Podnájem - dva byty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
29.8.23 17:26
@Olevlova píše:
Ve smlouve je uveden najem a pak jen „sluzby“. Vice se pak da vycist z vyuctovani, kde to pronajimatelka rozepsala, kolik platime za co.Jenze plyn evidentne bere dokupy (ze pry mame napul), tak to pak rozpocita takto.
Jinak se prej vyplnovalo, kolik bylo na plynu, kdyz se byt pronajimal. Ukazala plynomer a ze je nas. Jenze je „nas“ evidentne i s tim od vedle.. Coz nezminila.
Ono se na to prislo tak, ze jsme odjeli a vypli kotel a pak k nam letel opravar, e vedle netece tepla a prisel mail, ze ho nesmime vypinat.

Zajděte do právní poradny, dá se najít i bezplatná a nechte si od nich napsat výpověď nájemní smlouvy z důvodu nevyhovujícího vyůčtování energií, kdy nelze prokázat jednoznačnou spotřebu u bytů, dále účtování výdajů, které platit nemáte, jako revize kotle. Nebo se domluvte s majitelkou na ukončení nájemní smlouvy, ovšem všechno písemně!

• Citovat
  • Upravit
Tala20
29.8.23 17:41
@Olevlova píše:
S pritelem jsme v podnajmu …
Pred rokem jsme se stehovali a pronajimatelka rikala …

Píšeš jako Tatar.

Pokud jsi v podnájmu, pak máš smlouvu s nájemkyní bytu. Nemáš co jednat s pronajímatelkou! A nechápu proč jste hradili revizi kotle. Ta není povinná.

Nam se moc nelibi, ze to mame spolecne i ten plyn, protoze …

Je úplně jedno co se vám nelíbí. Smlouvu jste podepsali, tak si přečti její obsah. My ho neznáme.

• Citovat
  • Upravit
9
31.8.23 17:39
@Tala20 píše:
Je úplně jedno co se vám nelíbí. Smlouvu jste podepsali, tak si přečti její obsah. My ho neznáme.

Byt mi někdo pronajímá, to je ta osoba. Nájemkyně jsem asi já ne? To je úplně jedno.
Smlouvu jsme četli, o tomhle tam zmínky nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
31.8.23 19:55
@Olevlova píše:
Nájemkyně jsem asi já ne? To je úplně jedno.

Ne, není to jedno. Psala jsi že jsi v podnájmu. Takže máš smlouvu s nájemcem/nájemkyní bytu. Ne s majitelem bytu.

O plynové přípojce společné pro dva byty se nemohu vyjádřit, když ve smlouvě není uvedeno nic o službách spojených s užíváním bytu ani o rozúčtování nákladů na vytápění. Nepíšeš ani na čí jméno je přihlášeno odběrné místo plynu. Na majitele bytu? Na nájemce? Na Tebe jako podnájemce?

• Citovat
  • Upravit
296
31.8.23 21:37

@Olevlova a jses teda v podnajmu nebo v pronajmu? Tam jsou pak jina pravidla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
31.8.23 22:18
@Tala20 píše:
Ne, není to jedno. Psala jsi že jsi v podnájmu. Takže máš smlouvu s nájemcem/nájemkyní bytu. Ne s majitelem bytu.O plynové přípojce společné pro dva byty se nemohu vyjádřit, když ve smlouvě není uvedeno nic o službách spojených s užíváním bytu ani o rozúčtování nákladů na vytápění. Nepíšeš ani na čí jméno je přihlášeno odběrné místo plynu. Na majitele bytu? Na nájemce? Na Tebe jako podnájemce?

Ty si asi neuvědomuješ, že 90% lidí říká podnájem a ve skutečnosti se jedná o nájem, protože pojmy zaměňují, viď? Nechceš se na nás plebs vykvajznout a vést odborný debaty se sobě rovnými? Všem by se nám ulevilo!

• Citovat
  • Upravit
296
31.8.23 22:31

@Janli tak ale pravne je v tom opravdu docela rozdil. Obzvlast, pokud se jedna o vypovedi a spol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
31.8.23 23:12
@Janli píše:
Ty si asi neuvědomuješ, že 90% lidí říká podnájem a ve skutečnosti se jedná o nájem, protože pojmy zaměňují, viď? Nechceš se na nás plebs vykvajznout a vést odborný debaty se sobě rovnými? Všem by se nám ulevilo!

Milá @Janli, rozumím tvému skuhrání tak, že když 90% lidí jsou hlupáci a pletou si pojmy, mám se jim přizpůsobit a plést si pojmy taky.

Ne, to neudělám.

Jen hlupák je hrdý na to, že používá nesprávné pojmy. A jen naprostý sebestředný blb si dovolí požadovat, aby ty nesprávné pojmy s ním používali všichni ostatní.

@Janli, klidně si pleť vlastníka s nájemcem, nájemce s podnájemcem, jednotku s bytem, odcizení se zcizením, dluh s pohledávkou, závěrku s uzávěrkou, plátce s poplatníkem, pojistníka s pojistitelem, dobu se lhůtou, cukr se solí, naftu s benzinem.

A hodinky s holinkami. Obojí se přece natahuje, že ano.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný