Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To zaleží na kvalitě plovoučky pokud maš takovou tu levnější tak to bych nedoporučovala ja sem jednou takle čistila po pejskovi a plovoučka se mi zničila
![]()
No právě, ta naše je jedna z nejlevnějších. Ach jo, já ten náš koberec nesnáším
Takže raději asi zkoušet jen lehce mokrou cestou, nějaké vanishe a podobně?
Je pravda že tchýně se vytopila a trochu vody jim nateklo i do obývacího pokoje a bylo to trošku ve spojích naboptnané a to neměli tu nejlevnější plovoučku. Ale nám to paní dost promokřila a jak ten slabší i ten huňatější koberec, byly oba jen trochu vlhké a do rána suché, jen jsem měla trošku fleky od prostředku který naníšela na kob. tak jsem to jen mopam ráno setřela.
Jak se to neudělá celé tak tam máš mapy
, nebo aspoň já je tam vždycky měla..
@Verroonika píše:
Jak se to neudělá celé tak tam máš mapy, nebo aspoň já je tam vždycky měla..
To máš asi pravdu, asi si k tomu budu muset někdy kleknout na celé odpoledne
To by chtělo i někam vyslat děti.
Já ten koberec taky nesnáším, ale bez něj to zatím nejde… Když jsem jednou ztratila nervy, nešlo mi to vyčistit, a pán s Karcherem byl na dovolené, tak jsem ho nechala vyměnit
Trochu dražší, ale té radosti potom ![]()
Po jeho čištění je to tak za 8 hodin suché úplně, po tom mém vysavači tak za 2 dny
Když není venku 30 stupňů…
Tak na sedačce máme na sedací části zastrkanou deku
po vydrhnutí vydrží max. týden čistej, tak jsme to vzdaly jinak na zemi máme na plovoučce koberec na kterém si malej hraje a taky byl samej flek. Ke všemu je koberec v bílé barvě
/kupoval manžel /. Zkoušela jsem všechno možný / Vanish, Koralan, Sapur a fleky pořád tam
a tak jsem vzala kbelík, nalila tekutý ariel / fialovej /+ hodně teplou vodu, vzala starej ručník a kartáč. Kartáč namočila v kbelíku a drhla, pak setřela - vysušila ručníkem. Fleky byly pryč a koberec byl ráno suchý ![]()
Danik. opravdu jsi mě pobavila
svým druhým příspěvkem, do této situace bych se opravdu nechtěla dostat
jak říkám musela bych se stydět. Jedno vím jistě že příště nebudu hledět jak je koberec krásnej, ale budu vybírat podle toho jak je barevnej tak aby naněm šla vidět co nejméně špína a fleky ![]()
@dianaa píše:
Já ten koberec taky nesnáším, ale bez něj to zatím nejde… Když jsem jednou ztratila nervy, nešlo mi to vyčistit, a pán s Karcherem byl na dovolené, tak jsem ho nechala vyměnitTrochu dražší, ale té radosti potom
Po jeho čištění je to tak za 8 hodin suché úplně, po tom mém vysavači tak za 2 dny
Když není venku 30 stupňů…
O výměně koberce (vybíral manžel) uvažuji od chvíle jeho koupě
Ale sama nepřenesu nábytek, který na něm stojí, takže musím zpracovat manžela, aby mi pomohl s přestavěním ![]()
Livlin. Já před loni na zahradě rozrulovala textilku a vytáhla koberce oba ven a na kolenách jsem valila ručo fedro s kartáčem a kýblem vody, vanišem, spocená až na… za dva dny to uschlo na slumíčku 35 stpňů, jinak by to schlo asi týden
, a pak jsem stejně všechny ty fleky viděla. Takže už se na takovéto čištění můžu vykašlat, to raději ten vysavač nato a pořídný prostřeedek. teď jsem před několika dny neuhlídala malého a ten mi vylil kafe zrovna na tu béžovou část kob. tak jsem opět kartáčkem valila bylo to čisté a až to uschlo tak mega hnědej flek ![]()
@Verroonika píše:
Livlin. Já před loni na zahradě rozrulovala textilku a vytáhla koberce oba ven a na kolenách jsem valila ručo fedro s kartáčem a kýblem vody, vanišem, spocená až na… za dva dny to uschlo na slumíčku 35 stpňů, jinak by to schlo asi týden, a pak jsem stejně všechny ty fleky viděla. Takže už se na takovéto čištění můžu vykašlat, to raději ten vysavač nato a pořídný prostřeedek. teď jsem před několika dny neuhlídala malého a ten mi vylil kafe zrovna na tu béžovou část kob. tak jsem opět kartáčkem valila bylo to čisté a až to uschlo tak mega hnědej flek
To naštve, co
Teda ale na vytahování koberce ven se můžu, ehm, prostě to nee. Stačí mi, že vydrhnu bílé koberečky z koupelny, dám je ven uschnout a večer udělá na bělostné koberečky někdo špinavé ťápoty… ![]()
Děti, děti i ti chlapi jsou takové děti, když třeba mají potřebu se stále krmit v obýváku u bedny
no jo co nadělám, zvyk je železná košile jak se říká ![]()
Já jsem teď bojovala s extra blbejma skvrnama na bílým koberci - rozmázlá zašláplá černá modelína a hodně tmavé červené víno velkej šplíchanec a pomohl na to Ariel Profesional. Fleky nezůstaly. Ale je jasný, že na celej koberec to není.
Ahoj holky, poraďte. Máme fenečku jorkšíra, nikdy nám nečůrala na koberec, i když je ji deset let. Asi před dvěma měsíci, přibližně 1× týdně nám na koberec udělá loužičku. Jakmile to zjistím, okamžitě ji vyčistím, ale i tak se mi zdá, že koberec lehounce zapáchá. Máte někdo nějakou radu?
@Ela B. píše:
Ahoj holky, poraďte. Máme fenečku jorkšíra, nikdy nám nečůrala na koberec, i když je ji deset let. Asi před dvěma měsíci, přibližně 1× týdně nám na koberec udělá loužičku. Jakmile to zjistím, okamžitě ji vyčistím, ale i tak se mi zdá, že koberec lehounce zapáchá. Máte někdo nějakou radu?
vyčistit octovou vodou a nebo už mnou zmiňovaný Pulirapid Casa a pak na ten mokrý flek nejlíp položit třeba ručník nebo něco savého a zatěžkat, ať se toho co nejvíc vsákne. Samozřejmě ideálním řešením by byl vysavač na mokré vysávání ale ten nemá doma každý ![]()