Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
taky se mi zdá jeden sen několikrát, sice nevím jestli je to do roka ale už se mi to zdálo minimálně 3krát… ale teda je to větší psycho než ten tvůj ![]()
Ahojky, tak mne se zdava zase casto o maturite…pritom jsem studovala VS…nikdy se mi nezdalo o tom, ze bych neudelala nejakou zkousku nebo nektere statnice, ale cas od casu se mi zdava o te maturite…v tom snu vim, ze mam absolvovanou VS, ale ze se musim vratit udelat tu maturitu… ![]()
Ja si myslim, ze to souvisi s nejakym podcenovanim sebe sama v necem, neco se nedari delsi dobu…neco, co je v podvedomi, ze jsi mela udelat, ale neudelala…asi na te SS bude neco moc duleziteho
Ahojky,
zkus pohledat tady http://medo.cz/…r/index.html
musís asi jednotlivý symboly toho snu, kterým přikládáš největší význam…
Mě se taky zdá jeden sen pořád dokola a je to hrůza.
Lezu strašně vysoko po žebříku v jasně osvětlené místnosti a uplně nahoře je taková malinká polička na kterou vždy přelezu a pak se musím dostat zpět na ten žebřík, ale ten se kývá ve vzduchu… no nikdy se mi to nepodařilo a vždy se probudím a je mě z toho hrozně, už mě to příjde jak noční můra… a nebo taky kolikrát chci hrozně křičet a nejde to, v tom snu jsem hrozně zpomalená a nemůžu ze sebe vydat ani hlásku… ale já tak nějak tuším, proč se mi zdájí, tak šílený sny… ![]()
Holky to mě se taky jinak zdaj psycha, ale ne tak často, jako tohle. Tohle je prostě moc často. ![]()
Děkuju za odkaz, jdu se podívat… ![]()
Mě se taky poměrně často zdá, že nastoupím do čtvrťáku a a najednou je třeba květen a já si říkám, že jsem tam od toho 1.září nebyla, tak jestli má ještě cenu tam chodit a dohánět to, když maturu už stejně mám
.
Na střední jsme s holkama chodily hodně za školu, takže na konci roku jsem vždycky doháněla testy atd, ale odmaturovala jsem bez problému…proto asi tyto sny ![]()
Mně vždycky fascinovalo, co všechno si ten mozek pamatuje!
Mně se třeba opakuje sen, o kterým vím, že se mi zdál i před lety (ne jeden, několik). Nebo si na něj dokonce po mnoha letech vzpomenu (zcela náhodně). Žádné horory, prostě sen o něčem…(jsem někde na výletě, nic zásadního se v tom snu neděje a tak). Jako na co tomu mozku takový balast je, kvůli čemu to tam uchovává? A to dokonce tak, že si na to po mnoha letech v bdělém stavu vzpomenu…
![]()
Taky se mi jeden sen zdává, už od dětství. Je to za války, ještě s jedním kamarádem a jeho psem se musíme schovat před bombardováním do sklepa a tam nás to zasype, mě se podaří vytáhnout, je ne
Vidím to v tom snu úplně živě. Ten kamarád umřel ve 3 třídě, od té doby se mi to občas vrací. Měl stejnou nemoc, jako mám já, občas jsme spolu byli zároveň i v nemocnici a on se bohužel jednou nevrátil.
Presne takyto sen ako zakladatelke sa sniva aj mne
Som v skole na strednej, idem maturovat, zistim ze vlastne nic neviem ze som sa neucila a stale si hovorim, ved ja nemusim, ja uz maturitu mam ![]()
Snivalo sa mi to uz par krat, nepocítala som to.
Mě se tohle zdává taky pořád. O maturitě.Že se musím učit a že se to blíží pak se vzbudím a mám radost, že je to vlastně za mnou. Je to tím, že maturita je velký zlom v tvém životě, je to docela zápřah na psychiku tak proto.Máš to hodně uchovaný v hlavě, ale brala bych to pozitivně aspon víš, že si to dokázala ![]()
mě se vracel jeden sen, když jsem byla malá… a byl valstně „na pokračování“.
byla to noční můra, ve které se vždycky zjevila kostra, která se mnou mluvila a tak, já se jí strašně bála. vyskytovala se v různých situacích… a jednou jsem si řekla, že ten strach překonám a s kostrou jsem se skamarádila. poslední sen s mluvící kostrou byl, že jsem si s ní hrála na pískovišti a pak jsme se projížděly kabrioletem - a od tě doby po časté noční můře ani památka…
Lucka beruska píše:
Mě se tohle zdává taky pořád. O maturitě.Že se musím učit a že se to blíží pak se vzbudím a mám radost, že je to vlastně za mnou. Je to tím, že maturita je velký zlom v tvém životě, je to docela zápřah na psychiku tak proto.Máš to hodně uchovaný v hlavě, ale brala bych to pozitivně aspon víš, že si to dokázala
Je to tak. I mně se o maturitě zdává podobným způsobem. Že píšu test z matiky, vůbec se nechytám (a to jsem na ni byla dobrá!) a říkám si proč jako, když už ji mám?
Jenže maturita pro měl byl jeden z největších stresů v životě. Ani přijímačky na VŠ, ani státnice na VŠ pro mě nebyl takový masakr, jako maturita. Tím se to podle mě vysvětluje, že se to občas vrací…
Ale ty obyč sny, ve kterých o nic vážného nejde, ty nechápu, proč se opakují a co si tím mozek jako „řeší“…
![]()
Wiolla píše:Lucka beruska píše:
Mě se tohle zdává taky pořád. O maturitě.Že se musím učit a že se to blíží pak se vzbudím a mám radost, že je to vlastně za mnou. Je to tím, že maturita je velký zlom v tvém životě, je to docela zápřah na psychiku tak proto.Máš to hodně uchovaný v hlavě, ale brala bych to pozitivně aspon víš, že si to dokázalaJe to tak. I mně se o maturitě zdává podobným způsobem. Že píšu test z matiky, vůbec se nechytám (a to jsem na ni byla dobrá!) a říkám si proč jako, když už ji mám?
Ale ty obyč sny, ve kterých o nic vážného nejde, ty nechápu, proč se opakují a co si tím mozek jako „řeší“…Jenže maturita pro měl byl jeden z největších stresů v životě. Ani přijímačky na VŠ, ani státnice na VŠ pro mě nebyl takový masakr, jako maturita. Tím se to podle mě vysvětluje, že se to občas vrací…
![]()
jj, presne, taky pro me byla maturita nocni mura (nevim,jestli vetsi nez nektere zkousky nebo statnice na VS),ac jsem se ucila dobre..,ale v podvedomi to nekde je…
zvizatinka píše:
Mojí babičce se zdá o maturitě dodnes
Ty jo, tak to se máme na co těšit… ![]()
zakl.
Ahoj maminky, už několik let se mi zdá pořád stejný, dost švihlý sen - asi tak 7× do roka.

V tom snu mám jít studovat 4. ročník střední školy. Nastoupím a nestíhám to tam - a pak po čase chci odejít a pohádám se s rodinou, proč bych tam měla chodit, když už jsem střední dávno ukončila.
A takhle je to pořád dokola.
Co by to mohlo znamenat??
Nevěnovala bych tomu pozornost, kdyby se mi to nezdálo už tolikrát…