Podezřelý e-shop

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4466
14.2.13 12:15

Vypadá to divně, protože je to dělaný v prestashopu (něco jako Joomla, nebo blog pro obchody, což může být v pořádku). Zavádějící je určitě název a hlavně, když v prestashopu stránky vytváříš, tak jsou tam na ukázku přesně ty fotografie, které jsou na hlavní straně. Nikde jsem nenašla uvedené IČO.

Podle whois jsem teda našla zřejmě majitele - David Matásek, email elektroworlds@email.cz

je možné, že stránky se teprve rozbíhají. Nenakoupila bych tam :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
14.2.13 12:56

Nevím jak dlouho už ta stránka funguje, ale já na to narazila už dřív akorát jsem tomu nevěnovala pozornost. Přišlo mi to divné hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nováková Radka
18.3.13 14:42

Jsou to podvodníci

Pročítám si tuto diskusi a bohužel už pozdě.
Na těchto stránkách jsem si objednala telefon a jak píšete, možnost platby je jen předem na účet, takže jsem i zaplatila a telefon stále nikde. :cert: Byla jsem tak hloupá že jsem si předem nic nezjišťovala, protože jsem nikdy předtím neměla žádné špatné zkušenosti s nákupy přes internet.
Podám na toho dotyčného pana Vladimíra Cicka trestní oznámení a budu se modlit abych peníze dostala zpět.
Pokud máte někdo podobný problém s tímto obchodem, můžete se připojit, vše by se tím rychleji vyřizovalo.

• Citovat
  • Upravit
4
25.3.13 13:25

Ano jsou podvodníci!!!
Pročítám si fórum a bohužel pozdě. Obědnal jsem si telefon 13.3. a dodnes jsem nic neobdržel a komunikace hodně vázne :zed: Dnes jsem požádal o vrácení zaplacené částky, ikdyž moc nedoufám… :cert: Určitě napíšu jak vše dopadlo ale asi budu muset podat trestní oznamení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nováková Radka
25.3.13 19:23

Pokud budete podávat trestní oznámení, můžeme se spojit, to už by měla částka odpovídat trestnému činu(5000)

• Citovat
  • Upravit
fifonnet
31.3.13 00:41

Přidám mailovou komunikaci, čekám co se vyvrbí:

Dobrý den,

Věnujte prosím pozornost následujícímu sdělení.

Dovoluji si Vás na základě minulé komunikace upozornit, že jste se stal Dlužníkem nesplacených závazků, a to v souladu s §488 a §489 ObčZ na základě obdrženého sdělení, které jste nijak nerozporoval.

Dále Vám sděluji, že Vaše reakce na moje sdělení nemůže mít odkladný účinek, protože jsou Vaší straně dobře známy všechny okolnosti a způsob vyrovnání je popsán ve sdělení, které jste obdržel.

Protože jste neprojevil ochotu narovnat vzniklý stav způsobem popsaným ve sdělení, které jste obdržel, od 25. března 2013 jste se stal Dlužníkem nesplacených závazků vůči mojí osobě.

Závazky vyrovnejte v souladu výše zmíněným sdělením, které jste si přečetl nebo mohl přečíst 19. března 2013. Zároveň Vám sděluji, že postupuji a budu postupovat v souladu s již zmíněným sdělením. V případě, že nebudete dlouhodobě jevit ochotu k narovnání stavu, budu nucen přistoupit k jejímu vymáhání.

Dále Vás upozorňuji, že pouhé slovní jednání nebo zasílání symbolických částek nebudu považovat za ochotu vyrovnat vzniklý stav. V případě, že nebudete moci splatit celou dlužnou částku najednou, výslovně si určíme a dohodneme způsob splacení, jinak Vám dílčí částky budou vráceny na Vaše náklady, které budou přičteny k aktuální dlužné částce. Na Vaše požádání Vám mohu zaslat aktuální stav dlužné částky. Níže následuje přehled úročení dlužné částky za první měsíc, které je v souladu se sdělením, které jste obdržel a podle Nařízení Vlády číslo 142/1994 Sb. §2 v platném znění.

S pozdravem a přáním hezkého dne
XXX

Datum Částka Komentář
24.3.2013 1 798,00 Kč Původní dlužná částka
25.3.2013 1 802,50 Kč Denní úročení 2,5 promile
26.3.2013 1 807,00 Kč Denní úročení 2,5 promile
27.3.2013 1 811,52 Kč Denní úročení 2,5 promile
28.3.2013 1 816,05 Kč Denní úročení 2,5 promile
29.3.2013 1 820,59 Kč Denní úročení 2,5 promile
30.3.2013 1 825,14 Kč Denní úročení 2,5 promile
31.3.2013 1 829,70 Kč Denní úročení 2,5 promile
1.4.2013 1 834,28 Kč Denní úročení 2,5 promile
2.4.2013 1 838,86 Kč Denní úročení 2,5 promile
3.4.2013 1 843,46 Kč Denní úročení 2,5 promile
4.4.2013 1 848,07 Kč Denní úročení 2,5 promile
5.4.2013 1 852,69 Kč Denní úročení 2,5 promile
6.4.2013 1 857,32 Kč Denní úročení 2,5 promile
7.4.2013 1 861,96 Kč Denní úročení 2,5 promile
8.4.2013 1 866,62 Kč Denní úročení 2,5 promile
9.4.2013 1 871,28 Kč Denní úročení 2,5 promile
10.4.2013 1 875,96 Kč Denní úročení 2,5 promile
11.4.2013 1 880,65 Kč Denní úročení 2,5 promile
12.4.2013 1 885,35 Kč Denní úročení 2,5 promile
13.4.2013 1 890,07 Kč Denní úročení 2,5 promile
14.4.2013 1 894,79 Kč Denní úročení 2,5 promile
15.4.2013 1 899,53 Kč Denní úročení 2,5 promile
16.4.2013 1 904,28 Kč Denní úročení 2,5 promile
17.4.2013 1 909,04 Kč Denní úročení 2,5 promile
18.4.2013 1 913,81 Kč Denní úročení 2,5 promile
19.4.2013 1 918,60 Kč Denní úročení 2,5 promile
20.4.2013 1 923,39 Kč Denní úročení 2,5 promile
21.4.2013 1 928,20 Kč Denní úročení 2,5 promile
22.4.2013 1 933,02 Kč Denní úročení 2,5 promile
23.4.2013 1 937,85 Kč Denní úročení 2,5 promile

From: elektroworlds@email.cz [mailto:elektroworlds@email.cz

Sent: Wednesday, March 20, 2013 11:45 AM
To: XXX
Subject: Re: zprava

Dobrý den, máte tedy zájem o navrácení financí zpět na účet? Přejeme hezký den

---------- Původní zpráva ----------
Od: XXX
Datum: 19. 3. 2013
Předmět: zprava

Dobrý den,

vezměte, prosím, na vědomí následující sdělení.

Vymezení pojmů:

firma www.elektroworlds.cz, Třískalova 569/16, 638 00 Brno – Lesná, IČ : 62093134 dále jen Prodávající

XXX dále jen Kupující

Dne 4.3.2013 Kupující uzavřel s Prodávajícím Kupní smlouvu podle Zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník /dále jen ObčZ/ a to v souladu s §52 a §53 odst. 1) ObčZ prostřednictvím internetového obchodu /dále jen e-shop/. Kupující tak učinil v souladu s Obchodními podmínkami Prodávajícího a podle jediné možné nabídnuté alternativy /v rozporu s Obchodními podmínkami Prodávajícího/ v e-shopu zvolil dopřednou platbu převodem na účet Prodávajícího. Po vytvoření objednávky s označením SZHZQRLEZ byl kupující vyzván k úhradě částky 1798,– Kč a to převodem z účtu. Současně byl Kupující kontaktován elektronickou poštou /dále jen e-mail/, kde byl Kupujícímu sdělen odlišný Variabilní Symbol. O této skutečnosti ani o odlišném způsobu komunikace nebyl Kupující v době uzavírání Smlouvy prostřednictvím e-shopu žádným způsobem vyrozuměn a v době uzavírání Smlouvy nevěděl, což je v rozporu s §53 odst. 2) a 3) ObčZ a zpráva nemůže proto mít charakter doplňku Smlouvy, ale pouze potvrzení o přijetí. Dále v rozporu s §53 odst. 4) písm. f) ObčZ nebyla Kupujícímu sdělena při uzavírání Smlouvy lhůta dodání Prodávajícím.

Kupující projevil vůli Smlouvu plnit, když převodem na účet Prodávajícího převedl částku 1798,– Kč a učinil tak 5. 3. 2013. Protože Kupujícímu v té době nebyly známy okolnosti předání Variabilního Symbolu platby odlišným způsobem, použil jako Variabilní Symbol kód objednávky SZHZQRLEZ, což byl v té době jediný, Kupujícímu známý, rozlišovací znak.

Následně Kupující kontaktoval Prodávajícího prostřednictvím objednávkového formuláře náležejícího k uzavřené Smlouvě, aby zjistil úmysl plnění ze strany Prodávajícího. Prodávající dne 8. 3. 2013 odpověděl Kupujícímu toto:

„Dobrý den, budeme kontrolovat zda-li nám platba přišla a budeme Vás do 48h kontaktovat.“

Kupující nebyl kontaktován, a to ani v celém následujícím týdnu. Kupující nebyl navzdory příslibu Prodávajícím spraven o připsání nebo nepřipsání částky na účet, přestože platba byla Kupujícímu zaúčtována již 6. 3. 2013.

Vzhledem k faktu, že Prodávající neprojevuje vůli Smlouvu plnit, ačkoli mu byla platba uhrazena v souladu se Smlouvou,

Kupující prohlašuje uzavřenou Smlouvu za

NEPLATNOU

od samého počátku z důvodu: rozporu s §53 odst. 2) a 3) ObčZ a § 49a ObčZ, když se nahodile a bez upozornění mění způsob komunikace a uzavírání smlouvy, dále z důvodu neúplnosti Smlouvy podle §53 odst. 4) písm. f) ObčZ, kdy nebyla Kupujícímu sdělena při uzavírání Smlouvy lhůta dodání zboží Prodávajícím, Smlouva tak nemá všechny náležitosti. Dále jelikož Smlouva byla uzavřena v částečném rozporu s Obchodními podmínkami, kde nebyly vyčerpány v nabídce uzavření smlouvy všechny možnosti, jak je uvedeno dříve, jeví se tyto okolnosti dostatečné pro prohlášení Smlouvy za neplatnou.

Dále vzhledem k nastíněným okolnostem uzavření Smlouvy Kupující žádá Prodávajícího, aby vrátil Kupujícímu zpět stejným způsobem obdrženou částku 1798,– Kč na účet, ze kterého Kupující částku uhradil. Vzhledem k tomu, že Kupující od Smlouvy neodstupuje, ale dovolává se její neplatnosti, nemůže být brán zřetel na §53 odst. 10) ObčZ a Prodávající tak nemůže vyčkávat s navrácením hotovosti celých třicet dní, protože částku drží bez smluvního základu neoprávněně.

Vzhledem k této skutečnosti Kupující vyzývá Prodávajícího, aby vrátil celou částku výše popsaným způsobem nejdéle do tří pracovních dnů od obdržení této zprávy, kdy si tuto Prodávající přečetl nebo mohl přečíst. Datem předání je datum připsání na účet, obdržení složenky, případně jednoznačné prokázání uhrazení bankovního převodu.

V případě, že Prodávající neprojeví ochotu narovnat vzniklý stav výše popsaným způsobem, po uplynutí výše uvedené lhůty pro narovnání nerovnovážného stavu se Kupující stane Věřitelem a Prodávající Dlužníkem podle §488 a §489 ObčZ. Po dobu trvání Závazku bude Věřitel dále Dlužníkovi účtovat poplatek z prodlení podle NV č. 142/1994 Sb. §2:

„Výše poplatku z prodlení činí za každý den prodlení 2,5 promile dlužné částky, nejméně však 25 Kč za každý i započatý měsíc prodlení.“

Věřitel bude s úročením dlužné částky pokračovat až do úplného splacení.

V … dne 19.03.2013

S pozdravem XXX

• Citovat
  • Upravit
Nováková Radka
31.3.13 20:15

Tak koukám že komunikují se všemi stejně.
Já jsem do dnes neobdržela peníze a už se mnou nekomunikují. :cert: Včera uběhla 30ti denní lhůta pro vyřízení z jejich strany a proto v úterý zajdu na policii.
Jen mi vrtá hlavou co mi řekl známý, který u policie pracuje. Prý mají na stole stovky takovýchto přestupků, ale dokud se nejdená o trestný čin, nic se s tím nedělá, takže pochybuju že někdy uvidím své peníze. :,(
Jestli by se někdo chtěl přidat k podání oznámení, tak už by částka určitě přesáhla 5000 Kč a bylo by to považováno za trestný čin, snad by se to i rozeběhlo…

• Citovat
  • Upravit
fifonnet
3.4.13 16:47

Ta mě v podstatě o nic nejde, až ta částka bude zajímavá, rozdělím se s vymahači, ale pokud do toho někdo půjdete, klidně se přidám. Na úročení, které jsem mu napálil ale budu trvat, může se tak stát, že bude žaloba postupovat nejednotně. Když už na mě dlabe, tak ho pěkně oloupu :D

• Citovat
  • Upravit
6.4.13 23:10

Jej, je mi líto, že našli to, co hledali :-((( A opravdu vymámili peníze. Potom, co jsem uveřejnila adresu zde jsem ještě psala nahlášení na sbazar, aby to prověřili, že se mi zdají nevěrohodní a inzerovali tam. Napsali, že to prověří a pak jsem to přestala sledovat :-(( Držte se, moje mamka má jednu takovou zkušenost také za sebou, přišla o hodně peněz a už je nikdy neviděla :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.13 23:17

A to e-shop stále funguje? Nikdo jej nezablokuje? Zjišťovala jsem, kam to nahlásit, ale tenkrát jsem nic nenašla a přestala to řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terkaoctova
10.4.13 19:05

Já si tam objednala zboží a vše přišlo v pořádku. Zaplatila jsem předem a vše ok tak nevím včem je chyba.

• Citovat
  • Upravit
Radka Novakova
10.4.13 19:45

A kdy to bylo?

• Citovat
  • Upravit
jwalker
11.4.13 12:11

pochybnost

To bych taky chtěl vědět kdy a jaké zboží vám bylo dodáno. Mám u nich vyhlédnutý telefon, komunikace přes mail zatím funguje. V pondělí bych jej chtěl zaplatit, ale ted jsem na pochybách zda zaplatit a pak zoufale čekat a rvát si vlasy

• Citovat
  • Upravit
Radka Novakova
11.4.13 19:08

Ja si spis myslim ze to sem napsal prave nekdo z toho super vykutaleneho eschopu. Pred objednanim se mnou take komunikovali bez proble, mu, ale po objednavce a zaplaceni mi uz nekolikrat s tydenim zpozdenim odpovidali stylem, ze do konce tydne mi prijdou penize zpet na ucet a ze se moc omlouvaji za vznikle neprijemnosti a taky ze se jim to jeste nikdy nestalo :mrgreen: Muzete to zkusit ale urcite nebudete mit ani telefon a s penezi se take rozlucte

• Citovat
  • Upravit
jwalker
14.4.13 12:05

Tak asi něco shnilého na tom shopu bude. Potė co jsem jim napsal žezaplatím jedině při předání, nebo si osobně přijedu na tu jejich adresu, už se nikdo od čtvrka neozval. Tak je to jasné nalákat, oškubat a nazdar. Přiznejme si otevřeně, telefon který jinde udávaj za cca.3800kč minimálně, tak na tomto webu za 1590 kč??? Asi jsme najivní a ňákej lump to prostě zkouší však on se vždy někdo nachytá. Tak sem prachy ušetřil a koupil nový Huawei y300. :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný