Podle čeho do áčka nebo do béčka? :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
67630
7.4.23 18:46

@Niemeyer
Rozdělují dle vybraného typu třídy (máme slovní hodnocení nebo známky), dále pak zohledňují přání (učitelka, spolužák) a pak rovnoměrně. Děti s podpůrným opatřením a AP rozdělují rovnoměrně do všech tříd, rovnoměrně chlapce a dívky, rovnoměrně cizince a taky asi dle narození, aby to bylo rovnoměrné a nebyly v jedné třídě samé odklady a v druhé čerství šestileťáci.
Určitě to není třeba dle příjmení. Co říkala zástupkyně, tak se tím nějaký den až týden docela zabaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
7.4.23 19:04

@zuzu224 díky. to věřm, musí to být celkem fuška. ale je fajn, že to dělají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67630
7.4.23 19:08
@Niemeyer píše:
@zuzu224 díky. to věřm, musí to být celkem fuška. ale je fajn, že to dělají

A bezne otviraji 4 tridy. Takze to neni treba o rozdeleni napul. Opravdu to rozdeluji tak, aby vysli vstric rodicum a udelali 4 podobne tridy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67630
7.4.23 19:11
@Oriseka píše:
A v Praze se deti s AP daji do 1 tridy a da se jim 1 sdilena AP, protoze jsou radi, ze sezenou jednu. Pak se do te tridy jeste vrznou dalsi deti, u kterych se predpokladaji problemy a navrch se tam prida par uprchliku. Takovou tridu dostane ucitelka, ktera ma rada vyzvy.

To neni pravda. Jsme z PH. Deti s AP jsou rovnomerne rozdeleny a v kazde tride je AP a deti z UA taktez rovnomerne rozdeleny. V kazde tride cca 2 8)

Příspěvek upraven 07.04.23 v 19:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76940
7.4.23 19:13
@zuzu224 píše:
@Niemeyer
Rozdělují dle vybraného typu třídy (máme slovní hodnocení nebo známky), dále pak zohledňují přání (učitelka, spolužák) a pak rovnoměrně. Děti s podpůrným opatřením a AP rozdělují rovnoměrně do všech tříd, rovnoměrně chlapce a dívky, rovnoměrně cizince a taky asi dle narození, aby to bylo rovnoměrné a nebyly v jedné třídě samé odklady a v druhé čerství šestileťáci.
Určitě to není třeba dle příjmení. Co říkala zástupkyně, tak se tím nějaký den až týden docela zabaví.

jo, to musí být docela pracné a složité

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67630
7.4.23 19:15
@stinga píše:
jo, to musí být docela pracné a složité

Jj, prej je to pekna letni zabava :mrgreen:
Co vim, tak i pripadne zavola rodicum a domluvi se s nima, pokud to neni dle jejich preferenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
7.4.23 19:18
@mado píše:
@welovefashion no to je fajn, když fungují, ale nelze odepsat dalších dvacet děti na úkor možné záchrany jednoho. Rodiče dalších děti si určitě nepřeji dítě, které napadá ostatní a matku, která před dětma napadne učitelku tak, že se s tím léčí několik měsíců.
Integrace problémových je hezká věc, ale nemůže být na úkor dalších děti, u kterých se předpokládá větší potenciál, než u jednoho útočníka.

Proč to píšeš mě? Píšu, že máme ve škole Ukrajince i jiné národnosti, že jsou v 1 třidě geniové i děti, co potřebují AP a normálně fungují všichni, problémy nejsou.. chytrejsi mají úkoly navíc, ti pomalejší a ADHD, ADD, mají k ruce asistentku. Pak máme celou 1 školu pro sociálně slabší a nepřizpůsobivé, kde je učí jinak, mají aktivity po škole a doučko zdarma, pracuje se s nimi jinak a v rámci možností úspěšně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
7.4.23 19:19
@stinga píše:
dcera půjde do školy v září - tedy snad - a chce být v áčku, v áčku určitě nebude, ale bude nešťastná, bude se mi to špatně vysvětlovat, že i céčko je dobré 8o

Syn je v céčku a je s tím spokojený. Podle schopností dětí nebo zaměstnání rodičů si myslím, že to dělené není, aspoň teda v naší škole. V naší třídě třeba AP není potřeba, v áčku a v béčku ji mají. Mohli jsme si při zápisu i zvolit, k jaké učitelce chceme, nebo napsat jména dětí, se kterými chce syn chodit do třídy. Naše škola ještě spolupracuje se sportovním klubem, ale ani podle toho úplně nerozdělují třídy, ty malé sportovce rovnoměrně rozdělují do áčka a céčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76940
7.4.23 19:21
@mihla píše:
Syn je v céčku a je s tím spokojený. Podle schopností dětí nebo zaměstnání rodičů si myslím, že to dělené není, aspoň teda v naší škole. V naší třídě třeba AP není potřeba, v áčku a v béčku ji mají. Mohli jsme si při zápisu i zvolit, k jaké učitelce chceme, nebo napsat jména dětí, se kterými chce syn chodit do třídy. Naše škola ještě spolupracuje se sportovním klubem, ale ani podle toho úplně nerozdělují třídy, ty malé sportovce rovnoměrně rozdělují do áčka a céčka.
škola, kam jde dcera, je také sportovní - no uvidíme, kam ji dají a jak to bude
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
7.4.23 19:28
@stinga píše: škola, kam jde dcera, je také sportovní - no uvidíme, kam ji dají a jak to bude

Tak to ještě záleží, jestli dělají celou třídu sportovní nebo ne. Naše škola sportovní není, ale spolupracuje s hokejovým klubem a nechtějí soustřeďovat hokejisty jen do jedné třídy, že by to nedělalo dobrotu 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76940
7.4.23 19:30
@mihla píše:
Tak to ještě záleží, jestli dělají celou třídu sportovní nebo ne. Naše škola sportovní není, ale spolupracuje s hokejovým klubem a nechtějí soustřeďovat hokejisty jen do jedné třídy, že by to nedělalo dobrotu 😃

u nás je to zase o fotbalu, první dvě třídy jsou běžné a od 3. se děti můžou přihlásit do sportovní třídy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
7.4.23 19:56
@Niemeyer píše:
já myslela, že Hejný je pro děti s AP vhodnější, že je to lepší pro pomalejší děti…

moje děti Hejného měly a ani bych neřekla. v klasické matice je to hodně o zautomatizování početních výkonů. i ten, kdo nepochopí, se alespoň může naučit postup, jak se dobrat výsledku. u Hejného učitelé chtěli, aby si děti na postup tak nějak víceméně samy přišly, ať už každý sám za sebe, nebo jako třída nebo porovnávaly, kdo jak co vypočítal. byla to pakárna před přijímačkama, to jsem do harantů hustila právě tu automatizaci, protože než si vymyslely, kterak úlohu vypočítat, ztratily zbytečně moc času… :nevim: no, já měla děti v pohodě, ale právě u syna v osmičce - devítce byla matika velký problém, na třídních schůzkách si na matikářku rodiče hodně stěžovali. že dětem nic nevysvětlí a nechává, aby si vysvětlili sami mezi sebou. stížnostem se nedivím, ptala jsem se syna, jak on matiku vysvětluje těm, co neví kudy kam a on mi na to řekl: „a co bych jim asi jako měl vysvětlovat? kouknu a vidím, na tom nic k vysvětlení přece není.“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
7.4.23 20:11
@stinga píše:
ty jo, už jsem to tady psala, dítě vůbec neví ode mně ani od babičky, že se to tu tak rozděluje, dítě s tím přišlo ze školky, že chce jít do áčka, že áčko je nejlepší - my jsme se před malou o tom nikdy nebavily - ale prostě to tady tak rozdělují, teda za matky i za mě se to tak rozdělovalo, jestli je to tak pořád, nevím

A jak předem zjistí že dítě je z rodiny povlu aby ho dali do cka? To ty rodiny nějak předem lustruji? Nebo jak je někdo snedci tak ho tam stoupnou taky? Vždyť u těch prvnacku vůbec neví jak jsou inteligentní a jaké mají studijní předpoklady. To by dávalo smysl až dejme tomu po první třídě nejdříve. Jinak to tedy musí kadrovat podle rodičů což mi tak nepřijde jako úplně ok.

• Citovat
  • Upravit
4974
7.4.23 20:22
@Niemeyer píše:
a můžu se zeptat, tebe jako pedagoga - odborníka, jak to s Hejným je? je to fuk? nebo je to v něčem lepší pro určité dítě a pro jaké? Mě třeba, kdyby se zeptali, tak bych musela odpovědět, že fakt nevím… :nevim:

Náš syn je hodně šikovný, sčítal a odcital už ve školce, baví ho programování a technické věci, takže pro nás byla Hejného metoda jasná volba. Podporuje logické myšlení, některé věci mě fakt překvapily, že je třeba druhaci zvládají. Syn byl v PPP a tam byl schopen vymyslet řešení u příkladů, které běžně řeší děti na druhém stupni. Pokud na čísla dítě není, je asi lepší běžná matika. Máme známou, která s tím u dcery hodně bojovala. Naše učitelka kromě Hejného používá i běžné sbírky příkladů, třeba na násobilku, kde je potřeba, aby se to děti naučily zpaměti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22593
7.4.23 20:31
@welovefashion píše:
Ale ono to není tak horký s těma uprchlíkama… každé z mých dětí má ve třídě max. 2…školy si je rozdělují rovnoměrně…ale máme tam teda i jiné národnosti a děti ukrajinců, co tu žijí od narození ;) ve školce už je i 1 ukrajinská učitelka ;) děti jedou normálně u dcery je 1 AP, ale mají tam i kluka, co přeskočil ročník… takže takto, co říkáš to fakt není…

Tak u nas ano. Do nasi tridy pridelili 5 uprchliku. Jde spis o to, ze ta trida je strasne narocna, kdyz tam daly 3 deti s 1 AP, 5 uprchliku, co umi hur cesky a pak jeste nejake problemove deti a 28 deti ve tride. Je toho proste moc. Nevim, proc to takto soustredili do 1 tridy, kdyz jsou 4 tridy v rocniku :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí