Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, holky,
už nějakou dobu nám skrz sprchovou hadici protéká voda. Nejdříve jsme vyměnili sprchovou baterii v domnění, že se problém vyřeší, ale voda skrz hadici protéká stále. Poté jsme vyměnili sprchovou hadici a vyzkoušeli těsnící kroužky, ale problém stále přetrvává.
Věděla by některá z Vás, kde je zakopaný pes? Doma chlapa nemám a já jsem na tyhle věci nemehlo. ![]()
Děkuji za odpověď.
Co vlastně znamená „protéká“? Jakože baterie nejde zavřít a pořád z hlavice teče? Jakože mezi baterií a hadicí prosakuje voda? Jakože přímo hadicí prosakuje voda?
@Ivan PPZ Jak se zašroubovává hadice do baterie, tak v tom zašroubovávání. I když se to utáhne a dá se těsnění, tak to neustále teče.
@ruslanuv.kamos píše:
Zkuste to víc zašroubovat. Utáhnout.
Jestli je tam někde uvnitř nějaké těsnění, gumová vložka, dáváte ji na správné místo?
Ten váš popis není moc přesný. Jak píše Ivan, chtělo by to lepší popis.
@ruslanuv.kamos Gumovou vložku dávám do spodní části sprchové hadice, která se poté zašroubovává do sprchové baterie.
@LibaNut píše:
@Ivan PPZ Jak se zašroubovává hadice do baterie, tak v tom zašroubovávání. I když se to utáhne a dá se těsnění, tak to neustále teče.
Podle mě je to špatně utáhnuté nebo máte těsnění jinde, než má být. Nebo ho tam nemáte vůbec. Není možný aby to teklo s novou baterií i sprchou.
@ruslanuv.kamos Zkoušela jsem různé gumové vložky. Některé o něco pomáhají, některé to zase zhoršují.
@LibaNut píše:
@ruslanuv.kamos Zkoušela jsem různé gumové vložky. Některé o něco pomáhají, některé to zase zhoršují.
Stačí dát originální těsnění, které je u té koupené hadice. Žádný gumový vložky apod.
@LibaNut píše:
Jak píše kolega, níc navíc tam nedávejte. Pak to nemusí jít utáhnout totiž. Použijte to, co je v původním balení.
Děkuji všem za spolupráci a za užitečné rady. Nakonec jsem problém vyřešila koupí nové sprchové hadice.
![]()
@LibaNut píše:
Děkuji všem za spolupráci a za užitečné rady. Nakonec jsem problém vyřešila koupí nové sprchové hadice.![]()
Jakože další nová? Však jsi psala v prvním příspěvku, že jsi ji taky vyměnila. ![]()
@Cenarius píše:
Jakože další nová? Však jsi psala v prvním příspěvku, že jsi ji taky vyměnila.
Možná vyměnila za nějakou starší, která byla vadná.
Často je prasklá ta gumová hadice uvnitř toho kovového potahu…