Podléhá dědictví exekuci?

Anonymní
1.12.12 17:08

Podléhá dědictví exekuci?

Dobrý večer,
jsem uvedena jako dědic po jednom z prarodičů. Boužel čekám každou chvilku exekuci a tak se chci zeptat, zda dědictví(jedná se o peníze) podléhá exekuci? Jak dlouho takové jednání trvá? Budu muset se tam dostavit i když sem nněkoho z rodiny poprosila aby mě zastupoval protože bych to nezvládla? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5230
1.12.12 17:15

Nejsem teda právník, ale ještě nevyřízený dědictví podle mě nepodléhá, prostě ty peníze nejsou tvoje, dokud se neuzavře dědický řízení. Ale až se uzavře, tak už jo a ani je asi nemusíš mít ještě na účtě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.12 17:17

Aha :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.12 17:26

A musí být ty peníze poslány na účet a nebo i složenkou? Já účet nemám. A jak dlouho takové řízení trvá?

• Citovat
  • Upravit
4224
1.12.12 18:55

Můžu se zeptat, jak se Ti přihodilo, že očekáváš exekuci? Pokud máš dědit větší obnos, bylo by fajn tím dluh zalepit alespoň z části to nutné… protože tak jako tak o ty peníze příjdeš, až řízení skončí a věř, že soudy a exekutoři nikdy nespí a jsou tak důkladně propletený, že bude jen číhat až dostanou signál že peníze převedli… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
1.12.12 19:05

Já myslím, že exekutor může zablokovat tvůj podíl na dědictví, hned jak dědictví nabde právní moci a ani nemusí čekat, až ti budou peníze posílat na účet.

Tedy pokud se o tom dědictví dozví, což si myslím, že by nemusel, když po tom nebude vyloženě pátrat.

Pak je asi možnost, aby jsi se svého podílu vzdala ve prospěch nějáké blízké osoby, třeba manžela, nebo přítele. S tím, že ti tvůj podíl pak dá, ale to by musel být někdo komu věříš.

Ale nebylo by lepší, ty dluhy dědictvím umořit a mít klid :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.12 19:08

Ráda bych, ale je to opravdu hodně:-(.Já nemám účet muselo by to jít složenkou. Zatím žádnou exekuci nemám, ale čert nikdy nespí a většinou to přijde v dobu kdy to člověk nejméně čeká :(
Kdyby nešlo o někoho na kom mi fakt záleželo a vím, že ty peníze neškůdlil :(

• Citovat
  • Upravit
257
1.12.12 19:13
@Anonymní píše:
Ráda bych, ale je to opravdu hodně:-(.Já nemám účet muselo by to jít složenkou. Zatím žádnou exekuci nemám, ale čert nikdy nespí a většinou to přijde v dobu kdy to člověk nejméně čeká :(
Kdyby nešlo o někoho na kom mi fakt záleželo a vím, že ty peníze neškůdlil :(

A máš nějáký stálý příjem? Pokud ano, tak každý exekutor to přednostně strhává z příjmů, z výplaty atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4224
1.12.12 19:14
@Anonymní píše:
Kdyby nešlo o někoho na kom mi fakt záleželo a vím, že ty peníze neškůdlil :(

Jaké je částka, kterou musíš zaplatit, nejde domluvit splátkový kalendář nějak individuálně… hlavně musíš jednat a ne čekat až příjdou a hlavně, pokud má dítě ne :! Je to těžký, ale nenechávej to jen tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.12 19:15

Mám rodičovský příspěvek 11500kč ZATÍM nic strhnuto nebylo, ale čekám to kaaždý měsíc :(
Fakt nevím co mám dělat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.12 19:16

@VeHE Zkoušela jsem to :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.12 19:18

@VeHE 250.tisíc.Chtějí deset měsíčně

• Citovat
  • Upravit
4224
1.12.12 19:22
@Anonymní píše:
@VeHE 250.tisíc.Chtějí deset měsíčně

250000Kč je v dnešní době skoro nic…to máš přes bankovní společnost nebo ty prolhané nebankovní? Pokud jsi to nezkoušela zkus finančního poradce, dokáží pomoct a ikdyby měli uhájit nižší splátky, pokud na to člověk nekašle a chce to platit třeba menší částky, jde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.12 19:24

No jo asi mi nezbyde nic jiného než doufat…Jak dlouho trvá takové řízeení? Předběžné je 7.12

• Citovat
  • Upravit
4224
1.12.12 19:27
@Anonymní píše:
No jo asi mi nezbyde nic jiného než doufat…Jak dlouho trvá takové řízeení? Předběžné je 7.12

Pak je další možnost vyhlásit osobní bankrot… to by bylo dobré toho fin. poradce kontaktovat, aby ti řekl, jak postupovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová