Podnájem bez smlouvy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2021
28.10.14 09:49

Podnájem bez smlouvy

Ahoj holky jde o to ze se budem stehovat do pronajmu, byli jsme se tam podivat uz pres RK ale odrazovala nas provize, pak jsem se poptala na fb, a shodou okolnosti mi napsala majitelka primo toho bytu. Pry jsme mozna uz ten byt videli s RK a pokud ne tak to bude bez RK, nakonec z ni vylezlo, ze pokud uz jsme se tam byli s RK podivat tak to obejit uplne nejde ze to zkusi abysme platili jen 2tis, to klaplo.. Domlouvaly jsme se teda dal a ona ze to chce uplne beze smlouvy, bez jakyhokoliv papiru, penize budem davat na ruku ale bez jakyhokoliv dokladu o zaplaceni, bez dokladu o zaplaceni bysme taky museli dat 22tis dva najmy a 2 tis RK. Rekla ze kdyz je to bez RK tak bez smlouvy, kdyz jsem ji rekla ze 2 tis stejne platime RK tak ze je to s RK tak rekla ze je to jako bokem ze to stahli a ze je to za naklady ktery vynalozil makler kdyz tam jezdil a tak, je to jeji kamarad nutno podotknout.. Ze je na MD a i kdyz ji to budem davat na ruku a byla by jen nejaka smlouva tak ze by pry musela davat 15% a to nechce. Rikala ze o te kauci by to slo nejak udelat o smlouve o pujcce nebo co ale furt mi rikala ze ve vetsim riziku bude ona, ze kdyby tam prisla s policajtama ze by ji ani nikdo neveril ze naopak kdyz ji nebudem platit tak ona bez smlouvy to po nas nikdy nedostane.. Ze to tak maji vsichni jeji znamy co pronajimaji.. At to jeste zvazime ale ze ona smlouvu nepodepise proste a otazka zni, jit do toho ci ne??? Rozum mi rika ze ne.. Je nejaky dokument ktery bysme mohli sepsat a ona by nemusela platit ty dane??? Setkal jste se s tim nekdo? Ona rikala ze vsichni jeji znami co pronajimaji to tak maji.. Zajima me jesi se s tim nekdo setkal a jesi existuje nejaky ten dokument, to ze jsem blba jesi o tom vubec uvazuju mi sem psat nemusite :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
28.10.14 09:52

Najděte si jiný byt.

• Citovat
  • Upravit
64914
28.10.14 09:53

Nešla bych do toho. Je to dost risk. Taky pak může přijít a ze dne na den vás vyhodit, bude problém s vyúčtováním služeb. Celkově je to risk a od nich dost neseriozní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
28.10.14 09:54

Nešla bych do toho…ze dne na den tě může vystěhovat bez smlouvy, může vás vydírat, prostě je tu spousta možností ve vás neprospěch. A taky bych se podívala do katastru, zda ten byt patří vůbec jí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
28.10.14 09:54

Nechce smlouvu, aby nemusela platit dan z pronajmu. Ja bych do toho nesla, muze vas kdykoliv vyhodit a kauci nevrati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101461
28.10.14 09:56

@Natali14 No vy jste tedy obě strany pěkní dárečci… vyžadovala bych smlouvu a doklad na všechny peníze a daně jsou její problém ne můj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
28.10.14 09:58

S takovými podmínkami bych Vám radila do toho určitě nejít. Bez potvrzení o platbách, bez nájemní smlouvy, to je v dnešní době prostě nemyslitelné. A že to tak mají všichni? Popravdě spousta mých kamarádek bydlí v podnájmu, který si sehnali bez RK, ale vše mají podložené smlouvou, bez smlouvy ani ťuk, hledejte jinde, pokud později nechcete řešit velké problémy. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
28.10.14 10:00

Zase někdo, kdo se snaží očurat stát. Pronajímat na černo. Ach jo. Takhle jsme bydleli kdysi s přítelem bez smlouvy a pak přišel majitel, že potřebuje ten byt zpátky a dal nám snad týden na vyklizení. Nebo možná dva, už si to nějak nepamatuju. Nastalo šílené hledání. Já už bych do toho nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
28.10.14 10:14

Tak tam bych bydlet nešla. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.10.14 10:14

Ano setkala. Rozhodne do toho nechodte ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
28.10.14 10:15

Rozum ti napovídá správně :) Hledala bych dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
28.10.14 10:17

Nesla bych do toho. Taky jsme meli podnajem bez realitky, ale smlouvu jsme meli.
Jinak smlouvu s vami podepsat muze a zda to prizna v danich je uz pak jeji starost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
28.10.14 10:22

Ja jinto taky furt rikam ze ji to klidne budem davat na ruku ale pokud nam da potvrzeni a jen nejaky papir mezi nami proste.. Ona si asi mysli ze hned pobezim na financak jim to ukazat nebo nevim.. Nechapu proc se tomu tak brani.. Ten byt je lixusni ale rok a pul prazdnej, tak uz asi vim proc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krasavicaa
28.10.14 10:26
8o 8o 8o 8o 8o 8o

Ta je dobře vyčůraná. Nikdy bych do ničeho takového nešla.

• Citovat
  • Upravit
870
28.10.14 10:28

Nešla bych do toho určitě! Dáš jí 24tisíc a další týden Tě může nechat policií vystěhovat :cert: Navíc, nemůžeš si v bytě nahlásit trvalý pobyt, což by se Ti mohlo v budoucnu hodit.
Daně jsou její starost, ale jestli je na MD, stejně jí to určitě vyjde tak, že nic platit nebude muset. Jen musí vést trochu agendy, což se jí zřejmě nechce.
Já na MD pronajímám 2 byty a daně neplatím. Když si najme daňovou poradkyni, poradí jí, jak daně optimalizovat a obě budete mít jistotu solidního jednání a smlouvy.
Já bych si nikdy nenastěhovala svoje věci a vybavení do bytu bez nájemní smlouvy. Je to moc velký risk. Nemůžeš si ani sjednat pojištění domácnosti, co budeš dělat, když ten byt někdo vykrade nebo vytopí a zničí Tvoje vybavení? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí