Nestrašte děti s čertem

8254
30.11.12 08:27

Nestrašte děti s čertem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1769
30.11.12 08:30

Mi teda na čerta jdem, byli jsme uz pred rokem. myslim ze to ktomu patri, samozrejmne ze kdyz uvidim ze se hoooodne bojí tak jdem z mikulassky pryc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
30.11.12 08:30

U nás strašila čertem babička a malá se potom bála být sama i v pokojíčku :pocitac:. Tak jsme babičce domluvili a už je to ok :kytka:. Naprosto souhlasím s tím, že to může mít dopad na dětskou psychiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
30.11.12 08:34

No k nám přišel Mikuláš jednou, byly mi asi 4 roky a když jim naši otevřeli, tak jsem se hrůzou poblila.. Tak jsem pak celý dětství na ně koukala jen z okna, ale pamatuju si, jak jsem vždycky trnula, aby nezazvonili i u nás..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769

Tim jsem samozrejmne nechtela rict, ze malyho strasime certem!! je fakt ze napriklad segra kdyz byla mala mela strasnej strach a rodice strasnou srandu ze se strachy pocurala :pocitac: :pocitac: ja to jen beru jako ze to k vanocum patri. min. rok mu bylo neco pres rok a z certa mel srandu a letos uvidim jak to bude brat, pokud se mi bude klepat strachy tak jdem domu, ale zatim se tesi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310

Nestrašíme, domů nám čerti nechodí. Chodíme se na ně kouknout, ale tím to končí :) Dodnes si pamatuji jak jsem byla rozhozená týden před čertama já jako děcko a to už je hodně let zpátky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
30.11.12 08:37

@Mia82 ja si pamatuju jak jsem vzdycky byla rozhozena, protoze mi bylo nakej 10 a ja musela rikat basnicku pred kamaradama ktery tohle delali, bydleli jsme na vesnici takze jsme se znali a ja mela deprese uz tejden dopredu jak se zase ztrapnim s pitomou basnickou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
30.11.12 08:38

Starsi syn(5)lita s certama venku, neboji se vubec :lol: mladsi, ten jeste je zalezlej za moji sukni, ale myslim, zebrzo dohoni brachu ;)

• Citovat
  • Upravit
44193
30.11.12 08:39

Takových článků jsem četla mraky.
Máš nějaké děti? Dokážeš si představit, jak umí zlobit a co dokáže dítě?
Myslím si, že rozumné občasné postrašení nemůže uškodit a rozhodně nebude mít vliv na budoucí duševní stav dítěte. Ten článek je přitažený za vlasy.
Když si to někdo přečte, tak si představí rodiče, kteří pořád dokola vyhrožují dítěti čertem, protože si s ním jinak neví rady - a dítě, které je vystrašené.

Starším dětem je 6 a 4 roky, Mikuláš s čertem u nás doma ještě nikdy nebyli, asi ani letos nepřijdou, na mikulášské akce chodíme. Ano, zřídka jsem využívala těchto nadpozemských bytostí k dosažení výchovných efektů. Jsou období, kdy na dítě neplatí žádné logika ani domluvy, ale čert zabere.
Dnes už starší ví, že nejsou opravdoví :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
30.11.12 08:39

Na mikulášskou besídku, kde bude i čert jdeme, ale co se týká strašení, máme to spíš obráceně. Jelikož je starší dcera od narození dost strašpytel, tak od začátku vysvětlujeme, že nejde o pravé čerty a nikdy nestrašíme, že si ji někdo někam odnese. Obávám se, že zrovna na její bojácné povaze by se to poznamenalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
30.11.12 08:40

Tak mi deti certem taky nestrasime. A ani je zvat nebudeme - ani ja na to nemam hezky vzpominky, kdyz jsem byla mala. Ano, bude se treba koukat z okna kdyz certi budou chodit, ale nechci aby z toho vseho meli hruzu.

• Citovat
  • Upravit
27008
30.11.12 08:44

K nám chodí, děti z toho trauma nemají a občas ze srandy starším a na psychiku to dopad fakt nemá…Jako malá jsem se těšila a že za nás chodili fakt luxusní čerti:)Trauma si nenesu proč taky? Jde o to jak to rodiče podaj…u nás kluci říkaj, že je ukecaj a dostanou stejně pytel sladkostí :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
30.11.12 08:52

Tak náš raubíř byl už loni na Mikulášské besidce a čertíky jsme měli i doma.
Fakt je, že mu občas řeknu - když to s ním jinak nejde - že přijdou čerti, ale za prvé si z toho synek nic stejně nedělá a za druhé mu už teď říkáme, že to nejsou opravdoví čerti, ale převlečení lidé, že je to jen jako. Ale jak už tu někdo psal, čertíci, andělé a Mikuláš k Adventu prostě patří.
Stejně, až půjde do školky, taky tam budou mít čertíky a asi je lepší, aby se
s nimi setkal dřív než pak najednou nevěděl, co se to děje.
Na druhou stranu - kdyby se letos už hodně moc bál a brečel, tak samozřejmě
z Míkulášské odejdeme a na čerty budeme jen koukat za okny.
Takže - pro čerty jsem, ale ne za cenu přespřílišného strachu dítěte, to zas ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
30.11.12 08:59

Zalezi na citlivosti ditete. Nase Zuzka, jen jsme se zminili, ze bude chodit Mikulas a cert, tak se tak dlouho ptala a bala neznameho, ze z toho par noci nespala. Takze uz ted ve 3 letech vi, ze cert je prevlecenej strejda, ze se to dela jen jako ;) Mmch vloni jsme meli v MC jen Mikulase, a i toho se bala, i kdyz byl hodnej a daval bonbony :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
954
30.11.12 08:59

Nestraším a taky nemám ráda, když to někdo dětem dělá a o to hůř, když to zkouší na mou dceru. Onehdy se Adélka na ulici nezastavila na moje zavolání na odrážedle, stoupla si ji do cesty nějaká úplně cizí důchodkyně a začala ji poučovat, že když nebude poslouchat maminku, přijde si pro ni čert. Z toho jsem měla psotník zase já a doufám, že čert si odnese v první řadě tu babku.
Jedna moje známá jde dokonce tak daleko, že si během roku zapisuje různé prohřešky a přešlapy svých dětí a pak je na mikuláše předá Mikuláši s čertem a ty potom dětem vyčiní ve smyslu „víme o tom, jak jsi pokreslil stěnu v předsíni, tahal sestru za vlasy a rozbil babiččinu vázu a vůbec se nám to nelíbí“ :roll: Já nevím, no, až se budou děti ještě v pubertě v noci počůrávat strach a hledat pod postelí strašidlo, těžko se bude rodičům vysvětlovat, že strašidla nejsou, když sami některá používají jako zbraň.
jooo, zapomněla jsem říct, že i k nám mikuláš s čertem chodí, ale Adélka od malinka ví, že jsou jen převlečení, že to je jen jako a že ji v žádném případě nikomu dávat nebudeme :)

Příspěvek upraven 30.11.12 v 09:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová