Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Tara83
Paní na finančáku je dobrá:-) To je jasný, radši neplatit teď nic a potom i s pokutou ![]()
@Tara83 píše:
@Evelyyna Přesně, je s tím fůra papírů, proto každý použije paušál. Nějak nechápu, jak obejít, záleží, jak je napsaná smlouva a co je v ní. Jinak perlička, paní na FÚ se ještě divila. To chcete něco danit? To jste asi jediní.
Paní z FÚ zřejmě není správně na svém místě. Husy se najdou všude. Na druhou stranu je pravda, že s nedaní miliardy a nájemné by se danit správně mělo. Jenže dokud budou lidé typu té paní z FÚ i ve vládě, tak tu nikdy pořádek nebude.
@nimi jenze ona nam prave nechtela dat ani zadnou stvrzenku
pritelovi rekla ue to „nejak“ vymysli aby byly spokojeny obe strany ale ja ted mluvila s kamaradkou pravnickou a dam od toho ruce pryc, kort kdyz mame prcka, nechci nic riskovat, v dnesni dobe nemuze pomalu clovek verit ani vlastni rodine natoz cizim
@Kobliha51 píše:
Paní z FÚ zřejmě není správně na svém místě. Husy se najdou všude. Na druhou stranu je pravda, že s nedaní miliardy a nájemné by se danit správně mělo. Jenže dokud budou lidé typu té paní z FÚ i ve vládě, tak tu nikdy pořádek nebude.
@Kobliha51 Co už, to je přesné. A těch případů znám víc. Uplatnění daň. zvýhodnění na děti, které nežijí ve společné domácnosti s otcem a tak. To nemá smysl komentovat. Jinak myslím, že podnájmy nedaní snad nikdo, kdo nedělá ve státní sféře. Smlouvu, vše sice všichni udělají, peníze proti dokladu hotově. Ovšem, když jsem četla smlouvy, nestačila jsem se divit. No a nakonec potíže s vyúčtování…
Je to smutné. Každý z nás se snaží ten systém nějak obejít a těch, co vše dodržují, těch je málo a stejně si připadají jako blbci. A nejhorší je, že vše se to děje s požehnáním naších politických špiček, protože není politická vůle tady ten pořádek udělat. A vyvrcholilo to amnestií Klause, který omilostnil všechny své kamarády zloděje. A pak má někdo platit daně z pronájmu bytu. Já třeba bych je platila, ale jen proto, že se v podstatě vyhýbám komplikacím a když o nějakém pravidle vím, tak ho chci dodržet. Ale radost bych z toho neměla, stejně jako všichni ostatní. A nejhorší je, že je tu opravdu člověk člověku vlkem, jsme hnusní my obyčejní lidé jeden na druhého a ti nahoře se dobře baví. Protože nejlépe se manipuluje s lidmi, kteří jsou na dně.
@Tara83 píše:
@Evelyyna Myslím, že ten se bude danit vždy, nelze to dát do nákladů, jsou to budoucí náklady.
Do nakladu to vstupuje az ve chvili cerpani z fondu.
@Natali14 bez smlouvy si do bytu nenahlasis TP. Mate dite, za chvili budete resit skolku. Kdyz nekomu platis najem, je skoda vzdat se moznosti, ktere jsou s najmem spojene. Bez smlouvy bych bydlet nesla.
Holky tak jsem ji volala, ze bez smlouvy a bez jakyhokoliv dokladu o zaplaceni do toho nejdem a ona ze to taly probirali s manzeleme a pokud teda na tom trvame tak ze sepisem radniu najemni smlouvu a bude nam davat i ty potvrzeni o platbe, nevim co tak najednou ale aspon tak
![]()
No, tak vidíš
SUPER! Evidentně moc zájemců nemá ![]()
Jen si dejte pozor, aby to na vás nezkoušela dál i s jinými věcmi, stavy měřidel, zálohy na energie, atd. A v tomto případě bych si nechala i vyměnit zámek, protože bůhví kdo může mít od bytu klíče…
Jo a ověř si na tom katastru, jestli je byt vůbec její nebo její a manžela…smlouva by měla být v případě SJM uzavřena s oběma!
@budla na katastr uz ksem se divala, je to psane na pani, klice od zamku oni mit nemuzou nebo muzou jako majitele?
Můžou. Jde spíš o to, aby je stále neměl někdo z realitky, atd.
@Natali14 a smlouvu nech radší prověřit kaaradkou at se na to jako pravnička radeji mrkne…po tomhle bych já byla raději obežřetna.
Daně nejsou tvůj problém. Tuto problematiku neřeš. Ty chtěj smlouvu a doklad o převzetí peněz, stav všech měřidel, soupis nábytku, vyfoťit si, jak ten byt vypadal při převzetí. To jsou tvoje starosti. Daně ne.