Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím emiminačky,
chodím s Alenkou od října na logopedii a před 14 dny jme začali trénovat první písmenko - V. Paní nám však napsala pár slov. Zajímalo by mě podle čeho trénujete vy? Dívala jsem se v knihkupectví a mají samé knížky s básničkami. Když jsem chodila na logopedii já existovaly prý listy se slovy. Díky za tipy.
Zkus si do vyhledávače třeba na seznamu.cz napsat logopedie cvičení, něco tam vyskočí.
Jen namátkově
To jsem právě zkoušela, na těch dětských stránkách mají jen něco, V tam není.
Trénovali jsme L. V knihkupectví (pedagogickém) měli pracovní logopedický sešit. Stál tuším stovku. Měli tam na každé písmenko jeden sešit. Teď chodíme na logopedii ve školce. Dostává na domácí trénink jednotlivé papíry. L máme opravené, R taky, teď už jen doladit Ř
Až teď jsem koukla, že jste z Brna.
To knihkupectví je na Divadelní.
My máem zase problémy s K a G. A nemůžeme najít nějakou pomůcku. Nevíte někdo něco?
Jen prosím napiš jak se to jmenovalo, pokud si vzpomeneš. Díky.
Nám dává paní logopedka takové okopčené listy se slovy na jednotlivá písmenka, asi je někdo před hromadou let hodil na papír a od té doby se kopírují a rozdávají. V a F byla na jednom listě, byla to první písmenka, která se dcerka naučila, asi za do měsíce
.
V případě velké nouze bych je mohla přepsat do wordu a poslat ti je, i když momentálně bych měla raději makat na diplomce
.
Máme
Pro hbité jazýčky, pro bystré hlavičky
Logopedický sešit
pro děti, které se učí správně vyslovovat hlásku L
autorky Jaroslava Vandasová, Michaela Smetáková
Na netu jsem našla toto
http://www.sevt.cz/…-z-C1301005/
Doteď si to pamatuju a to bude mít syn už 10 let -na V je nejčastější básnička úžasná:
Véno, Véno, podej vanu
vykoupeme malou pannu,
tu je voda, tu je vana,
panna už je vykoupaná.
Hodně štěstí, máme dvojitou zkušenost, logopedie je běh na dlouhou trať.
Martina
Ahoj,zkus bezplatnou linku knihkupectví Computer Press z Brna 800 555 513. My od nich máme nějakém logopedické sešity.
Ve školce logopedky říkají, že až kolem 5ti let. Mě se to zdá dost pozdě, ale ony říkaj, že dřív to nemá význam. Někde jsem četla, že ve 4 letech je ideál začít. Tak fakt nevím. Syn začal v 5.