Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kelsey taky jsem to slyšela od jedné matky, byla dotčena, že její génius byl přiřazen do béčka a tohle vykřikovala na potkání. Vzhledem v největší škole v kraji, jsem ji na to říkala, že tedy ti v D a E už maximálně reaguji na světlo, jinak nic, podle její teorie.
Jasně, že je to blbost.
Pak na druhém stupni je třeba A matematické zaměření, B jazykové, C sportovka…
Ty jo, byla jsem na základce céčko, na gymplu efko. Tak teda nevím, co si z toho mám vzít
Moje dcera byla od první třídy déčko.
@Anonymní píše:
@sagina to je pěkná blbost… nikdy se nerozdelovalo áčko lepší a béčko horší.. kdyztak byla vyrovnavaci třída co vím, takové ty,,pomalejší,, děti co potřebují více času a ro bylo myslím jen 2 nebo 3 roky a pak byli v normální třídě.. už vidím jak by rodiče vysvětlovali dítěti že je blbé a tudíž je v béčku
já si myslím, že takhle si to vysvětlí děti. asi jsme si to tehdy říkali jako děti my, no.
@vokishka já byla na zš áčko, střední céčko. Kámoška je teď na sš zetko ![]()
@Eeelllaaa píše:
@vokishka já byla na zš áčko, střední céčko. Kámoška je teď na sš zetko
tak ta je jasná. Se ti divím, že s ní kamarádíš ![]()
@vokishka za starý ředitelky byla béčko, přišla jim nová mladá ředitelka a hodila třídy podle oboru.( zdravotní laborant- zetko, Praktická sestra- péčko atd.)
![]()
Nikdy sem ale nepřemýšlela nad tím, ježiš ty jsi v déčku tak s tebou se nebavím…
Nám akorát na sš v prvaku říkali ( už jdou žáci 1.c, vidíte je pitomce..) ![]()
@Niemeyer u nás když jsem byla malá tak opravdu podle abecedy, byla jsem poslední v Ačku a moje příjmení je někde za půlkou abecedy
měli jsme jen A B, od 3. třídy pak A, B, C a byla jsem B, na druhém stupni podle 2. jazyka, stejně tak na gymplu…podle zaměření a jazyka…
Jinak u nás se přihlíží na kamarády a školku, ale asi ne úplně, protože to stejně rozházeli, ale konkrétní spolužačka, co jsem dceři napsala, tak s tou je ve třídě, je v áčku, kluk naopak v céčku…příjmení stejné, děti ze školky jsou ve všech 3 třídách A, B i C.. ale na školu chodí děti snad ze všech školek v okolí takže nějakých 10 asi a od syna jich šlo asi 8 celkem…od dcery jen 5…
Tak na některých školách se fakt dělaly třídy pomalejších nebo zlobivějších dětí. U nás taky byla jedna taková, bylo nás teda víc tříd. Měli i extra přísnou učitelku. Ale asi to nebylo všude.
@Anonymní píše:
@sagina to je pěkná blbost… nikdy se nerozdelovalo áčko lepší a béčko horší.. kdyztak byla vyrovnavaci třída co vím, takové ty,,pomalejší,, děti co potřebují více času a ro bylo myslím jen 2 nebo 3 roky a pak byli v normální třídě.. už vidím jak by rodiče vysvětlovali dítěti že je blbé a tudíž je v béčku
ale tak to přece byla teorie zakladatelky, já naopak coby odjakživa béčkařka vím, že béčko jsou přece borci, ti nejlepší z celé školy ![]()
U nás je to dle abecedy. I paní učitelku dle toho, která je dřív v abecede.
@Anonymní píše:
Nejsem z Prahy, ale u nás se dělí podle abecedy a podle obcí. Děti se rozdělí na kluky a holky a do všech tříd se dává co nejvíce stejně. Do každé třídy se také dává stejný počet odkladových dětí. Pak se dělí děti, u kterých víme, že budou nějaké diagnózy a problémy. Pokud jsou děti s AP, jdou každé jinam, aby byla AP v každé třídě.
Pak se dávají děti ze stejného směru k sobě, aby spolu mohly jezdit autobusem.
A v Praze se deti s AP daji do 1 tridy a da se jim 1 sdilena AP, protoze jsou radi, ze sezenou jednu. Pak se do te tridy jeste vrznou dalsi deti, u kterych se predpokladaji problemy a navrch se tam prida par uprchliku. Takovou tridu dostane ucitelka, ktera ma rada vyzvy.
@Anonymní píše:
Mně se stalo, že MŠ nic neřekla, rodiče nic neřekli a během první třídy jsme zjistili, že má dítě vážný problém a ještě v průběhu první třídy jsme zajišťovali AP. A není to ojedinělý případ. Rodiče mají snahu často problémy tajit.
A nebylo to nespadove dite?
@Oriseka píše:
A nebylo to nespadove dite?
Ne, bylo to dítě z místní MŠ.
@Kelsey píše:
Proboha. Hlavně nevykládej svému dítěti blud, že do A chodí lepší děti 🙏.
proč blud? za nás to tak bylo a už i moje mamka říká, že za nich také - v áčku jsou děti doktorů, učitelů, inženýrů, v béčku prodavačů a řemeslníků, v céčku póvl
Kdysi jsem chodila na jazykovku, rozdělení do tříd bylo podle výsledků přijímaček: nejlepší v C, pak B, pak A. ![]()