Podezření na angínu

179
13.5.22 20:24

Podezření na angínu

Hezký večer, moje roční holčička ma od včerejší noci horečku, celý den se nějak dařilo to srážet. Teď večer po podání Paralen čípku byla TT beze změny. Teplotu ma 38,7°. Nemá rýmu, kašle trošku, ale spíš jen když pláče. Cítím zapach z úst a má trochu oteklé dásně. Myslím, že by to mohly být zuby nebo také mě napadlo angina. Nejsem schopna se ji kouknout do pusy a stejně bych to ani nepoznala. Moje otázka zní, jestli byste absolvovali návštěvu pohotovosti ( v našem případě FN Motol ) nebo čekali do pondělka k pediatrovi. Nemam rušení, jak moc je případná léčba angíny neodkladna. Měla jsem tam volat ráno :,(, ale teplotu se dařilo srazet a nebyla tak vysoká, to až přes den, kdy už tam pediatr nebyl… :( díky za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21529
13.5.22 20:49

Já bych ještě zkoušela srážet teplotu. Nemáš na kombinaci nurofen čípky? A nebo octové ponožky, vlažná sprcha. Také může mít šestou nemoc, kdy se drží horečky cca 3 dny a pak se dítě osype. V Motole strávíte několik hodin. Vůbec nemusí jít o angínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
13.5.22 21:16

@nozu to právě všechno zkouším, kombinuju léky a octove ponožky nikdy nezklamou, ale zabira to max na hodinu a pak už zase leze teplota nahoru. Kromě vody a MM nechce nic jist, proto to podezření na rostoucí stoličky nebo bolest v krku při polykání, ale zaráží mě ten zapach z úst pohotovosti bych se ráda vyhnula, jen nevím, jak moc případná angina může být nebezpečná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
13.5.22 21:26

Já bych na pohotovost nejela. Za mne, napadá mne, když synovi bylo cítit z úst, měl herpetickou smotatitidu. Horečky, pláč, zápach z úst a za pár dni se objevily první opary zvenčí a afty zevnitř pusy. Je to dost bolestivé. Dítě nechce nic jíst … Jen srážet teploty. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21529
13.5.22 21:36

@Romanavas hele u vysoké teploty mi děti běžně nejedí, pouze pijí. Pití je důležitější než jídlo. Vím, že máš obavy a že je malinká. Ale pokud nepoleze teplota nad 40, tak bych se to snažila srážet doma. Případně bych se na pohotovost vypravila zítra v průběhu dne. Ale myslím, že dnešní noc bude asi nejhorší a zítra se to začne lepšit. Osobně bych jela pouze v případě, že by dítě začalo být nějak apatické. My jsme vloni v Motole na pohotovosti ztvrdli takhle v noci 4 hodiny. Teda bylo to se 14letou dcerou, ale byly tam i rodiny s malými miminky ve vajíčku, které měly horečku, a byli na tom úplně stejně jako my…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5374
13.5.22 21:37

Zkus na pohotovost zavolat a poradit se s doktorem. Pripadne bych jela, je malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
13.5.22 21:45

Děkuji všem, na noc bych určitě nejela, vím, jak to tam vypadá, byli jsme se starší dcerkou. Tu aftozni stomatitidu mám se starší za sebou a byl to očistec, snad to nebude ono 🤦‍♀️ děkuji všem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
13.5.22 22:05

Ahoj stridej nurofen s paralenem. Dcera měla 6 nemoc a horečky přes 40 jinak jí nic nebylo. 4 den se osypala a teploty klesly. Teď jevto týden dostala horečky které šly opět nad 40. Nesmrkala, nekaslala jedla. Ale chytala se za krk. K dr jsem šla 3 den horeček a angína jak vyšitá. Taková vysoká teplota od zubů nebude. Jela bych na dětské ráno. V nici6 bych tam nestrašila pokzd nemá i jiné příznaky např světloplachost, ztuhlou šíji, a červenou vyrážku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76303
13.5.22 22:22
@Romanavas píše:
Děkuji všem, na noc bych určitě nejela, vím, jak to tam vypadá, byli jsme se starší dcerkou. Tu aftozni stomatitidu mám se starší za sebou a byl to očistec, snad to nebude ono 🤦‍♀️ děkuji všem ;)

jen jsem přečetla tvůj úvodní příspěvek, tak - je to na 99,99 % aftozní stomatitida, nikam nejezdi, srážej horečku a necpi do dítěte žádné jídlo, jen tekutiny - však to všechno dobře znáš od starší dcerky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí