Velký opar na rtu - doléčení

3115
28.2.13 17:57

Velký opar na rtu - doléčení

Holky potřebovala bych poradit kdo má zkušenost s doléčením většího oparu na rtu. Jsem půl roku po porodu a pořád řeším nějaké zdravotní problémy a po novém roce dotahl syn ze školky dvě virózy za sebou a bylo vymalováno:-(. Vyhodil se mi opar na půlce horního rtu ( opary mívám 1-2× do roka, jeden pidi, zalepím náplastí a neřeším), ale vypadá, že tělo už je vyšťavené. Od kožní jsem dostala herpesin tbl ( i když kojím, že prý se to musí přeléčit) a mám to lepit náplastmi kvůli dětem, hlavně mladší má půl roku kterého kojím. Vypadá, že se to léčí celkem dobře, ale jsem momentálně ve stádiu, kde by se už asi tvořil strup, ale u těch náplastí to není poznat, takže když to sundám celkem to krvácí. Dnes jsem si trochu do toho bouchla omylem a celé se to zalilo krví.
Takže se ptám - dávat ještě náplasti? Dávám hlavně z důvodu dětí abych je nenakazila, manžel na to netrpí. Když nedám jak poznám, že už to není infekční a mám to nechat volně nebo mazat? Prý je dobrý Sineherp gel - je to novinka, pokryje to takovým filmem, ale neměli to v lékárně, neznáte?
Dík za zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2457
28.2.13 18:14

Jsem zvědavá na odpovědi. Dcera má opar už přes týden. Lepíme náplastí, kvůli tomu že jí to tolik nebolí a taky kvůli malému. A máme stejný problém, když jí sundavám náplast, která už skoro nedrží, tak jí to opět strhnu do živého. Jednu noc jsem jí to nechala odlepené aby to zaschlo a nalepili se ji do toho vlásky a v noci si to strhla a tekla jí z toho hodně krev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
28.2.13 18:23

Když mám už strup tak nelepím (ani kvůli dětem, ty dva až tři dny se snažím dodržovat bezpečnou vzdálenost mé pusy od děti - samozřejmě že to nejde, ale zatím se mi nikdy nestalo že bych je nakazila a to na opary trpím tak jednou měsičně :) ), a mažu si to tea tree olejem (ale to od začátku) od Hádka.

Náplasti si dávám většinou ty dva až tři dny ze začátku, a pak dva až tři dny je strup a ten jen mažu.

Ten sineherp neznám.

Zrovna teď jsem ve fázi strupu už druhý den :)

Někdo mi říkal že jakmile je strup tak už to není infekční (ale nemůžu si vzpomenout kdo, možná lektorka plavání kam chodím s dětmi :think: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.13 18:25

Holky cpěte se Bkomplexem. Já trpím na opary a fakt to pomáhá, jinak mažte třeba i optalmoframikoinem. Mi ho na to píše doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22236
28.2.13 18:43

Jj, ten framikoin mi take pomaha, na opary trpim hodne. Naplast je dobra na zacatku, ale na vyhojeni je nejlepsi to nechat na vzduchu. Obcas si na to davam i zubni pastu, ta to dobre vysusi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
28.2.13 18:47

Zkus zinkovou mast, pomohla mi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8603
28.2.13 19:02

Taky hodně trpím na opary.
opar je infekční jak když je ve formě puchýře, jak je stroupek, tak už není, už bych určitě nelepila, neboť se tím akorát strup ztrhne a tím se prodlužuje doba léčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
28.2.13 19:06

Holky, tak syn trpí na opary hodně a už jsme to tak vychytali, že ho za dva dny vždy zlikvidujem, teď už je to fajn, protože si vždy řekne, že se mu začíná dělat…hned poťukáváme francovkou na vatičce, když pálí tak foukáme, dýcháme z hluboka…a pak mažeme mastí herpesin, toto intenzivně během dne a je pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
28.2.13 19:06

Ahojky, nejlepší věc na světě! :) (Tedy alespoň pro mě, trpím na opary!)
http://www.justnahrin.cz/…a_tree/k5123 :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
28.2.13 19:14

Tak já si zrovna fčera donesla z lékárny tohle http://www.lekynadosah.cz/…2437797.html je to podle mě principielně podobné tomu, co jsi uváděla Ty. Nanese se na opar a po chvíli se vytvoří průhledný film. Namažu to jen ráno a večer a pěkně to vydrží po celou dobu. Mmch to zabraňuje nepříjemnému svědění. Skoro ani nevnímám, že opar mám. Doteď jsem taky používala jen mastičky, ale u tohohle se už nemusím bát, že to přenesu na někoho dalšího :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
28.2.13 19:24

@Maarlen Nechceš u něj zkusit ten tea tree olej? Taky mám z dětství zkušenost z Alpou a tohle podle mě méně štípe a zabírá snad stejně ryhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
28.2.13 19:30
@danali píše:
@Maarlen Nechceš u něj zkusit ten tea tree olej? Taky mám z dětství zkušenost z Alpou a tohle podle mě méně štípe a zabírá snad stejně ryhle.

nevím, zatím jsem o tom nepřemýšlela, už si zvyknul na tu francovku, tak to tak bere a krásně to po tom vypálí a schne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
28.2.13 20:04

Holky děkuji vám za zkušenosti je to tedy otrava. Už to přestanu lepit.
@Koty - to mně zaujalo, tak nějak by měl fungovat ten gel co nemůžu sehnat, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
23.4.14 19:43

Zrovna mám pod nosem flek jak hrom. Na doléčéní používám Bepanthen, jako skoro na všechno. Měla jsem ho pro malého i pro sebe na bradavky a na jizvu na břiše, tak ho mažu i při odřeninách, menších popáleninách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
2.1.15 14:19

Ahojky mám zajímavý problém, Měla jsem opart před 3 lety poprvé. najemnou se objevil v Říjnu a v prosinci další, teď jsem 8dní bez oparu, ale ten ret je pořád červený na tom místě a občas je v něm cukání, či menší bolest. jim B-komplex a mám strach aby se neudělal znovu, už nevím co stím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí