Podivný email - oznámení výherce

578
21.6.11 17:49

podivný e mail

Zdravím vás všechny.Dnes jsem dostala podivný e mail a nevím co si o něm mám myslet.Byl zaslán jako od světové zdravotnické organizace WHO.Lámanou češtinou je mi oznamováno,že na základě mého ID jsem byla vyhodnocena jako vítěz a příjemce značného finančního obnosu.Nemám zdání o co jde.Anglicky neumím abych se na organizaci obrátila.Mám vyplnit nějaký krátký formulář kde jsou nějaké osobní informace.Jako kontakt je v emailu modře zvýrazněna e mailová adresa nějakého muže.Co mám dělat ,ignorovat to?Nedostala ste některá dnes taky takový e mail?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68930
21.6.11 17:50

Email vymazat. Jakmile to není správně česky, je to automaticky email s jediným účelem - vylákat z tebe nějaká citlivá data. Ať je odesílatel jakýkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
21.6.11 17:55

Jo, jo, přesně tak. Je to normální spam, který z tebe láká nějaká data nebo rovnou zaslání peněz na jejich účet. Ignorovat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
21.6.11 17:56

Určitě neodpovídej a email rovnou vymaž. Žádné takové „losování ID“ se nedělá. Nejspíš by to pokračovalo tím, že by po tobě chtěli nějakou sumu peněz na administrativní úkony spojené s převodem té výhry a nakonec by z tebe vytahali pěkných pár tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
21.6.11 17:57

Přesně, pokud ses nikde nezaregistrovala, pokud je to špatná čeština, smazat…Mně už přišlo tak aspoň deset mailů, já ty maily ani neotvírám, už bych musela být milionářka :lol: Škoda no :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
21.6.11 18:00

mazat, mazat, mazat… Dennodenně se posílají tyhle Spamy, nebo Hoaxy, takže ignorovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
21.6.11 18:01

Já teda pochybuju,že jsi od WHO čekala nějaký email,takže ho v klidu smaž a dál to neřeš, takových mažu denně x …

• Citovat
  • Upravit
6423
21.6.11 18:01

Hned vymazat,tohle jsou podvody jako blazen
Zkousej to ruzne,pres ruzne nazvy vymyslene nazvy firem a tak,mne tohle chodi bezne skoro kazdy den,a to i pu :pocitac: jcky a jmena lidi,ktere ji nabizej a vsechno jsou blafy :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
21.6.11 18:02
Monny89 píše:
mazat, mazat, mazat… Dennodenně se posílají tyhle Spamy, nebo Hoaxy, takže ignorovat :palec:

Holt zkouší kdo se chytí a kdo jim na to skočí,nejspíš hóódně lidí řekla bych. :think:

• Citovat
  • Upravit
382
21.6.11 18:05

Nereagovať na ten email a vymazať. Je to jednoducho spam, ktorého účelom je dostať z ľudí peniaze. Už len keď je to napísané lámavou češtinou… Cudzej osobe by som za žiadnych okolností svoje osobné údaje neposkytla. Týchto spamov mi každodenne príde toľko, že ak by to všetko bola pravda, tak by som na nich dosť zarobila. Čo je však smutné, stále sa nájdu ľudia, ktorí naletia na takéto spamy (po internete je tých príbehov dosť).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
21.6.11 18:06
Baslerinda píše:
Monny89 píše:
mazat, mazat, mazat… Dennodenně se posílají tyhle Spamy, nebo Hoaxy, takže ignorovat :palec:
Holt zkouší kdo se chytí a kdo jim na to skočí,nejspíš hóódně lidí řekla bych. :think:

Jako já nevím, jsem myslela, že v dnešní době už nikdo takovým emailům automaticky nevěří.. to jsou buď mail, nebo dopisy a letáky ve schránce…
Jako co si sama nedomluvím, nebo kde sama nesoutěžím, to ignoruju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
21.6.11 18:11

Jednou sem vyplňovala nějaký zdravotní dotazník.A z udajů zatím chtějí pouze jméno,adresu a stát.Tak dám na vás a vymažu to.Bylo tam ještě jako Re:tak sem myslela že je to jako odpověď no sem blbá nemám stím zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
21.6.11 18:17

mně to přišlo už tolikrát že bych musela být nejbohatší člověk na světě :mrgreen: nikdy jsem jim nic zpátky neposlala kdo ví co je to za podvod a tahání peněz ne děkuji:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
21.6.11 18:31

já jsem taky taková potencionální milionářka :mrgreen:
mazat, mazat, mazat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14101
21.6.11 18:36

Samozřejmě ignorovat. :-) Hodit do spamu a dělat, že jsi to nikdy neviděla. Mně to minulý týden přišlo 2×. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová