Spánek u tříměsíčního miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Miiiiisaa
7.10.13 11:37

Ahoj mám 3. měsíční holčičku. Od 6. týdne se jí konečne vytvořil režim a papala 5× denně, usínala v 11 a budila se v 5, ale pak už neusnula takovým tvrdým spánkem tak jsem se už moc nevyspala. Bez dudlíku už neusnula vůbec a hrozně sebou šila a jak prudce otočila hlavou tak jí dudlík vypadl a byla vzhůru a začala knourat. Čekala jsem, že se to zlepší a bude spát třeba do 6 postupně, ale ne. U6 9 dnů se budí v půl 4 a pak už zase jen dudlík a jak vypadne tak vzhuru. A včera večer pro změnu už vůbec neusnula tím tvrdým spánkem, dnešní noc jsem byla celou vzhůru a dávala jí dudlíka asi milionkrát. Pořád chtěla i papat, nevíte co to může být, že začala pěkně usínat vzbudila se v 5 a teď špatně usína a budí se brzy. Trpíme na prdíky, ale dávám kapičky a probiotika a už hodně prdíku vytlačí sama, ale je mi divný, že by se ty prdíky najednou tak zhoršily, dělám vše pořád stejně. Nemáte někdo nějakou r :zed: du???

• Citovat
  • Upravit
14309
7.10.13 11:43

Nema hlad?:-)
Spurt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
7.10.13 11:47
@Miiiiisaa píše:
Ahoj mám 3. měsíční holčičku. Od 6. týdne se jí konečne vytvořil režim a papala 5× denně, usínala v 11 a budila se v 5, ale pak už neusnula takovým tvrdým spánkem tak jsem se už moc nevyspala. Bez dudlíku už neusnula vůbec a hrozně sebou šila a jak prudce otočila hlavou tak jí dudlík vypadl a byla vzhůru a začala knourat. Čekala jsem, že se to zlepší a bude spát třeba do 6 postupně, ale ne. U6 9 dnů se budí v půl 4 a pak už zase jen dudlík a jak vypadne tak vzhuru. A včera večer pro změnu už vůbec neusnula tím tvrdým spánkem, dnešní noc jsem byla celou vzhůru a dávala jí dudlíka asi milionkrát. Pořád chtěla i papat, nevíte co to může být, že začala pěkně usínat vzbudila se v 5 a teď špatně usína a budí se brzy. Trpíme na prdíky, ale dávám kapičky a probiotika a už hodně prdíku vytlačí sama, ale je mi divný, že by se ty prdíky najednou tak zhoršily, dělám vše pořád stejně. Nemáte někdo nějakou r :zed: du???

Ahoj, u nás to bylo porobně, ale byl tu sprut, asi po týdnu se to ustálilo a zase spinká od 22-23 hod do cca 6ti ráno :-) Takže nezbývá nic jiného než vydržet, ale neboj přejde to rychle :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
7.10.13 11:47

Rada asi neexistuje. Ja mam ted čtyřměsíční miminko a máme to podobne. Nekdy se mi vzbudí třeba v pul 5 a pak spinka do pul 7 a už nespi. Nekdy třeba usne v 9 a vzbudí se mi az v 6. Nekdy vyžaduje ve 3 ráno jist a pak se klidne budi každý tři hodiny. S tim dudlíkem to taky máme stejne. Když pak konecne tvrde usne tak ho vyplivne sám ale do te doby abych mu ho stokrát dávala zpátky protoze sebou začne sit. Visco ja byt tebou tak tomu dam fakt čas. Ja si aspoň postupne malého učím aby usinal sám. Zatím postupne se to daří děláme to tak dva týdny a každým dnem je to lepší. Rika se ze az když dite dostává příkrmy a nahrazuje tim dávku mlíčka - tim pádem se mu trosku meni i režim, někdo zavádí i kaše. Tak az když to takhle funguje tak dite nemusí vyžadovat noční kkojení nebo krmení. Ale není tomu samozrejme ve všech případech uplne stejne učebnicove. Nekdy i roční deti chtějí v noci jist i když to mnohdy nepotřebují, třeba jsou jen zvykli. Čim je dite starší tim dele ti bude v noci spinkat ale pak se to přes den bude krátit :-) přeji pevne nervy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miiiiisa
7.10.13 11:50

Mě by nevadilo noční krmení, ale že jí trvá než usne a po nočním krmení už neusne tvrdě a budí se pořád…jak učíš mimi aby usínalo samo?

• Citovat
  • Upravit
14309
7.10.13 11:56

Ja maleho dam do postylky, a odchadzam..je pravda, ze ho nemame v loznici a v postylke je len vecer, ked ide spat..ked zacne brecet, tak sa vratim, hladim ho po vlasoch,max.dam dudlika a zase odchadzam..uz na ruky neberem..ked je jooo zle, pustam fen..mam ho stale pevne zavinutehi, takze rucicky nemozem hladit, to mu zabera cez den ked spinka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miiiiisa
7.10.13 11:57

A to jsem zkusila koupit ten nutrilon extra co má na noc víc zasytit, ale nevím jestli to není spíš horší, dala jsem ho druhou noc, ještě dva večery zkusím a jinak ho hodím do koša..pořád jsem přemýšlela jestli ho koupit nebo ne, ale dokud spal do těch 5 tak jsem to neřešila, ale jak se začala budít dřív tak jsem týden čekala jestli se to nezlepší a koupila jsem ho, zkusím ještě ty dvě noci a uvidím

• Citovat
  • Upravit
Miiiiisa
7.10.13 11:59

A kdy jsi začala s tím učením?

• Citovat
  • Upravit
299
7.10.13 11:59

Začínala jsem tak ze jsem ho položila do postýlky, dala dudlík, mluvila jsem na něj klidným hlasem nebo jsem mu i potichu Broukala nějaký melodie. Když se vztekal tak jsem ho začala vozit sem a tam a vždycky se uklidnil (Máme postýlku s kolečkama). Pak kdyz uz byl v klidu tak jsem odesla do obýváku a pak jsem se na něj třeba co pět-deset minut chodila koukat az došlo k tomu ze krasne usnul. Ted uz se mi ani nevzteka a když ho položím do postýlky a dam mu dudlík tak už má zafixovane to ze ma spinkat a zavírá očička a do deseti minut usne. Sice mu někdy vypadne dudlík z pusinky tak mu ho 2-3× musím dát zpátky ale jinak už se to naučil. Chce to hodně trpělivosti a dat tomu čas. Tim ze se k nem chodim prubezne koukat (ale uz na nej nemluvim) tak ma jistotu ze tam jsem). Ted uz i když v noci papa jen si ho dam odříhnout a položím zpátky a spi hned jak dub. Nespi holt az po ty šestý-sedmy hodine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miiiiisa
7.10.13 12:03

Díky a jak dlouho už to praktikuješ? Je vhodné abych už začala? Malé bude 13.října 3 měsíce.

• Citovat
  • Upravit
1804
7.10.13 12:41

Nasi jsme naucili usinat uplne stejne jako to pise @kamaradka111 . Uz v mesici a pul, vlastne hned, jak snesla byt sama. Dusledne musis chodit, kdyz se rozplace, a to hned, uklidnit ji, ale jak je klidna, tak ji nechas, i kdyz nespi. Ted, ve trech mesicich, mala usina prakticky hned, jak ji polozime do postylky, a uplne sama. Za posledni mesic jsme ji museli jit uklidnit tak jednou, dvakrat. Ja jsem proti uspavani, podle me to akorat horsi nejen spanek deti, ale postupne i zivot rodicu. Jo, jinak samozrejme pomaha davat spat pokazde priblizne ve stejnou dobu s priblizne stejnym ritualem (u nas prebalovani, prevleceni do pyzama, pytel, prso a spat). Dokonce jsem si vsimla, ze kdyz mala zacne knikat unavou a byt pretazena, tak jak ji vezmeme a jdeme s ni nahoru do pokojicku ji ulozit, tak se uklidni, proste uz vi, co bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
7.10.13 12:43

Ja to tak praktikujem od tej doby vo sme doma..prcek si brzo zafixoval kupel-masaz-jedlo-spanek..na sudaka ho nechcem moc ucit, usuna bez neho..ken ked je joo krizovka, tak mu ho dam, ale on si podunka a vyplivne..spi mi od 20.00-3.00/4.00..bez budenia..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
7.10.13 12:49

Uz muzes urcite začít :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miiiiisa
7.10.13 12:50

Mala papá v 18hodin a pak v 10hodin kdy ji má tedy dávat spát? Nebo mám zkusit upravit režim aby papala v 8 a pak ji dát spát?

• Citovat
  • Upravit
299
7.10.13 12:56

My máme režim zase v 19:00. To než jde spát si chce hrát, pak ho koupu, krmím a hned položím do postýlky. Když měl malý tak dva měsíce tak měl jídlo v 19 a pak ještě ve 22. Podobne jak pises ty. Ale pak se to nějak upravilo a ted se nám stane ze maximálně ji v 19:30 a cca ve 20:00 uz chrni az dejme tomu do tech 4-pul paty. Nekdy az do pul 7 jak jsem psala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí