Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj
Neustále řeším nějaké nové a nové fleky od dětí. Jednou je nablinkáno, podruhé zase čajíček, čokoládky a jiné, navíc topíme děnně krbem a na zdích i koberci je to za tu zimu znát. Sedačku a křeska mám béžové takže je to zachvíli ušmudlané, mám okna na sever a nemůžu si bohužel dovolit tmavé barvy. čistila jsem ručně vanišem ale to byla dřina a navíc to schlo i několik dnů
. Měla jsem tu paní která mi to vyčistila profi vysavačem, ale ty prachy..a za tři měsíce jsme natom byli zase stejně. Zvažuji koupit si také nějaký vysavač, jen nevím jaký. Nemáte někdo nějaké letité zkušenosti s nějakou určitou značkou??A čistícím prostředkem kromě vaniše? Bylo mi řečeno od paní co koberce čistila že vaniš akorát špínu zařere do koberce a pak když se strojově čistí tak se skvrny oběví po uschnutí. Prosím poraďte zoufalé matce na mateřské která se nato musí denně koukak ![]()
Máme to stejně, sedačku jsme nechali vyčistit a za pár týdnů už to nešlo poznat.
Tchýně furt říkala, ať si koupím nějaké přehozy či deky. původně jsem ji v duchu posílala někam, ale později jsme koupili obyč. deky v Ikei za 90Kč a ty jsme dali alespoň na sedací část.
Až děti odrostou, buď ji dáme znovu vyčistit nebo koupíme novou.
Na menší fleky pomáhá Larin, ale přijde mi, že jeden flek vyčistím a během chvíle se někde jinde objeví další.
@Verroonika vysavač jakýkoliv na mokré vysávání, samozřejmě čím výkonější, tím lépe. Co se týče prostředků, doporučuji Pulirapid Casa: http://zkracovatko.cz/P19GBR měla bys ho sehnat v každé lepší drogerii. Občas čistím interiéry aut, takže taky čalounění, koberečky a ten Pulirapid je super, stačí naředit 1:1 s vodou, rozprašovačem nastříkat pořádně do mokra, kartáčem vydrbat a vysát. Akorát je teda třeba dělat celou plochu, jinak to bude dělat mapy.
Ono když to čistíš jakýmkoliv prostředkem tak, že to jen vydrbeš a setřeš hadrem - nikdy to nebude pořádně čisté, protože ta špína zůstane zažraná v tom materiálu, vysavač ti vytáhne čistící prostředek i špínu, je to úplně o něčem jiném ![]()
@Verroonika ahoj, my si jednou až dvakrát ročně půjčujem čistící stroj karcher, perem tím sedačku i koberce a je to poznat… ale bacha zůstává to drobet vlhké…tudíž doporučuji prát v době kdy to může lehce uschnout…
Ještě to nemám vyzkoušeno, ale na jaře se chystám půjčit si ten profi vysavač a udělat sama např. http://www.cistenikobercubrno.cz/pujcovna.php podívej se na nabídku ve svém okolí. Jinak téměř všechny ty firmy používají právě ty Karcher vysavače, ale jsou dost drahé.
Vyřešila jsem to stejně jak daník. Nakoupila jsem deky v Jisku, koupila jsem si dvoje, abych mohla měnit a mám klid. Nyní peru tak po 14 dnech a mám klid a vím, že sedíme na čisté sedačce.
O tom čištění mi paní na čištění říkala totéž. Já mám teda v plánu si ji časem zase pozvat a aspoň z toho nejhoršího to nechat vyčistit (dělali jsme rekonstrukci za provozu, takže toho prachu co bude v sedačce nechci vidět) a pak to budu udržovat přehozem.
Ještě taková „perlička“.
Poprvé jsme si nechali čistit sedačku před 3roky, vyčištění vč. sedačky (do L) a koberce (4×4) nás stálo 400Kč.
Na podzim jsem si říkala, že nechám vyčistit jen sedačku (u té samé firmy), jen sedačka by vyšla na 800 - prý něco málo podražili.
Do jiné firmy jsem nevolala, děti jsou malé (3 a 5), stejně by byla čistá jen pár týdnů.
Řeším to přehozem a až děti odrostou, tak půjde sedačka vyměnit. a proti skvrnám jsem se obrnila, prostě to jsou děti…
My byli kdysi u známých, taky mají děti, ale sedačka vypadala šíleně (šedá sedačka a fleky i velikosti v průměru 10cm).
Byli jsme ujištěni, že fleky jsou od čaje, od džusu atd (věřím tomu, že jo),ale hnus
.
Kdyby na to dali nějakou obyčejnou deku, ale fakt nic.
Měla jsem na sobě světlou sukni a přemýšlela, kam si sednout.
Po cestě domů mi manžel říkal, že mu bylo zle.
Máme ten čistící vysavač, Philips Triathlon a k tomu nějaký čistič od nich. Je to fajn, koberec je krásně čistý( než ho děti zašpiní), ale : déle to schne, než od pána čističe a hlavně je to dřina a nebaví mě to, poslouchat hodiny vysavač, ruce mě bolí… Už si to nechávám vyčistit radši, ty peníze za to jednou za 2 měsíce ráda dám…
Ja používám vanis na to rucni cisteni ale jen to kapnu bez vody na koberec a pak namocim houbicku a vydrhnu za hodinku je to suche a pak i krasne ciste ale na sedacku bych to neskousela ja sedacku cistim voudou s jarem nejvic se mi to osvedcilo:-)
Můžu mít taky dotaz? Jakou podlahu máte pod kobercem? Taky bych chtěla vyčistit koberec mokrou cestou, protože klasický vysavač sotva vysaje tu „suchou“ špínu, ale bojím se, že zůstane koberec dlouho mokrý a zničí nám podlahu. Máme pod kobercem plovoučku. Máte někdo zkušenosti?
Holky je promě utěšující že nejsem sama kdo se tím trápí. Já právě taky obstarala deky, ale ten starší tříletý syn mě je neustále zhrnuje jak po všem skáče a já je furt rovnám, tak jsem to z křesel sundala, už proto že ten mladčí začal ke všemu stoupat a různé deky a dečky jsou v této době nebezpečné stahuje je a padá. Navíc jsme stahovali potah u sedačky a zjistili jsme že už to máme pěkně zničeníé od toho tepování, dává to těm molitanům pěkně zabrat
Ale jednou za čas je třeba to vyčistit důkladněji než ručně. je pravda že jsem taky toho názoru, že až děti povyrostou tak to obměníme, ale když už je to moc špinavé tak je to ostuda ![]()
@Livlin na plovoučku bych mokré čištění nezkoušela. My měli po čištění v koberci vody dost. Pořádně to bylo suché až po dvou dnech a to si myslím by plovoučka nesnesla. Ale koberec byl jak prasátko, tři roky nečištěný a ještě jsme rekonstruovali.
Máme dřevěnou bukovou plovoučku, lakovanou lakem odolným pro děti
nejevila známky jakého koliv poškození po vytepování.
Příspěvek upraven 13.02.13 v 22:06