Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Prvně dnes, ale celkem dost, drbala bych
Tak si na to kozni zajdi, maximalne te poslou domu… ale myslim ze to mas z toho slunka podraudeny, ono to dneska peklo
V těhotenství kůže a pigment různě pracuje. Mě řekli, že mě podezřelé znaménko odstraní až po ukončení kojení. Do té doby mi ho jednou za půl roku zkontrolují. A to je dermatologie v FN Vinohrady, přes znaménka známí „fanatici“.
Oživuje diskuzi. Taky mám tmavou pihu na stehně u třísla. Mám vlastně dvě malinké těsně vedle sebe. Obě dohromady mají asi 2,5mm. Loni v říjnu jsem byla na kontrole pih celého těla a vše bylo v pořádku. Tato piha už tam byla, ale teď mně nějak leží v hlavě a nejsem si jistá, jestli jí doktorka prohlídla. A jestli je v pořádku. Jsem magor. Máte někdo podobné? Nevím, jestli mám jít hned, nebo počkat zase do října. Aby doktorka nezačala mít že mě stejný pocit jako já. (Ohledně toho magora)
@hanisv píše:
Oživuje diskuzi. Taky mám tmavou pihu na stehně u třísla. Mám vlastně dvě malinké těsně vedle sebe. Obě dohromady mají asi 2,5mm. Loni v říjnu jsem byla na kontrole pih celého těla a vše bylo v pořádku. Tato piha už tam byla, ale teď mně nějak leží v hlavě a nejsem si jistá, jestli jí doktorka prohlídla. A jestli je v pořádku. Jsem magor. Máte někdo podobné? Nevím, jestli mám jít hned, nebo počkat zase do října. Aby doktorka nezačala mít že mě stejný pocit jako já. (Ohledně toho magora)
Pokud máš pocit, že se piha mění, má neobvyklý tvar, pigmentaci nebo výstupky, vždy je lepší si jí nechat zkontrolovat. Takhle z rozmazané fotky nikdo nic nepozná.
Můj manžel šel ke kožní s “podezřelým” znaménkem a to bylo naprosto v pořádku, při té příležitosti ho dr. celého prohlédla a našla mu pihu, která musela být odstraněna, byla už “na hraně”. A přitom nám laikům se zdála na pohled úplně normální, nevypadala nikam podezřele.
Takže lepší si to nechat zkontrolovat, než potom přijít pozdě.
@Thomassss půjdu. Tento týden má doktorka dovolenou, tak příští týden tam zajdu.
@hanisv píše:
Taky jsem na kožním za magora a je mi to jedno
. V rodině jsme měli melanom a když se mi něco nezdá, tak jdu k doktorce rovnou a neodkládám to. Za ty nervy mi to nestojí.
@ivašot. Půjdu příští týden. Tento má doktorka dovču. Dýl už v nervu být nechci. Děkuju. ![]()