Podezřelá piha

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.3.13 12:35

podezřelá piha

Omlouvám se za anonym, ale jsem trochu hypochondr a stydím se za to. V pondělí jsem byla po mnoha letech na kontrole mateřských znamének a doktorce se moc nelíbílo jedno znaménko, co mám na stehně: vypadá asi jako 1mm velmi tmavá tečka a hned vedle trochu světlejší hnědý oválek asi 4 mm. Je úplné ploché. Ptala se mě, jestli to tam mám dlouho, já jí řekla, že myslím, že ano. Prý by to doporučovala odstranit, ale vzhledem k tomu, že to tam mám už dlouho a že se nijak nemění, pozvala mě na kontrolu za půl roku. Já teď samozřejmě začínám hloubat nad tím, jestli jsem to fakt tak vždycky měla a jestli se nějak nezměnilo. Myslíte, že i tak malé znaménko může být problém? Mám býto toho půl roku v klidu nebo s tím radši něco dělat? Díky moc.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
1.3.13 12:36

Může to být problém, nemusí to být problém, můžeš být klidná, nemusíš být klidná… Co na to chceš říct? Myslíš, že podle popisku „světlejší hnědý oválek“ ti tu někdo udělá histologii? 8o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3226
1.3.13 12:38

Ahojky, já bych si to nechala odstranit hned ještě před létem, taky si todle dost hlídám a lepší to mít prxč v leté navíc sluníčko by stim mohlo něco udělat a navíc zákrok v létě je taky nic moc, kuli aktivitám atd takže bych raději nečekala může ztoho něco být a taky nemusí a když to doporučovala raději bych zašla at máš klid a nemusíš na to půl roku myslet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bezprihlaseni
1.3.13 12:41

Delala ti dermatoskop nebo jen od oka? Pokud chces klid, objednej se na kozni na dermatoskop. Nekde se plati, nekdo ho dela svym pacientum zdarma, ale budes hned vedet.

Maji mamce taky kozni rekla, ze se ji jedna piha nezda, ale dermatoskop ji vubec nedelala… memu manzelovi delaji dermatoskop vzdy a hned posilaji na chirurgii a rozbor pokud se jim nejaka piha nezda.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.3.13 12:56

Jestli se bojíš, dojdi k jinému dr, ať se ti na to pořádně podívá.
Já mám odstraněné 2 pihy na zádech, na ruce mám pihu od malička a v posledním roce mi z ní slezla hnědá barva, takže teď už je skoro stejná, jako okolní kůže. Občas se přistihnu, že si ji drbu, protože mě svědí, ale málokdy. Jen jsem si ještě nenašla čas zajít na kožní :oops:
No, a potom mám ještě jednu debilní pihu mezi pochvou a řitním otvorem :oops: :oops: :oops:. Vypadá jako velká hnědá „visací“ bradavice, občas pálí nebo štípe, a řekla bych, že se trochu zvětšila… Jenže těžko budu na někoho vystrkovat pr… :,( :,( :,(
Je pravda, že mě ale štve celkem dost, a občas překáží i při sexu :,( - přesněji řečeno nepřekáží, ale jakmile mě manžel v těch místech chce trochu podráždit, tak je to hodně nepříjemné a bolavé :,(

• Citovat
  • Upravit
20777
1.3.13 13:09

Být tebou, tak si to nechám radši odstranit před létem. Jistota je jistota. Mám to podobně. A hypochondr vůbec nejsi. Lepší se zbytečně nervovat, než se na to vykašlat a najednou zjistit, že jsi přišla pozdě. Jinak mám nejspíš podobná znamínka a doktor taky říkal, že by to stačilo až na podzim, nicméně ještě mám jedno znamínko, které by už léto nepřežilo bez újmy, takže mi ho stejně budou vyndavat, tak to chci vzít při jednom. O to mám to rozhodování jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
1.3.13 13:11

Druhý anonyme - být tebou, tak to místo na doktora radši vystrčím. Vždyť to jde i s kalhotkama - prostě si to místo odhrneš! Tam jde hlavně o to, že normálně by to znamínko bylo třeba v pohodě, ale jakmile dochází k mechanickýmu dráždění třeba oblečením, tak se může velmi rychle zvrhnout. Neodkládej to a fakt si s tím k dr zajdi. tady stud není na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18285
1.3.13 13:29
@Anonymní píše:
Jestli se bojíš, dojdi k jinému dr, ať se ti na to pořádně podívá.
Já mám odstraněné 2 pihy na zádech, na ruce mám pihu od malička a v posledním roce mi z ní slezla hnědá barva, takže teď už je skoro stejná, jako okolní kůže. Občas se přistihnu, že si ji drbu, protože mě svědí, ale málokdy. Jen jsem si ještě nenašla čas zajít na kožní :oops:
No, a potom mám ještě jednu debilní pihu mezi pochvou a řitním otvorem :oops: :oops: :oops:. Vypadá jako velká hnědá „visací“ bradavice, občas pálí nebo štípe, a řekla bych, že se trochu zvětšila… Jenže těžko budu na někoho vystrkovat pr… :,( :,( :,(
Je pravda, že mě ale štve celkem dost, a občas překáží i při sexu :,( - přesněji řečeno nepřekáží, ale jakmile mě manžel v těch místech chce trochu podráždit, tak je to hodně nepříjemné a bolavé :,(

Tak já jsem kvůli jednomu takovému podezřelému znaménku tyto intimní partie na kožní hezky vystrčila. Ta mě rovnou uklidnila, když si ji prohlédla pod tou „lupou“, ale vzhledem k umístění doporučila odstranění. Tak jsem tyto partie směle vystrčila i na chirurgii. A vše bylo v pořádku, tak jsem mohla zase v klidu spát. Strach z představ a nejistot je 100× horší, než vědět, na čem člověk je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
20.5.14 19:49

Ahoj, já by la v těhotenství řezat podezřelé znamínko. Lokálně umrtvili a za půl hodiny bylo po všem. Než se trápit, co to je, tak radši v těh. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
20.5.14 19:50

Svedi te dlouhodobe nebo jen ted po te opalovacce? Pokud jen ted tak bych pockala jestli to prejde a kdyz ne tak bych vyrazila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
20.5.14 19:51

Zrovna dneska proběhlo varování před extrémně slabou vrstvou ozónu. Ty jsi těhotná, znepokojuje tě piha a namažeš se, aby se neřeklo. :nevim: K tvému dotazu - vždycky má cenu dojít si s čímkoli včas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
20.5.14 19:53

Je to pouze otázkou, jestli může těhotná místní znecitlivění, nic víc se při vyříznutí pihy neodehrává. Zajdi nakožní, podívají se, zhodnotí, kdyžtak vyřeší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
20.5.14 19:57

@Bibi239 muze, stejne jako u zubare :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15416
20.5.14 19:58

Určitě neodkládat po porodu, ale jít ukázat hned k doktorce. Určitě není problém vyřešit lokální umrtvení v těhotenství, kdyby to bylo potřeba odstranit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
20.5.14 20:03

@geilens dík, tím pádem není nad čím bádat, nechala bych vyříznout, i jen kvůli tomu svědění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí