Podle čeho vybrat byt?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9374
16.7.14 20:03

Podle čeho vybrat byt?

Ahoj holky, tak už přichází čas, kdy se dívám po bytech (pronájem) a přemýšlím, co všechno si pohlídat. Budu ráda za jakoukoliv radu, co koho napadne. Ať už se to týká topení, sousedů, stavu bytu…
Další otázka je spíše nedůležitá, ale přesto mi často jde na mysli. Myslíte, že bych byla spokojená, kdybych šla do bytu se sprchovým koutem, i když si občas ráda lehnu do vany? Šli byste raději přímo do města, nebo do nových bytů na vesnici (ale zato levnější)?
Jaké máte zkušenosti s elektrickým sporákem? Vždy jsem pracovala jen s plynovým a v hodně bytech je elektrický a já se obávám, že s ním nebudu umět zacházet :(. Netrvá ohřívání a vaření delší dobu?
Finance tu neřešme, mám vyhlídlé byty, na které budu mít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Uju
6750
16.7.14 20:10

Tak určitě bych řešila půlísně. Pořádně se podívat kolem oken - to mám zažitý a i když jsem větrala jak prdlá nepomohlo nic. Jinak bych se ptala na světové strany u různých místností a řešila bych celkový dojem.
Vanu jsem si nedala už ani nepamatuji - nemám čas. zvyknout si můžeš to záleží jak moc je ta relaxace jednou za čas pro tebe důležitá.
Město X vesnice- no, to záleží na tom jaká moc velká to je p*del. jestli máš děti, které budou muset dojíždět do školy, jaké je spojení atd… Pokud bych byla sama volila bych město-víc možností. S dětma bych šla spíš na vesnici pokud tam je školka, škola a dost mladých lidí(aby si bylo s kým hrát)
El. sporák- mám, jsem spokojená, zase bych nechtěla plynovej. Ano, trvá to na něm dýl, ale není to nic tragickýho :lol:
To jsem asi moc nepomohla, co :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2194
16.7.14 20:11

Napadá mě, nebrat byt v nejvyšším poschodí, ten náš je od deště nejvíc zdevastovaný (opadaná omítka), celkově je zvenku takový omlácený, není chráněn balkonem nad námi, vypadá neudržovaně, ač je to novostavba..
A pozor na akurátní důchodce sousedy.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
16.7.14 20:16

Ja bych chtela vedet kdo by bydlel nade mnou a podemnou. Protoze sebelepsi byt nepredci sousedy deb.ly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
16.7.14 20:17

Děkuju, jen dodám info, že děti nemám a stěhovat se budu sama - takže se nemusím ohlížet na ostatní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
16.7.14 20:19

No sprchový kout. My máme jen ten a musím říct, že mi ta vana někdy opravdu chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2194
16.7.14 20:20

@Petule030

Jenže oni se můžou ohlížet na tebe :). Naše sousedka je drbna upovídaná, potkat ji na chodbě znamená 20 minutovou pauzu, i když se 5× zmíním, že spěchám. Nehledě na to, že když nepatrně zvýšíme zvuk televize, uz na nás tlučou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
16.7.14 20:21

Šla bych do města, elektrický sporák mi přijde jednodušší než plynový, já bych naopak nešla do plynového :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
16.7.14 20:23

@aiera Myslela jsem ostatní jako partner a děti. Samozřejmě že sousedi jsou kapitola sama o sobě, ale pokud máš „jenom“ drbnu a neděláte si naschvály, tak můžeš být ještě ráda. Aspoň se dovíš něco nového :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
16.7.14 20:24

Já bych řešila čtvrt, v jaké se byt nachází - aby to nebylo nějaké místní ghetto, dostupnost do zaměstnání /klidně i vesnici, ale s dobrým spojením a rozumným dojezdem/, pak určitě okouknout chodby v baráku, okouknout sousedy /třeba i zazvonit a prostě se zeptat, že plánuješ tam jít bydlet a jak se jim tam líbí/ - to hodně napoví o tom, jak se ti bude sžívat s ostatními.

Pokud bych byla zvyklá rochnit se dvakrát týdně ve vaně, tak bych chtěla vanu, pokud sem zvyklá se jen sprchovat, tak by mi to bylo jedno.
Také zjistit druh topení / v Plzni v centru jsou krásné prostorné byty v cihlové zástavbě, ale s plynovými vavkami nebo i kotlem člověk protopí „pérdel“/, okouknout okna, očuchat koupelnu kvůli plísním.
El. sporák v pohodě, mám už leta sklokeramiku a naučila sem se za pár týdnů.

Příspěvek upraven 16.07.14 v 20:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73

Já bych nešla do bytu v přízemí, vana by mi chyběla, plyn taky, ale zvyknout se asi dá na vše. Pokud by byl byt výše, uvítala bych výtah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578

Tak určitě záleží na tom, jestli máš auto - dle toho bych vybírala vesnici nebo město, případně spoje autobusů, vlaků. Na elektrice se vařit naučíš, není to takový problém. Důležití jsou i ti sousedi, ale tak pokud jseš sama, tak bych to možná tak neřešila. Řešila bych nejvíc asi topení (náklady, izolace domu, aby neunikalo teplo starými okny,…) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
16.7.14 20:25
@slavuska1 píše: Šla bych do města, elektrický sporák mi přijde jednodušší než plynový, já bych naopak nešla do plynového :)

Opravdu? 8o Jednodušší v čem? Já opravdu nevím, s el. sporákem jsem pracovala jen na chatě a byl to nezvyk, když jsem zapínala plotýnku nebo i vypínala, není to jako s plynem, kde otočíš a už to vůbec nehřeje… Asi je to na zvyku, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27584
16.7.14 20:26

Já vařila na elektrickém sporáku i plynovém za mě elektrický, vana by mi asi chyběla jsem zvyklá se občas „naložit“ a pokud nemáš problém s dojížděním tak bych šla na vesnici bude tam větší klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2194
16.7.14 20:31

@Petule030

Aha tak :). No někdy to je v pohodě (např. když jsme pryč, nemusíme mít strach, že nás vykradou, sousedka ohlídá vše :) ), na druhou stranu hlídá každý náš krok, kdy se vracíme z práce, kdy vaříme atd. V tom je to nevýhoda, připadá mi, jako by snad bydleli s námi..
K ostatním otázkám, vyhovuje mi město, kvůli dostupnosti obchodů, lékařů, dopravě. Na vesnici je přece jen člověk krapet odříznutej od světa.. Na elektrickém sporáku nevidím žádný problém, vaří se v pohodě..A ani mi nevadí, že nemáme vanu, ona dlouhá osvěžující sprcha má taky něco do sebe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí