Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@FilipNovák píše:
Psal jsem, že je mi 18. Takže střední ještě logicky nemám.
já v 18ti už střední měla. ![]()
@FilipNovák píše:
Dobrý den,
nevím kde bych se svěřil, tak to napíšu sem. Odjakživa nesnáším, když někdo, s kým jsem v životě nemluvil tyká. Je to prostě nemístné a irituje mě to. Já taky netykám někomu, koho vůbec neznám. Matka se dozvěděla, že lidem v práci a ve škole vykám. Hned na mě začala řvát, že jsem magor, že mě pošle na psychiatrii a začala mě jako vždy trochu mlátit.Nikdy se mě nesnaží pochopit, vždy jen řve, že jsem magor. To samé jako když ona jí (rukama), všude jí to padá, mluví s plnou pusou a prská. U stolu je to prostě nevhodné a nechutné. Když jí ale řeknu že je to neslušné, zase už mě posílá k psychiatrovi.
Takových momentů je spousta. Vážně mě to štve.
Pracuješ ty? Proč si nenajdeš spolubydlení a nejdeš od matky?
@atominnka píše:
já v 18ti už střední měla.[/citac
@atominnka píše:
já v 18ti už střední měla.Já vyšla základku v osmé a v osmnácti jsem ještě dokončenou střední neměla…V osmnácti jsou děcka tak akorát ve třetáku
@atominnka píše:
já v 18ti už střední měla.
A chodila jsi do deváté třídy? ![]()
@FilipNovák Komu vykáš ve škole? Učitelům je snad normální vykat a spolužákům jistě tykáš, jestli tvé matce vadí, že vykáš učitelům, tak magor je spíš ona… To, že jí rukama asi nezměníš, v tomto případě bych s ní nejedla u jednoho stolu.
@atominnka píše:
Já taky, dokonce mi bylo 18 až v srpnu, dva měsíce po maturitě, ale vyšla jsem z 8třídy. Už x let má zš 9tříd, tudíš se maturuje v 19letech, ti co mají odklad až 20
![]()
@FilipNovák Tak začni ještě vykat mamce a o sobě mluv zásadně ve třetí osobě.
Hele chlape, já to mám stejně. Já neumím lidem, se kterými jsem se sotva seznámil, tykat. Stejně tak v práci mi zaměstnanci musí vykat, s vyjímkou jednoho, kterého jsem zaměstnal, ale tykali jsem si již předtím.
A nejvíc mě baví, když potkávám cucáky z Ernst and Young, kde si ve firmě všichni se všemi vzájemně tykají, protože si myslí, jak je to cool a pak, protože si myslí, že jsem kolega, tak mi tykají také. Přitom tam jdu jako zákazník nebo zástupce zákazníka… Vždycky řeknu na jejich Ahooooj nebo čááááu zdvořilé,,dobrý den" a vybavím si scénu z Pelíšků, jak tam Kodet zlíská holí učitele za oslovení soudruhu…
@atominnka píše:
Maturovala jsem ve 20ti bez dvou mesicu… sla jsem o rok pozdeji a a z 8.tridy jsem sla na gympl do kvarty, takze jakoby do 9.tridy…
@ixule normálně bych chodila, ale byla jsem na šestiletém gymplu
Mám narozeniny na úplném konci srpna. Maturovala jsem v 18ti, v 19ti jsem byla už na VŠ
Teda na rovinu, vykat spolužákům na střední je naprosto divné a nevhodně a znám jen jednoho magora co to dělal, shodou okolnosti to byl můj učitel na střední ( já spal s jeho dcerou a když jsem od nich ráno odcházel tak mi taky vykal
)
Takže ano ty jsi trochu divná a tvoje máma taky. ![]()
@Premek_Orac píše:
@FilipNovák Tak začni ještě vykat mamce a o sobě mluv zásadně ve třetí osobě.Hele chlape, já to mám stejně. Já neumím lidem, se kterými jsem se sotva seznámil, tykat. Stejně tak v práci mi zaměstnanci musí vykat, s vyjímkou jednoho, kterého jsem zaměstnal, ale tykali jsem si již předtím.
A nejvíc mě baví, když potkávám cucáky z Ernst and Young, kde si ve firmě všichni se všemi vzájemně tykají, protože si myslí, jak je to cool a pak, protože si myslí, že jsem kolega, tak mi tykají také. Přitom tam jdu jako zákazník nebo zástupce zákazníka… Vždycky řeknu na jejich Ahooooj nebo čááááu zdvořilé,,dobrý den" a vybavím si scénu z Pelíšků, jak tam Kodet zlíská holí učitele za oslovení soudruhu…
no a to ještě nebydlíš na dědině. U nás na malé dědině je 80 domů, ale celkem asi jen osm rodin. Všichni si tu tykají a tak tykají i mě
šedesátníci co jsem je nikdy neviděl mi tu běžně tykají… ale časem jsem si zvykl.
Z druhé strany tím že všem vykám se hůře navazují důvěrné a kamarádské vztahy s cizími lidmi. Asi to není úplně ideální, ale já to tak cítím.
@FilipNovák Ty vykáš spolužákům? To fakt normální není.
Co jí tvá matka rukama? Kuře? Nebo brambůrky? S plnou pusou se nemluví, ale ujede to.
Jde o to, jak moc to ve skutečnosti je, jestli vše jen nezveličuješ, protože jsi na to echt citlivý a nebo si to chceš přibarvit.
Jinak matka by dítěti říkat, že je magor, rozhodně neměla. Ale doporučit mu psychiatra, pokud si myslí, že to je na místě, to ano, to matka dělá.
Ano, vykám i spolužákům. Pokud jsem přeci s někým NIKDY nemluvil (maximálně když mě párkrát oslovili, ale to se skoro nepočítá) tak jim přeci nebudu tykat, ne?
Jinak nezveličuji to, jak se chová matka. Ona tráví většinu času ve své firmě a naučila se, že si může dovolit co chce, protože tam se jí bojej vzepřít.
Ty co mi píšou, ať se odstěhuju, Jak bych se asi tak mohl odstěhovat? Na to by museli být nejdříve nějaké finance do začátku, což nemám.
@FilipNovák No pokud jsou to viditelně spolužáci ve škole, tak je to opravdu divné, ale to je tvoje věc. Každopádně peníze si můžeš vydělat. Moje neteř studuje gymnázium a odpoledne a o víkendech si vydělává na brigádách, protože se chce taky co nejdříve osamostatnit, takže si můžeš takto peníze vydělat do toho začátku. Vysokoškoláci často bydlí v bytech, kde je více lidí a tam bydlení není tak drahé, také musí studovat a pracovat dohromady, pokud jim to neplatí rodiče. Dost takových znám a zvládají to dobře. Je jasné, že je pohodlnější nepracovat a být doma, je jen na tobě, na kolik ti soužití s matkou vadí a kolik jsi schopen tomu obětovat. Jsi dospělý, tak se podle toho chovej.