Kuřačky, jsem závislá?

Anonymní
1.12.12 01:14

Žádám o radu kuřačky

OPravdu žádám jen ženy kuřačky, na připomínky o kouření nejsem moc zvědavá a neodpovídám na ně. Také žádám adminy o anonimitu je to pro mě téma citlivé, chodí sem pár mých známých a nechci aby tohle o mě věděli.

Kouřím už asi 4 měsíce. Přestala jsem minulý rok, ale celý rok jsem měla děsnou chuť na cigaretu a tak jsem opět začala.. Nechci se stát na nikotinu závislá, žiji v prostředí, kde je kouření bráno jako silná „droga“ a každý kdo kouří je nula. Kouřím tak 5 cigaret denně, někdy víc, někdy méně. Myslíte, že bych se nemusela stát závislou? Děkuji za odpověd..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.12.12 01:17

Pokud máš chut tak jsi závislá taky kouřím někdy je den kdy si nezapálím někdy jsou i dva a z toho příjde chvilka kdy úplně cítím chut si zapálit

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.12 01:23

I já se přidávám. Já kouřim třeba jednou za dva týdny. Říkám si příležitostní kuřák :). Když jsem byla těhotná nebo jsem kojila, kuření pro mě bylo tabu, ale když jdu třeba do kavárny, tak si tam ráda dám. Koupim si krabičku a mám ji třeba na dva-tři měsíce. Otázka je, jestli ti těch 5cigaret denně stojí za to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.12 01:23
@Anonymní píše:
Pokud máš chut tak jsi závislá taky kouřím někdy je den kdy si nezapálím někdy jsou i dva a z toho příjde chvilka kdy úplně cítím chut si zapálit

Jen bych nechtěla cítim takové to jako že si musím jít zapálit, že jsem nervozní..Znáš to?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.12 01:24
@Anonymní píše:
I já se přidávám. Já kouřim třeba jednou za dva týdny. Říkám si příležitostní kuřák :). Když jsem byla těhotná nebo jsem kojila, kuření pro mě bylo tabu, ale když jdu třeba do kavárny, tak si tam ráda dám. Koupim si krabičku a mám ji třeba na dva-tři měsíce. Otázka je, jestli ti těch 5cigaret denně stojí za to.

To nevím.. Chuť na to mám, když si nezapálím přes den, v n oci jdu, jak říkám lée se mi spí. Jo je to kec

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.12 01:27
@Anonymní píše:
To nevím.. Chuť na to mám, když si nezapálím přes den, v n oci jdu, jak říkám lée se mi spí. Jo je to kec

Tak podle mě, už na tom závislost je. Neříkám, že velká, ale teď by se ti znova líp přestávalo, než kdyby si bylka na 15 denně.

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
1.12.12 02:48

Kamarad roky kouri tak, ze kdyz nekdo ma, vezme si, sam si nekoupi. Proste kdyz cigara jsou, kouri, kdyz nejsou, nepotrebuje je.

• Citovat
  • Upravit
35029
1.12.12 05:15

Závislá být nemusíš, já kouřila asi 15 let, vždy jsem měla oblíbenou značku a když se stalo, že ji zrovna neměli, tak jsem třeba měsíc nekouřila :) Je také pravda, že pro mě nebyl žádný problém přestat. Už je to asi pět let a párkrát jsem si někde večer zapálila a neznamená to, že znovu začnu kouřit, ale každé tělo je jiné a reaguje jinak. Pokud si ale nějakou cigaretu denně dát musíš, tak závislá zřejmě už jsi, i když na malých dávkách :nevim: Zkus si sama pro sebe říct, PROČ si těch pár denně dáš, jestli třeba jen proto, že si zapálí kolega v práci a ty s ním a pokud by tam kolega nebyl, tak tě to celý den ani nenapadne, nebo máš prostě tak neodolatelnou chuť.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
1.12.12 05:58

Ty jsi závislá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
1.12.12 06:34
@Anonymní píše:
OPravdu žádám jen ženy kuřačky, na připomínky o kouření nejsem moc zvědavá a neodpovídám na ně. Také žádám adminy o anonimitu je to pro mě téma citlivé, chodí sem pár mých známých a nechci aby tohle o mě věděli.Kouřím už asi 4 měsíce. Přestala jsem minulý rok, ale celý rok jsem měla děsnou chuť na cigaretu a tak jsem opět začala.. Nechci se stát na nikotinu závislá, žiji v prostředí, kde je kouření bráno jako silná „droga“ a každý kdo kouří je nula. Kouřím tak 5 cigaret denně, někdy víc, někdy méně. Myslíte, že bych se nemusela stát závislou? Děkuji za odpověd..

Já takhle kouřila deset let. 2 - 5 cigaret denně. Někdy žádnou, někdy víc (třeba když se sedělo v hospodě). Během těch deseti let jsem měla roční pauzu, kdy jsem nekouřila vůbec. A jakmile jsem pak zjistila těhotenství (4+5tt), tak jsem cigára vyhodila. Po kojení jsem si sem tam zase zapálila, třeba jednou za dva týdny pár cigaret u posezení. Pak další těhotenství, další kojení. S tím jsem teď skončila a chuť asi nemám. Píšu asi, protože si tím nejsem jistá. Každopádně mi to smrdí.
Jestli jsem ti poradila, nevím, ale troufám si říct, že já závislá nebyla. Obešla jsem se bez cigaret vždycky, jak bylo potřeba :nevim:

Jestli jsi závislá, musíš vědět sama. Pokud bez nich nedokážeš žít, tak asi jsi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
1.12.12 07:03

Jsem bývalá kuřačka, tak snad nevadí, když zareaguji. Z toho co píšeš, vyplývá, že závislá skutečně jsi, jinak bys přestala a nezačala., anebo třeba dokázala bys měsíc nekouřit, a neměla bys chuť ani nutkání… Myslím, že pokud budeš mít stresovou situaci, nebo budeš v nějakém napětí, unavená, v žádném případě nezůstaneš u 5 cigaret denně. Já začínala 5, skončila po 5 letech 40. Vždy jak byly nervy, valila jsem jednu za druhou. Potom jsem se dostala do prostředí, kde bylo také lepší nekouřit, tak jsem to snížila na těch 5 cigaret, a potom nadobro skončila. Během těch 7 let kouření jsem se snažila přestat několikrát, ale nikdy to nevyšlo, vždy jsem se k tomu vrátila, až po těch 7 letech, v důsledku vlivu toho nového prostředí. To je velmi silná motivace, tak zkus nad tím popřemýšlet, jestli s tím taky neskončit. Ale vím, že je to těžké.....ale závislá jsi :think: :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
46669
1.12.12 07:07

@sad 1, třeba to zakladatelka nevyhrotí ani při stresu. Já to měla tak, že jsem při nervech sáhla spíš po sladkém, než po cigaretě. Tu jsem si radši „vychutnala“ v klídku a pohodě :nevim:
Ale to samozřejmě musí vědět hlavně ona, jak se chová a zachová. Každá píšeme o vlastních zkušenostech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
1.12.12 07:23

@KPKristy

JJ, koukala jsem, že jsi fakt dobrá, žes to dala takhle. Vycházela jsem i z toho, jak píše výš, že mívá hroznou chuť si zapálit…a stres je potom velká motivace k té chuti…mnohonásobně vyšší. Můžou být vyjimky, ale takové je prostě pravidlo závislostí. Ty jsi zřejmě nebyla, ale dle toho, co zakladatelka píše, si myslím, že je.

• Citovat
  • Upravit
11522
1.12.12 07:37

Pokdu mas nutkani a chut, kterou nedokazes ovladnout, zavisla jsi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
1.12.12 08:00

Ahoj, tak zkus pár dní nekouřit, co to s Tebou udělá ;) Pro mě byla úplně nejdůležitější ranní cigareta, úplně jsem se na ní klepala. Teď nekouřim jsem těhotná, ale chuť mám pořád :roll: kouřila jsem 12 let v průměru 10 cigaret denně. Podle mě závislá ale jsi, to je snad každý kdo kouří. Zkus elektroniku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová