Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky ted s ni pritel mluvil, ona teda pristoupila na to ze sepisem nejakou dohodu o tom ze muzem ten byt obyvat s jejim vedomim, staci to tak kdyz to nebude vylozene smlouva o najmu??
@Natali14 No, z vašeho podledu nestačí, protože vás stejně může kdykoliv vyhodit… a z jejího by to stejně měla danit.
Nemáte nějakýho kamaráda právníka? A nebo si najděte nějaké vzorové smlouvy o pronájmu na netu a jeďte podle toho. Ona tam už asi nutně někoho potřebuje dostat a nebo potřebuje od vás tu kauci třeba na svoje dluhy a proto tak pospíchá. Bez dokladu nic, to si dejte do smlouvy. Kdyby ta paní měla mozek v hlavě, tak si daň přičte k nájmu a vy nic nevíte a ona bude na finančáku čistá. Je divná.
Psala jsem kamaradce pravnicce tak uvidim.. Prave ze nespecha rekla ze pokud chcem vylozene smlouvu tak ze si nakde nekoho jinyho ze nevadi..
@j.a.n.i1 píše:
@Natali14 No vy jste tedy obě strany pěkní dárečci… vyžadovala bych smlouvu a doklad na všechny peníze a daně jsou její problém ne můj.
presne…
@Evelyyna Myslím, že ten se bude danit vždy, nelze to dát do nákladů, jsou to budoucí náklady.
Takze jakmile ma jakykoliv papir a nam napise na car papiru ze prevzala tehdy a tehdy tolik a tolik, i kdyz na ruku, tak stejne to danit musi?
@Tara83 Já vím, že když je to součástí nájemného, tak se to daní a můžeš si odečítat náklady. Jenže odečítat náklady je dost papírování a moc se mi do toho nechce, tak jestli se to nedá trošku obejít…?
@Natali14 Pro mě by ta paní byla prostě neseriózní a bydlení v sebelepším bytě s vědomím, že paní majitelka může kdykoli cokoli, bych si asi moc neužívala… Když bude mít papír na peníze, tak daň platit samozřejmě nemusí. Daň platit musí z nájmu a ten tady prostě je, i když na černo. A jestli má paní tolik zájemců, tak proč má ten byt rok a půl prázdný? Nenech se ukecat, bytů je spousta, určitě něco najdete:-)
@Natali14
Tak s tímhle jsem se setkala před 2 roky.My jsme to teda vůbec neřešili přes RK, ale přímo s majitelkou bytu. Smlouvu jsme měli sepsanou s majitelkou, bylo to samozdřejmostí. Až ve chvíli kdy jsem majitelku požádala o možnost TP, tak mi zdělila že to nejde, jelikož neplatí daně z pronájmu.
A pár let dozadu jsme si pronajali byt s tím, že majitel řekl že smlouvu sepíše a do 2 dnů nám jí přinese. Zaplatili jsme nájem i kauci, ještě ten den jsme se nastěhovali a tentýž večer vystěhovali. Majitel si to prý rozmyslel a byt pronajme bratrovi. Peníze nám sice vrátil, ale benzín za stěhování to už ne. A to nemluvím o těch nervičkách co jsme měli. Tak že bez smlouvy bych byt nebrala.
@Natali14
A ještě jsem zapomněla napsat, každý měsíc jsme paní platili nájem z ruky do ruky a ona nám podepisovala stvrzenku že peníze přebrala.
@Evelyyna Přesně, je s tím fůra papírů, proto každý použije paušál. Nějak nechápu, jak obejít, záleží, jak je napsaná smlouva a co je v ní. Jinak perlička, paní na FÚ se ještě divila. To chcete něco danit? To jste asi jediní.