Mám se pouštět do podnikání?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tohle provozuje několik mých známých - ovšem v Brně, jedna na takové vesnici jako ty. A smysl to má fakt jen ve městě, lidi na vesnici jsou zvyklí na sobě šetřit (a šetří vlastně i na řemeslnících a službách).
Zvaž to pečlivě, ať neskončíš v nějaké slepé uličce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co si tak přivydělávat pořádáním „dětských párty“? Dneska si velká část dětí neumí sama najít nějakou hru nebo jinou zábavu… Asi to nebude na uživení, ale mohla by z toho nějaká korunka třeba kápnout… Jen je potřeba opravdu znát lidi v místě bydliště a být s nima zadobře…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě nevím jak zjistit jak velký zajem by o služby byl ![]()
Je to sice vesnice,ale kousiček od prahy 5min busem tak snad zase tak moc pohodlní a šetřivý nejsou ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak se podívej, jaké služby se ve vesnici už provozujou a jak se daří jejich provozovatelům. Jakým autem jezdí, jestli si postavili už nějaký větší moderní dům atd. Podle toho se dá něco usoudit.
A pokud nejsi v té vesnici vyloženě „domorodec“, tak bych byl podnikáním opatrný. Jedna věc je, když lidi utrácí velké sumy za nákupy potravin - a druhá věc je, když mají svému synkovi koupit třeba slepovací stavebnici auta nebo tanku za pětistovku. Všechno je o tom, co považují za potřebné a co ne…
(Vedl jsem „několik let“ dětské kroužky, takže o chování rodin něco vím…
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jestli to zakladatelce nebude vadit(a možná ji to může i inspirovat), tak bych trošku rozšířila otázku, jestli je nějaký sortiment který v čr chybí nebo není v dostetečné nabídce (zejména internetové obchody)? Uvažuji nad tím, ale mám pocit je už jich je moc… Díky za vaše nápady a omluva zakladatelce
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je tu něco, co by mohlo ulehčit život zejména pracujícím lidem v městech. Ale tluče se to s klasickým pojetím rodiny jako velice intimního okruhu osob.
Já tomu sám pro sebe říkám „průzkum kulturních a volnočasových aktivit“. Umím si představit, že třeba v Brně bude jeden človíček trávit půl dne v týdnu tím, že bude „předžvýkávat“ programy divadel, kin, výstav, sportovní rekreační akce atd. a rozesílat podle zadání dalším lidem, kteří se tím pádem nemusí podobnou činností zabývat. Uštetří jim to čas a za to by mu mohli platit paušál řekněme 150 nebo 200 korun měsíčně. Ale zase - je to pro lidi, kteří ty peníze můžou postrádat, kteří opravdu se něčeho takového účastní a kterým tato ztráta trošky soukromí nevadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jestli máš jinou možnost tak do podnikání bych se nepouštěla, podnikám od března 2010 a nedovedeš si přestavit ty úřady a jak s tebou zametají, je to na budku, nehledě na fakt, že musíš vydělátva aspoň 25 tis./měsíc aby se ti to vyplatilo…po odečtení sociálního, nemocenskýho, zdravotního a daní…jsi tak na životním minimu…to nepočítám počáteční vklady, úprava byt. prostor, nákup vybavení atd…bydlíš ve vlastním? Pokud jsi v nájmu nebo není byt tvůj na všechno musí být nájemní smlouvy, pokud budeš používat auto v podnikání…čtvrdletní zálohy na silniční daň, daňový přiznání, platit účetní, různé kurzy..abys zůstala v obraze…já bych do toho znova NEŠLA! je to fakt masakr, stát tě oškube co to půjde, věř mi
zlatě být zaměstnanec
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S tím internem to neí špatný nápada,ale žadná myšlenka co by se dalo prodávat ještě ![]()
Jinak jsem na materske ja myslela ze bych tohle vse obesla ![]()
Proste dala v materskych centrech nabidku masazi,manikury nebo tak nejak a mela bych to spiose jako privydelek nez vydelek.Mala je totiz dost nemocna a nemuzu si dovolit ji nechat nekomu hlidat a jit do prace
ted uz dochazi financni rezervy na prasky co ma mala nikdo neprispiva vse platim ze sveho ![]()
- Citovat
- Upravit
podle mě se to na vesnici nevyplatí- lidi na sobě dost šetří, každej, kdo se má líp než oni sami je automaticky divnej a už jen z principu k tobě nepujdou, protože by ti dali vydělat.. pokud budeš podnikat ve městě, tak bacha na ruzne weby, kde se hromadně nakupuje- zde jsou skoro každý den akce na nehty, vlasy, masáže atd atd… takže tohle ti sebere další část klientely.. ale pokud budeš podnikat ve vlastním, pokud nebudeš šetřit na reklamě, zařídíš si vlastní web, budeš tomu dávat tak 10 hodin denně, třeba něco vyděláš..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo tak co se tu pise se opravdu nejvic asi tyka klasickeho podnikani.
Mne jde o to abych mohla zistat doma na materske s malou ale i si neco vydelala ci provydelala.Zase ty masaze,nehty v pohodli ze nemusi do mesta
?
- Citovat
- Upravit
tím že budeš na RD, tak budeš mít vedlejší živnost (pokud tedy na ŽL) - zálohy na sociální a zdravotní by se tě tedy zatím netýkali, jen bys zaplatila až za celý rok zjednodušeně napsáno precenta z výdělku (zdravotní, sociální, daně). Otázkou zůstavá, jaká by byla zrovna v tvém bydlišti poptávka a jestli by se ti to vzhledem k prvotním výdajům vyplatilo.. Jak padla ta silniční daň- pokud nevyužíváš do nákladů vlastní nebo jiné auto, tak se tě to netýká. Jen teda sledovat novinky a změny v tomhle státě
to je na … ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V kosmetice se pohybuji pres 11let a moc si teda neumim predstavit, jak bys pracovala doma s tak malym ditetem, vim to z vlastni zkusenosti, ze je to dost obtizne, kdyz nemas hlidani. Jinak napad to spatny neni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
moc si nedovedu prestavit, ze si objednas zakaznici na masaz, kosmetiku nebo manikuru a do toho mas malou doma. Pokud nemas pro ni hlidani, tak je to trochu nerealne. Zvlast, jak rikas, pokud je casto nemocna, tak by to podle me neslo. Kdyz jdu na masaz, tak cekam, ze se mi maserka bude plne venovat celou dobu masaze, bude tam klid a podobne. A kdybys mi uprostred masaze odesla s tim, ze se ti vzbudila dcerka, place, neco potrebuje, atd, tak bych docela koukala ![]()
Spis bych se porozhledla po nejake praci na pc nebo zjistit, jestli nekdo v okoli nepotrebuje obcasne pohlidat dite (u tebe doma) a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli máte ve vesničce hodně novostaveb nebo dokonce satelitní části, kde žijou rozežranci z Prahy
tak by to mohlo jít. Já bych u nás něco takového brala, teda musela bys k těm masážím ještě i zařídit hlídání dětí. Kosmetických salónů a masérek je hafo, ale s hlídacím koutkem pro děti neznám žádnou. No a pokud by to vše bylo za rozumný peníz (aby se mi nakonec více nevyplatilo jet do tý Prahy), proč ne. Nemysli si, že všechny matky na MD smrdí korunou, dokonce i takový lakomec jako já by za toto rád zaplatil, ale ty služby prostě nejsou, nebo maj tak blbej marketing, že o nich nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Maminky,chtěla bych Vás poprosit o Váš názor.
Fakt už nevím co dělat.Jsem sama s 17tis měsíční holčičkou.Bez rodiny v mistě bydlišti takže žádné hlídání.
Dostala jsem nápad že bych u sebe doma mohla provozovat masaže,manikuru,kosmetiku apod.
Myslíte že má tohle cenu vůbec zkoušet?Co by vy jste chtěli mit blizko sveho bydliště?V pohodlí vašeho nebo meho bydlište?Bydlim kousek od Prahy ve vesničce tak jestli by lidi prijali tuhle možnost?
Děkuji za všechny názory a napady protože jinak už nevím co dělat