme ho měli nechat zpopelnit víme a dost litujeme toho, že jsme to neudělali.

Před třemi lety nám umřel pes, rodinný miláček. Než umřel, sám si vybral místo posledního odpočinku na zahradě, kam jsme ho i později zakopali. Nyní se však změnila situace a my máme možnost postavit na zahradě dům. Bohužel je nevyhnutelné, že dům bude muset stát v těsné blízkosti nebo přímo na hrobu psa. Mám také strach, že ho při výkopových pracích vykope těžká technika. S tím se nedokážu jen tak smířit a vůbec se mi nelíbí představa, že by se musel vykopat. Na druhou stranu nemáme možnost postavit dům jinde a jinak. Jsou vůbec nějaké možnosti, co s tělíčkem psa dělat nebo se musím smířit s tím, že jeho ostatky budou ležet pod stavbou? Nebyl by to problém? Řešil někdy někdo něco podobného? Díky za reakce

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11559
28.5.24 10:26

Je to váš pozemek, tak přemístěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35993
28.5.24 10:26

Budou tam už jen kosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4356
28.5.24 10:34

Ze psa po trech letech v zemi (hadam ze do niceho jste ho nebalili) budou kosti, vykopejte je a zakopejte jinde, to pujde udelat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
28.5.24 10:43
@Anonymní píše: Více

Jak už se tady píše, pejska vykopejte ( stejně tam budou jen kostičky ) a dejte ho na jiné místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
28.5.24 10:48

Jinak- nemám pocit, že by někdo považoval uložení pejska na vlastní zahradě za něco šíleného- to pro zakladatelku a její obavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
28.5.24 11:02

@Ivan PPZ až na to, že se má zakopávat podle vyhlášky a málokdo ji při zakopávání plní. Jasně, u menšího psa to není tak důležité jako třeba u velkých plemen. Tam třeba hrozí kontaminace studní a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
28.5.24 11:20

Nemáme takové informace, že jde o psa 54 kg. A i kdyby, pořád spousta z nás to nebude považovat za hrůznost. Ano, asi by bylo vhodné přemýšlet, jestli se to dá. Tady už je to „vyřešené“, tak jen informuji, že nejsem zhrozen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.24 11:33
@Ivan PPZ píše: Více

Pes byl středního plemene cca 23kg. V ten moment nás nenapadlo řešit nějakou vyhlášku. Jak říkám, teď bychom se k tomu postavili jinak, ale už je to “vyřešené” jak trefně píšete.

• Citovat
  • Upravit
14649
28.5.24 11:36

Nevím, ale posílám něco pro odlehčení :D

https://youtu.be/8NNSdd2Crxo?…-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.24 11:41

Už jsem to na e-mimi někomu jednou radila, napíšu to i sem. Pokud nechcete do hrobečku zasahovat, lze postupovat podle popisu níže:
Místo, kde je pejsek pohřben, se obryje tak, aby byl ponechán v bloku zeminy, po stranách toho bloku se jakoby vykopou příkopy. Blok zeminy se seshora a ze stran obalí potravinovou fólií a přes ni se přikládají obvazy máčené v rozdělané sádře, takže se vytvoří takový jakoby „sarkofág“. Po ztvrdnutí sádry se celý blok zespodu odřízne plechem a zakonzervuje se podobně i dno.
Pak lze celý blok přenést/převézt na nové místo, a postupovat opačně, čili se rozbije sádra na jedné straně, blok se položí do jámy rozbitou stranou dolů a následně se odstraní sádra z boků a vrchu bloku zeminy, celý blok se zasype další zeminou.
Pokud se to udělá správně, nedojde vůbec ke kontaktu s tělíčkem pejska a ani s případným pelíškem či dalšími věcmi, se kterými byl pohřben.
Prosím o anonym, jedná se o metodu používanou v archeologii a nechci, aby byl můj nick spojen s povoláním, Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
2089
28.5.24 12:05

Také jsme řešili po několika letech, ujmul se toho muž, hodně ho to sebralo, jen kosti to nebyly. U nás je celkem zima, ta zpomaluje proces rozpadu. Je možné, že kromě kostí tam bude i srst, ta potřebuje déle. Pověřila bych tím člověka splachovacího typu s dobrým žaludkem. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
28.5.24 12:11

Tuším, že pořád bude horší hlava, než žaludek. I tak bych to ale nenechal dělat někoho cizího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
28.5.24 12:18

Nechala bych psa pod domem, snad to nevyjde do základů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4356
28.5.24 13:04
@Pudloslava píše: Více

jj, z pocitoveho hlediska by to byla cesta i pro me… ze ma dum sveho „hlidace“…
ale jde o hloubku vykopu atd

@Pučálkovic.Amina mas pravdu, ty chlupy taky hodne snesou, dik za dobrou poznamku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný