Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky:-)Jak vám spí 3 měsíční prcek?Jak v noci tak přes den??Díky..P
![]()
Malej mi od návratu z porodky spí v noci 10-12hodin..
Přes den si dává tak 3 půlhodinky. Někdy venku vytuhne i na hoďku… ![]()
Jako vkuse 12hod.?Vůbec se nevzbudí?
To je kojený?Je šikovný
![]()
Nam ve 3 mesicich spal od 7 do 6 rano se dvema prestavkami na jidlo, ale u toho spal dal bez probuzeni a pres den 3× az 4× po pul hodine az hodine. Jeste do ted ale nemame presny rezim. Vice mene se ridime podle jeho nalady. ![]()
pišiškvor píše:
Jako vkuse 12hod.?Vůbec se nevzbudí?To je kojený?Je šikovný
![]()
No, maximálně kníkne ještě než zabere, že mu vypadl dudlík, tak mu ho strčím a spí dál
Ne, nekojím, jsme na UM ![]()
malá nmá 10 týdnů, od porodnice se budí co 3hod i v noci, vzhúru vydrží max půl hodky
nám spal od 18.00 hodin do 9.00 do rána. Na krmení jsme ho jenom zvedli z postýlky, přebalili, najedli a spal dál. Za to teď ![]()
Katce je 3,5 měsíce spí od 20 do 9-10 s 1 přestávkou na krmení a to v 6. Přes den spí většinou kolem 30 minut - hodiny a to tak 3×-4×. ![]()
Já mam skoro 4 měsíční holčičku a přes den spí tak 2× po půl hodince, někdy i hodinu. Večer usíná po koupání a kojení kolem 20hod. a spí tak do 7:30, přes noc 2× kojíme,ale to se vždy napucne a spí dál.S usínáním je to horší, neumí usnout sama,tak musíme buď udrncat v kočárku nebo uhoupat na ruce. Nemám to srdce jí nechat vykřičet, zkoušeli jsme to a ona radši bude řvát 2 hodiny, než by sama usnula
Ale snad se to časem zlepší ![]()
Tak to jste mě holky potěšily, že vám 3 měsíční miminko taky moc nespí. Je to teda asi normální. Zajímalo by mě, jak zabavit takové dítě, když nespí. V postýlce sám moc dlouho nevydrží a na rukách ho mít celý den nemůžu.
gabi.design píše:
Máme tři měsíce, spíme celou noc (od 19 do 6 až 7 hodin, to se nakrmí a spinká ještě dál do osmi až devíti). Přes den spinká dopoledne cca půl hodinky a po obědě jak kdy - od půl hodinky po tři hodiny vyjímečně, většinou spinká tu hodinu. Od čtyř, max. pěti odpoledne ho držím vzhůru kvůli nočnímu usínání.
Od kdy ti spinká celou noc?
gabi.design píše:
Celou noc zhruba od 11 týdnů, předtím se jednou budil mezi čtvrtou a pátou.
Je to se máš. Já už se nemůžu dočkat, až prospím celou noc. Snad se taky brzo dočkám.