Podezření na celiakii

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4486
5.3.12 19:45
Gladys píše:
celiakie a alergie na lepek jsou dvě různé věci ;)
Celiakie se zjistí celkem snadno z krve, ale dítě musí být na plné lepkové zátěži, či jak se tomu říká, tuším 2chlebové jednotky? Aby byl test opravdu směrodatný. Prodává se test, kde se dítě píchne do prstu (nebolí to, mladej si teď ani nevšimnul, když mu dr nabírala z prstu krev na crp ;) ), stojí něco mezi 400-500, má 95% úspěšnost, takže na domácí test velice spolehlivý.
Nicméně bych začla podáváním laktobacilů, vlákniny, pokud jí tolik mléčných výrobků, může to být i tím :nevim:

Gladys, co to je za test? Pro domácí použití? To slyším prvně, ale čkověk se stále učí.

Zakladatelko, pokud vám náběry bude dělat pediatrička, tak oni někdy nejsou úplně v obraze a dělají testy na alergii. Takže je potřeba testovat protilátky proti endomysiu a transglutamináze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
19.3.12 21:17

Ahoj holky,můj 2,5 letý syn má od pátku teploty.Furt kole 40st.Nechce nic jíst,má rýmu a šílenej kašel.Pomalu se dusí.Doktorka řekla že je to zánět hltanu(hrtanu),nevím přesně.Dala nám Prothazin.Malej od pátku skoro nejedl,jen pije.Furt si stěžuje,že ho bolí bříško.Ani nekakal a dneska najednou průjem.Jen to z něj teklo.Myslíte si,že by to mohla být celiakie?
Asi plašim,co? :roll: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
19.3.12 21:22

Řekla bych, že plašíš :-) tohle bude opravdu spíš nějaký zánět či tak něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
19.3.12 21:27
j.a.n.i1 píše: Řekla bych, že plašíš :-) tohle bude opravdu spíš nějaký zánět či tak něco…

Já jsem holt trubka :D :oops:
Zítra jdu k doktorce,tak se uvidí co s tím.
On má totiž od středy horečky a trochu rýmu.Jenže v pátek se mu to fakt rozjelo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leny55
13.11.13 10:59

Domácí test

Ahoj, chci si udělat domácí test na celiakii, protože mám nějaký příznaky. Ten test pozná i „pouhou“ alergii na lepek, nebo jen Celiakii?

• Citovat
  • Upravit
711
1.8.19 15:30

Krásný den, mám moc velkou prosbičku, už delší dobu mám velké problémy (nafouklé břicho, bolesti, průjmy atd..) moje dr. má podezření na alergii na lepek a tak už skoro týden držím dietu a cítím se mnohem lépe, ale zítra bude dělán test na alergii na lepek a tak jsem se chtěla zeptat, zda nějak dieta nemůže ovlivnit výsledek testu? Děkuji moc za jakoukoliv odpověď :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek