Podezřeni na DS - co čekat od odběru plodové vody?

22
25.6.10 14:31

Podezřeni na DS

Ahoj maminky,
v ponděli mě čeka odběr plodové vody, jsem ve 21tt a vubec nevim co mam cekat a dost se toho bojim ..:( Děkuji za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2073
25.6.10 14:45

Odberu se vubec neboj je to v pohode.
Ja jsem u prvniho byla na odberu plodovky a u druheho na CVS.
Jinak ja temer nesnasim ani odber krve, tak jsem se dost bala, ale bylo to naprosto v pohode. Vubec to nebolelo spis jsme citila takovy jakoby tlak, ale ne nic sileneho trva to fakt chvilicku.
No a pak tam jeste bude must asi 30 minut byt - chce to aby Te tam radsi nekdo odvezl autem ,aby jsi se moc nenamahala. Pak budes asi 3 dny polehavat. Obecne se na t odava 7-14 dni nechopenky.
Ja jsme se porad bala, abych nahodou nepotratila a tak jsem si porad vsugerovala, ze me tvrdne bricho apod, ale vse v poradku :-)
Moc drzim palce - urcite to bude v poradku a zvladnes to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.6.10 14:58

Strašně moc děkuju .. Ja jsem tady četla v těch diskuzich že je tam riziko potratu tak jsem se asi zřejmě polekala.. Člověk ani nema strach o sebe jako strach o to male:( Děkuju opravdu moc za odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
25.6.10 15:13

Hele uplne ti rozumim - to bylo jedine co jsem zvazovala - bala jsme se o mimi, ale zase predstava, ze se nervuji nekolik mesicu jestli je mimi v poradku me take desila.
Ono riziko potratu tam je nekde rikaji 1 ze sta na tom pracovisti co jsem byla rikaji, ze tam to maji asi 1 ze 300. Ale pokud uz na to jdes - tedy jsi rozhodnuta, tak na to vubec nemysli. No u druheho jsem nakonec sla na CVS (takze riziko DS - hold nekomu to porad vychazi falesne pozitivne) - tam je daleko vetsi riziko potratu a take vse v pohode :-)
Zakrok sam je opravdu v pohode - me to vubec nebolelo. Pak se radsi setri.
Moc drzim palce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
25.6.10 16:00

Nunulko - a z čeho ti vyšlo podezření na DS, a jak vysoké vůbec? kam jdeš na amnio? a jsi rozhodnutá na něj jít?
riziko potratu po plodovce pochopitelně je a vždy bude- je to prostě invazivní vyšetření :nevim: - ale to ses už jistě dočetla . riziko není ohromné, ale zas nemá smysl nalhávat si, že tam není vůbec - je to metoda dost přesná ale bohužel i riziková, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
25.6.10 16:01

Je skutečně lepší podstoupit odběr plodovky, než se po zbytek těhotenství stresovat…Ale určitě nepodceňuj klidový režim potom a i vůbec po zbytek celého těhoteství, bohužel riziko předčasného porodu se zvyšuje…Takže dej na své instinkty a kdykoli se ti nebude něco zdát, jeď k dr. nebo na pohotovost…Mám holčičku předčasně narozenou a vím, že se tomu dalo zabránit…Přeji, ať je mimi zdravé a ty ta nejpohodovější maminka! Alča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
25.6.10 16:36

Vůbec se neboj já na tom byla u obou těhotenství to riziko je hrozně malé a záleží kam jdeš na velkých rpacovištích u zkušených dr je to riziko téměř nulové.držím palečky at to dopadne dobře a miminko je zdravé!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.6.10 18:04

Harpyje : Ja těm jejim papirum moc nerozumim ale na testech mi vyšla hodně nizka hladina AFP a riziko DS 1 z 600 a nalez v leve srdecni komore. Byla jsem přimo na pražske klinice U sv. KLimenta primo na genetu a tam mi udelali UZ a rekli ze pockame az podle toho jak vysledek zvazi genetik ale dnes mi volala sestricka ze geneticka si preje abych prisla primo na odber plodove vody. Vice mi nerekli ani se me neptali zdali to chci ci ne. Proste mi to oznamili.

Příspěvek upraven 25.06.10 v 18:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
25.6.10 18:05

Alčo velice moc děkuju :) určite budu potom odpočivat a dava na malou větši pozor..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
25.6.10 18:59

Nunulko - rozhodnutí je VZDY na tobe - zadny doktor ti nemá co oznamovat - to jen pro tvou informaci ;-) Odpovědná za své vyšetření jsi pouze a pouze ty :)

Nicméně pokud jsi rozhodnutá tam jít, tak jdi - nicméně se neboj postižení - genetik má v popisu práce, aby ti doporučil amnio - v podstatě skoro neexistuje situace kdy by ti amnio nedoporučil.

(mně po 1.trimestrálním skríninku právě na této klinice doporučili potrat pro velmi vážné postižení plodu - později se ukázalo, že miminko je zcela zdravé :nevim: prostě, i mistr tesař se utne)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
26.6.10 10:34

Všem maminkam velice děkuji za přispěvky. Děkuji !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
30.6.10 21:23

tak mame odběr za sebou .. opravdu to nebylo nic sileneho jen neprijemne :) nastesti jsme sli ve vysokem tydnu tehotenstvi tam nam vysledky uprednostnili a vedeli jsme je hned 2 den :) a v naproste mporadku… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí