Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,
nevím kde bych se svěřil, tak to napíšu sem. Odjakživa nesnáším, když někdo, s kým jsem v životě nemluvil tyká. Je to prostě nemístné a irituje mě to. Já taky netykám někomu, koho vůbec neznám. Matka se dozvěděla, že lidem v práci a ve škole vykám. Hned na mě začala řvát, že jsem magor, že mě pošle na psychiatrii a začala mě jako vždy trochu mlátit.
Nikdy se mě nesnaží pochopit, vždy jen řve, že jsem magor. To samé jako když ona jí (rukama), všude jí to padá, mluví s plnou pusou a prská. U stolu je to prostě nevhodné a nechutné. Když jí ale řeknu že je to neslušné, zase už mě posílá k psychiatrovi.
Takových momentů je spousta. Vážně mě to štve.
Kolik ti je? Jestli máš práci, tak se od matky jednoduše odstěhuj a budeš mít klid.
Spíš matka je trošku asi na hlavu a pokud ty jsi dospělá, tak nechápu proč se necháš mlátit.
Koukala jsem na tvoje druhé téma, je čas se odstěhovat. Pokud už máš střední, bez dělat a najdi si bydlení.
@FilipNovák myslím že tvoje máti by měla jít na psychiatrii
to že lidem ve škole vykáš je uplně normální, tykání ti většinou musí někdo nabídnout pokud jsi mladší.
No a u jídla se bohužel neumí chovat, co na to říct ![]()
@KIKOLETEK píše:
@FilipNovák myslím že tvoje máti by měla jít na psychiatriito že lidem ve škole vykáš je uplně normální, tykání ti většinou musí někdo nabídnout pokud jsi mladší.
No a u jídla se bohužel neumí chovat, co na to říct
Ono je to tím, že je úspěšná a ke všem si vše dovoluje, ale nikdo jí nechce mít za zle, tak jí to nikdo neříká.
Vykat neznámým lidem je základ slušnosti. Asi by mamince neuškodil nějaký kurz zásad slušného chování. Také zásadně vykám lidem, které neznám, starším a všem od 15ti let když je neznám. Pro mě je to prostě slušnost. U sebe tykání bez nabídnutí beru pouze u starých lidí. Kdo mi týká bez toho, abych mu to nabídla je u mě prostě buran. Sice třeba do třicítky mi ještě pár let zbývá, ale jsem dospělá vdaná ženská a ke všemu již matka a když mě osloví cizí člověk a týká mi je to u mne buran. Prodavačka v obchodě také nezdraví zákazníky čau co potřebuješ, ale vyká i když je třeba o dvě generace starší. Já v tom nevidím nic jiného než to, že seš slušný člověk, který se umí chovat. A co se jídla týče tak kdyby se někdo takto u stolu choval odmítla bych s ním u toho stolu sedět a radši bych byla hlady. Pošly maminku do nějaké echt nóbl restaurace a tam ji to jistě vysvětlení tyto způsoby
@KIKOLETEK píše:
@FilipNovák myslím že tvoje máti by měla jít na psychiatriito že lidem ve škole vykáš je uplně normální, tykání ti většinou musí někdo nabídnout pokud jsi mladší.
No a u jídla se bohužel neumí chovat, co na to říct
Na střední mi tedy přijde běžné tykání
nicméně každého věc, pokud chce zakladatel vykat, ať vyká, nic neslušného na tom není.
Zakladateli, tady ti budou ale všichni většinou tykat, jsou to taková nepsaná pravidla, tak snad tě to nebude moc iritovat
Každopádně 18 ti je, odstěhovat se můžeš, máš asi i právo na výživné, ale to by asi tak jednoduše nešlo, jestli maturuješ letošní školní rok, tak vydrž. Každopádně i střední škola se dá dělat dálkově a u toho makat, i když je to pak všechno složitější, ale možná by to stálo za úvahu, pokud ti dosavadní život opravdu nevyhovuje.
@FilipNovák píše:
Psal jsem, že je mi 18. Takže střední ještě logicky nemám.
Mít za sebou v 18 maturitu je docela běžné, klid.
A pokud nejsi troll (18letý kluk na emimáči, opravdu?
) tak máš dvě možnosti - vydržet do maturity anebo se odstěhovat, zletilý jsi.
@FilipNovák píše:
Psal jsem, že je mi 18. Takže střední ještě logicky nemám.
já v 18ti už střední měla. ![]()
@FilipNovák píše:
Dobrý den,
nevím kde bych se svěřil, tak to napíšu sem. Odjakživa nesnáším, když někdo, s kým jsem v životě nemluvil tyká. Je to prostě nemístné a irituje mě to. Já taky netykám někomu, koho vůbec neznám. Matka se dozvěděla, že lidem v práci a ve škole vykám. Hned na mě začala řvát, že jsem magor, že mě pošle na psychiatrii a začala mě jako vždy trochu mlátit.Nikdy se mě nesnaží pochopit, vždy jen řve, že jsem magor. To samé jako když ona jí (rukama), všude jí to padá, mluví s plnou pusou a prská. U stolu je to prostě nevhodné a nechutné. Když jí ale řeknu že je to neslušné, zase už mě posílá k psychiatrovi.
Takových momentů je spousta. Vážně mě to štve.
Pracuješ ty? Proč si nenajdeš spolubydlení a nejdeš od matky?
@atominnka píše:
já v 18ti už střední měla.[/citac
@atominnka píše:
já v 18ti už střední měla.Já vyšla základku v osmé a v osmnácti jsem ještě dokončenou střední neměla…V osmnácti jsou děcka tak akorát ve třetáku